Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 16-12-2008

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 16 Δεκεμβρίου 2008
Ελλείψει χρόνου τα σπουδαιότερα ες αύριον. Το καραβάκι θα φωταγωγηθεί εντός των ημερών από τον Δήμο Βαθέος(επιφυλάσσομαι)και είναι μια πρωτότυπη πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Ευαγγέλου για φέτος.
Δεκάξι ο μήνας σήμερα και έπεσε το δώρο και η σύνταξη μαζί, όπως και το επίδομα του ΟΑΕΔ και στην Εθνική από το πρωί έγινε το αδιαχώρητο απέξω και στη συνέχεια μέσα. Η γερουσία κατέβηκε από τα χαράματα.
Μέχρι και τα περιστέρια, μόνιμοι θαμώνες της πλατείας, πλήθυναν σήμερα, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε.
΄Ελληνες και Τούρκοι ψαράδες-διάβασα χτες-ψαρεύουν μαζί, δίπλα-δίπλα, χωρίς κανένα πρόσβλημα τις τσιπούρες στα ΄Ιμια. Το Αιγαίο ως γνωστόν ανήκει στα ψάρια του(κατ΄αναλογία και στις τσιπούρες του), άρα όλα τα άλλα είναι διπλωματικές υποθέσεις, για τις οποίες διόλου δεν ενδιαφέρονται οι τσιπούρες, ούτε επιλέγουν δήμιο, αν θάναι ΄Ελληνας ή Τούρκος. Με την ευκαιρία το KUSADASI EXPRESS ήρθε σήμερα, που ήταν μια ηλιόλουστη μέρα εδώ στη πόλη, όπως μαρτυρά και η φωτό, φέροντας ένα μικρό γκρουπάκι τουριστών, από απέναντι.
Αμα δεν μπορείς να τα πεις από κοντά, πας και τα λες από απέναντι(αυτό Σαμιακώς λέγεται "κρύψ΄ κι χούϊαζι"). ΄Ετσι κι ο πρωθυπουργός πήγε στις Βρυξέλλες να μας σερβίρει τα λαχανάκια του: "η χώρα διαθέτει ισχυρή κυβέρνηση" είπε και γέλασαν μέχρι και οι...Φλαμανδοί του Βελγίου! Και καλά ρε φίλε νομίζεις ότι στις Βρυξέλλες δεν φοράν παπούτσια; ΄Αλλο που δεν τα εκσφενδονίζουν. Για ρώτα και τον Μπους που παραλίγο να δοκιμάσει αρβύλα Ιρακινή(χοντροπάπουτσο ο δικός σου). Ποιός κλέφτης της Βαγδάτης και άλλα παραμύθια, εδώ μιλάμε για τον ξυπόλητο της Βαγδάτης. Αλλά είδατε αντανακλαστικά ο γέρων; Το πρώτο σερβίς το απέφυγε, αλλά το δεύτερο αν δεν έκανε υποδοχή μπάλλας ο πρωθυπουργός από δίπλα το καρφί ήταν στο δόξαπατρί. Το GO HOME σε όλο του το μεγαλείο, τέτοιο αποχαιρετιστήριο event δεν το περίμενε κανείς. Ο εν λόγω ήτο δημοσιογράφος του Al-Bagdadia t.v. το οποίο μαζί και κάμποσες εκατοντάδες Ιρακινοί αξιώνουν την απελευθέρωσή του και ορθώς. ΄Ενα καλό καρφί βγάλανε στο volley-shoes θα το φάει η στενή;

1 σχόλια:

Τη 12/16/2008 , Ο χρήστης Blogger Giorgos Varvakis είπε...

Υπέροχη καταγραφή και σχολιασμός της Σαμιακής καθημερινότητας.
Καλό βράδυ Γιώργη

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα