Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 5-12-2008

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 5 Δεκέμβρη 2008
Μισός μισθός, μισή ασφάλιση(και αν), μισή σύνταξη, μισή ζωή, αλλά η κοροϊδία και ο εμπαιγμός ακέραια! Αλλά γιατί να πάμε μακριά, σάμπως χρόνια τώρα, το δημόσιο, οι νομαρχίες, οι δήμοι, οι ΔΕΚΟ δεν δουλεύουν με -μηνίτες(βάλτε όποιο νούμερο θέλετε); Σάμπως οι συμβάσεις έργου δεν είναι καθεστώς; ΄Η μήπως τα προγράμματα του ΟΑΕΔ δεν αιμοδοτούν το αμιγώς δημόσιο με ανασφάλιστους μισοπληρωμένους; Α, η αντίδραση σε αυτόν τον μεσαίωνα που απεργάζονται όλοι αυτοί οι εν αγαστή συμπνοία ενεργούντες, πρέπει να είναι ολόκληρη και μάλιστα...ηχηρή!



Στις διαφημίσεις των εφημερίδων του Σαββατοκύριακου ακούει κανείς τόσα πολλά που αποκλείεται να θυμάται ποιά εφημερίδα έχει ποιά προσφορά. Τώρα όμως πέρα από τα έργα τα βιβλία και τις άλλες προσφορές, το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ανοίγει μια "φάμπρικα" που, να μου το θυμάστε, θα ξαπλωθεί πολύ γρήγορα και στις υπόλοιπες, με αποτελέσματα που δεν τα φαντάζεστε. Αυτή τη Κυριακή λοιπόν-άκουσα-η εφημερίδα του πάλαι ποτε μπανιεροζεύγους προσφέρει εκπτωτικά κουπόνια για αγορές συγκεκριμένων προϊόντων πρώτης ανάγκης από οποιοδήποτε σούπερ ή μίνι μάρκετ. Στης ακρίβειας(και της κρίσης) τον καιρό κυκλοφόρησα κι εγώ, δηλαδή... Οι εφημερίδες περνάνε σε άλλη φάση. Εκτός από τα θεάματα τώρα θα προσφέρουν και άρτον!!! Οπότε, αντιλαμβάνεστε, αν η μία δίνει τα μακαρόνια, η άλλη τη σάλτσα, μια άλλη το βούτυρο και το τυρί, έγινε η μακαρονάδα της οικογένειας και μένει και το ντιβιντί για χώνεψη!(στη φωτό ένα από τα προϊόντα που είναι απαραίτητα, μια και οι εφημερίδες δεν ενδείκνυνται για...ευαίσθητες περιοχές, αλλιώς...)
Παρακολούθησα για λίγο τον Αυτιά το πρωί, όταν δίνει τον λόγο στους ακροατές κι ήταν στη γραμμή ένας ομογενής από τον Καναδά και τούλεγε:"κυρ-Γιώργο, θάρθουμε στο σπίτι σας τα Χριστούγεννα...κα την Πρωτοχρονιά..."εννοώντας προφανώς ότι σαν εκπομπή θα "πάει" στην ομογένεια τις άγιες μέρες. "΄Εχουμε πρόβλημα" να του λέει ο άλλος "με το Κτηματολόγιο"...μη στεναχωριέσαι για τίποτα να του λέει ο Αυτιάς, έρχεται σε λίγο εδώ ο Σεϊμένης, ο ειδικός των ειδικών και θα σας τα λύσει όλα τα προβλήματα(μα τι είναι, νέφτι;). Για όλα και για όλους υπάρχουν λύσεις...ας είν΄ καλά ο Σεϊμένης, το Κτηματολόγιο να μας κόβει τέλη κι ο Σεϊμένης ό,τι θέλει(να μην ξεχνάμε και τον Ντουκάκη έτσι;). Κι έχω τους λόγους μου να τα λέω αυτά...για κοιτάξτε την αμέσως από πάνω καταχώρηση...

Χαράς τη δουλειά(και δεν πα να λέτε εσείς ό,τι θέλετε για ανεργία και ανάγκες), να βρίζεις όποιον έχεις στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής σου γραμμής, χωρίς να τον ξέρεις και-κυρίως- χωρίς να μπορεί να σου ανταποδώσει τα ίσα, αφού έχεις απόκρυψη. Λέω γι΄ αυτές τις περίφημες εισπρακτικές-μπινελικοεταιρείες. ΄Ακουσα ένα απόσπασμα συνομιλίας προχτές κι έλεγε μια μπινελικού:"Σε νησί άγονης γραμμής τι την ήθελες την ξυριστική μηχανή...". Γιατί κυρα μου, δηλαδή όσοι μένουν σε νησιά της άγονης πρέπει να μοιάζουν του Ροβινσώνα Κρούσου, για να δένουν εμφανισιακά;΄Η για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης με τους καλογέρους που κυκλοφορούσαν στα υπουργεία; 51 εκατομμύρια ευρώ έσοδα είχαν το χρόνο οι 10 απ΄ αυτές τις εταιρείες που έχουν και σύνδεσμο(χώρια οι ασύνδετες). Πάντως για να επανέλθω στους εργαζόμενους αυτών των εταιρειών, από τη μια κάτι πρέπει να παίρνεις για να κάνεις αυτή τη δουλειά κι από την άλλη είναι και μια μορφή εκτόνωσης από τα άγχη της καθημερινότητας. Στη τελική, που λένε, το βρισίδι είναι ίδιον του ΄Ελληνα, από τα μικρά καθημερινά, όπως η οδήγηση και οι συναλλαγές, μέχρι τα γήπεδα και άλλα...εβδομαδιαία. Αυτό που αναζητείται σαυτή τη χώρα συνήθως είναι το μέτρο. Εντάξει με το σεις και το σας δεν γίνονται εισπράξεις, αλλά ούτε και το γεννεές δεκατέσερις είναι τρόπος.(Η φωτό του κώουτς, ενέχει τον συμβολισμό του μάστερ στο μπινελίκι).
Ο ΕΠΙΠΛΕΩΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα