Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 11-12-2008

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 11 Δεκεμβρίου 2008
Για να είμαστε και στο κλίμα των ημερών ιδού και τα περί ΑηΒασίλη(όχι συγκεκριμένα του μοντέλου της φωτογραφίας, αυτός παρά λίγο αντί για τσουβάλι με δώρα να μας δείξει άλλα...σακούλια). Για να ξανοίξει λίγο το μυαλό μας από τούτη τη μαυρίλα των ημερών: 3500 Αγιοβασίληδες εργάζονται τούτο τον καιρό στην περιοχή της πρωτεύουσας και ευρύτερα...ανασφάλιστοι είπε μια ρεπόρτερ(Ε, μην είμαστε κι υπερβολικοί κοπέλα μου, ασφάλιση για ένα μήνα τον χρόνο και 11 μήνες ταμείο ανεργίας;).

Επιτόπιο-και σύντομο-νταλαβέρι έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας-Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής(θάλασσα παντού μιλάμε) για τα ακτοπλοϊκά μας, ερχόμενος στην παρέλαση για την ΄Ενωση μέσα Νοεμβρίου. Του είπαν για το(παγκόσμιο;)παράδοξο νάχουμε δυό καράβια τη μια μέρα και κανένα την άλλη, να μην έχουμε δρομολόγιο Παρασκευή από δω και Κυριακή από Πειραιά, περιμένοντας να ανταποκριθεί στο "φλέρτ" μας. Τι είδατε σεις που δεν το είδα εγώ, τι είδαμε όλοι μαζί; Την αδιαφορία αυτουνού και την "εκπλήρωση" της υποχρέωσης των τοπικών μας εκπροσώπων που θεώρησαν ότι επιτέλεσαν το χρέος τους και σκουπίστηκαν από την νίψη των χειρών τους. Και μετά-εκτός από τα στραβά δρομολόγια-μας φταίει κι ο γυαλός που είναι στραβός... "Δεν φταίν τα δρομολόγια-δεν φταίει ο υπουργός-φταίει πουναι καναπεδάτος-ο σαμιακός λαός"(δικό μου εκ του προχείρου)!


Καθένας έχει τον δικηγόρο που του αξίζει. ΄Ετσι κι αυτός ο εγκληματικά ηλίθιος έχει υπερασπιστή τον Κούγια...που τούφτιαξε ένα υπόμνημα, που αντί να δείχνει μεταμέλεια για να εξευμενίσει ανακριτή, εισαγγελέα και κοινωνία έπιασε κι έγραψε ένα σψρό μακακίες.΄Οτι το παιδί αποβλήθηκε από το σχολείο του ή ότι είχε "αποκλίνουσα συμπεριφορά"(κοίτα ποιός μιλάει). Και βέβαια αυτά τα γράφει ένας δικηγόρος που πήδαγε τις μάντρες(έστω και με τη πόρτα ξεκλείδωτη) ή που πλακωνόταν με την γυναίκα του εν μέση οδώ. Τελικά αυτή η κοινωνία βγάζει συνεχώς συμπεράσματα αλλά δεν τα συγκρατεί. Κι έτσι μπορούν οι Κούγιες και οι κάθε λογής ράμπο, να περιφέρουν το δέμας τους κάτω από τους προβολείς και να βλέπουν μεγάλη τη σκιά τους.



Ο κυβερνήτης του Ιλλινόϊς(πολιτεία από την οποία προέρχεται κι ο Ομπάμα)συνελήφθη με την κατηγορία της διαφθοράς(περίεργος λαός αυτοί οι Αμερικάνοι, συλλαμβάνουν κυβερνήτες για...διαφθορά, ενώ εμείς δεν το τολμάμε γιατί φοβόμαστε μην μείνουμε...ακυβέρνητοι). "Στη Αμερική" λοιπόν ακόμα και οι κυβερνήτες συλλαμβάνονται εδώ ούτε οι καλογέροι. Και βέβαια εκείσ το Ιλλινόϊ δεν βγαίνει ο κυβερνήτης να πει ότι φταίνε οι προηγούμενοι(και πώς να το πει που ήταν ο Ομπάμα) ούτε πως δεν ήξεραν τι έκαναν οι...ηγούμενοι.




Αυτά τα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών στα καταστήματα, το ερώτημα είναι πότε θα αρχίσουν να υλοποιούνται(τουτέστιν να εκταμιεύονται τα χρήματα της βοήθειας). Διότι και σε άλλες περιπτώσεις εξξαγέλθηκαν άμεσα μέτρα, αλλά η αμεσότητα εξαντλήθηκε στην εξαγγελία. Πάντως ο Μίχαλος του επιμελητηρίου κάνει παιχνίδι και δεν θα του λείψουν οι...κάμερες!





Εμβάσματα 500.000 ευρώ βρέθηκαν σε τράπεζες του Αγίου Βικεντίου, μεταξύ των οποίων και της Μονής Βατοπεδίου(αλλοίμονο αν δεν διάλεγαν νησί με όνομα αγίου). Τι εστί Αγ.Βικέντιος; Νήσος τις, πέντε φορές σαν την Σαλαμίνα, φορολογικός παράδεισος για οφσόρ εταιρείες, κάπου στον ωκεανό των μπίζνεσμεν(δεν εξαιρούνται οι ρασοφόροι τοιούτοι). Να αυτές τις ευκαιρίες χάνουμε ως χώρα, γιατί δεν τις αξιοποιούμε εντός της επικράτειας και φεύγουν τα κεφάλαια στο εξωτερικό. Γιατί να μην κάνουμε κι εμείς έναν φορολογικό παράδεισο(έτσι κι αλλιώς η παραοικονομία μας είναι μεγαλύτερη από την οικονομία μας) π.χ. τη Μύκονο, να μαζεύουμε ζεστό(εντάξει και μαύρο, αλλά δεν είμαστε ρατσιστές)χρήμα. Κι αφήνουμε τέτοια κελεπούρια να φεύγουν στους ωκεναούς αναζητώντας ξενικούς αγίους.






Σαν χτες 10 Δεκεμβρίου το 1893, ο Χαρίλαος Τρικούπης(όχι ο δρόμος των γραφείων του ΠΑΣΟΚ)είπε το περίφημο "δυστυχώς επτωχεύσαμεν". Από τότε ποτέ δεν θυμάμαι ιστορικά το ελληνικό κράτος να εμφανίσει εικόνα "πλούσιου" κράτους ή τουλάχιστον να πει ένας αρμόδιός του ότι τα οικονομικά του πάνε περίφημα(να το πει στους υπηκόους εννοείται κι όχι στους επιτήδειους).

Ο ΕΠΙΠΛΕΩΝ







2 σχόλια:

Τη 12/11/2008 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Τέλειο το κειμενάκι Γιωργάκη μου!!
Πολύ με συγκίνησε!
Σ' ευχαριστώ πολύ!
Φιλάκια πολλά
Μαρία η ... ανεξάρτητη γατούλα!

 
Τη 12/12/2008 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

---ΤΙ ΕΙΔΑΤΕ ΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑ ΕΓΩ---
ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΕΓΩ ΗΤΑΝΕ Η ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ Ο ΑΡΧΩΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝΕ ΝΤΥΜΕΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ.ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΧΟΡΟΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΚΑΠΕΛΑΚΙ .ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΑΦΕ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΗΠΙΕ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ.ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ VENI-VIDI-VICI...
GIANITOS....

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα