Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 13-12-2008



ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 13 Δεκέμβρη 2008
Και μια που χτες σας μετέφερα εικόνες βροχής και χαλασμού(έριξε πολύ νερό όλη νύχτα, ευεργετικό)ορίστε σήμερα τοπίο μετά τη βροχή από το νησί, με τον εμπορικό και τους Αγιοβασίληδες(κόσμο δεν έχει μόνο), την παραλία βρεγμένη ακόμα και τον ακάματο Βαγγέλη το Νικαριώτη νάχει βγάλει ένα χταπόδι ικανό για...βδομαδιάτικο(γιαυτόν εννοώ). ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!

Γράφουν τα όνειρα σε... DVD!

Γιάννης Δεβετζόγλου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Οι επιστήμονες έχουν σκοπό να προβάλλουν τα όνειρά μας στην τηλεόραση.

Όταν οι άνθρωποι κοιτάζουν ένα αντικείμενο, ο αμφιβληστροειδής χιτώνας του ματιού αναγνωρίζει μια εικόνα, την οποία μετατρέπει σε ηλεκτρικά σήματα που στη συνέχεια μεταφέρονται στον οπτικό φλοιό του εγκεφάλου. Η επιστημονική ομάδα, υπό τον Γιουκιάσου Καμιτάνι, κατόρθωσε να συλλάβει αυτά τα σήματα και έπειτα να ανακατασκευάσει το περιεχόμενό τους, δηλαδή την εικόνα που αυτά τα σήματα μετέφεραν "κωδικοποιημένη".Σε πρώτο στάδιο οι ερευνητές έδειξαν στους εθελοντές του πειράματος πάνω από 400 διαφορετικές ακίνητες εικόνες, προκειμένου να καταγράψουν τα εξατομικευμένα πρότυπα εγκεφαλικής δραστηριότητας. Στη συνέχεια, τους έδειξαν τα γράμματα της λέξης "νευρώνας" και, όταν οι εθελοντές τα σκέφτηκαν, οι επιστήμονες μπόρεσαν να τα αναγνωρίσουν από την εγκεφαλική δραστηριότητα και να τα εμφανίσουν στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή.
΄Οπως αντιλαμβάνεστε κάτι τέτοιο θα κάνει μεγάλη ζημιά στα βιντεοκλάμπ, διότι άμα έχει ο άλλος τα όνειρά του σε Ντιβιντί, θα λέει η γυναίκα του: " τι θα δούμε απόψε αγάπη μου;" και θα της λέει αυτός: "βάλε εκείνο το όνειρο που είδα πως ήμουνα στο Μπαλί" . Και αφού το βάλει θα λέει η σύζυγος: "μα αυτή που είσαι μαζί δεν είμαι γω" και ο άντρας: "αυτό έλειπε να πάω στο Μπαλί με σένα". Καλά, και πολύ φαντασία έτσι;
΄Οχι δεν κάνω διαφήμιση "μποντυμπίλντερ και τρίτη ηλικία" δεν έχει βγει ακόμη πρόγραμμα για να ενταχθούμε συνομήλικοί μου, μόλις υπάρξει θα σας ενημερώσω. Το θέμα έχει να κάνει με ταγηρατειά και πώς θα τα καταπολεμήσουμε και ιδού τι λένε οι Αμερικάνοι που ψάχνονται. Το τελικό συμπέρασμα πάντως που διέκρινα εγώ να βγαίνει είναι ότι τζάμπα θα πάνε κι οι δίαιτες, τζάμπα και τα...μονόζυγα:

Κήρυξαν πόλεμο στα γηρατειά

ΗΠΑ: χιλιάδες καταφεύγουν σε ορμόνες, γυμναστική και αισθητικές επεμβάσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Αγγελόπουλος

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Τα νιάτα έχουν γίνει μια αμερικάνικη εμμονή. Για να τα διατηρήσουν, άλλοι καταφεύγουν σε ορμόνες, άλλοι σχεδόν λιμοκτονούν, μερικοί γυμνάζονται αδιάκοπα και κάποιοι καταφεύγουν σε αισθητικές επεμβάσεις. Ποιο είναι όμως το κόστος όλων αυτών για τον ανθρώπινο οργανισμό;
Είναι ευρέως αποδεκτό ότι μπορείς να μείνεις νέος τρεφόμενος υγιεινά και ασκώντας τακτικά το σώμα και το πνεύμα σου, προστατεύοντας τον εαυτό σου από τις βλαβερές ηλιακές ακτίνες, ακόμη και καθαρίζοντας τα δόντια σου με νήμα. Όμως η συναίνεση τελειώνει εδώ.
Στις περισσότερο παράδοξες μεθόδους περιλαμβάνονται οι ενέσεις με κύτταρα εμβρύων, η εισπνοή ραδόνιου, ακόμη και η αποκοπή των όρχεων, μια αρχαία πρακτική που έχει στόχο να μειωθεί η υπερβολική έκθεση στις ορμόνες της αναπαραγωγής.
Μείωση της τροφής
«Υπάρχει μια μεγάλη βιομηχανία ανθρώπων οι οποίοι προσπαθούν να πωλήσουν σε άλλους πράγματα που δεν υπάρχουν ακόμη και βγάζουν πολλά χρήματα κάνοντάς το- προς μεγάλη απογοήτευση ημών που προσπαθούμε να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία», λέει στο πρακτορείο Ασοσιέιτεντ Πρες ο Τζέι Ολσάνσκι, καθηγητής Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις.
Για την Ένωση Περιορισμού Θερμίδων, η νιότη δεν βρίσκεται στις ορμόνες, αλλά στη μείωση της τροφής, ακόμη και σε επίπεδα λι μοκτονίας. Ωστόσο, τα αποτελέσματα φαίνεται ότι είναι λίγο πολύ τα ίδια- «πολλή ενέργεια» και «ζωτικότητα», λέει ο Μπράιαν Ντιλέινι, ένας 45χρονος συγγραφέας που γεννήθηκε στην Καλιφόρνια, τώρα ζει στη Σουηδία και είναι πρόεδρος της εν λόγω ένωσης. Μειώνοντας τις θερμίδες που προσλαμβάνει καθημερινά στις 1.900, τις μισές απ΄ αυτές που συνιστώνται για κάποιον του ύψους και της ηλικίας του, και ασκούμενος καθημερινά, ο Ντιλέινι (ύψος 1,80 μ., βάρος 64 κιλά), παραδέχεται ότι φαίνεται κοκαλιάρης, αλλά λέει πως η πίεσή του, η χοληστερίνη και το σάκχαρό του βελτιώθηκαν σημαντικά.

Καμία εγγύηση
Ωστόσο δεν υπάρχει καμιά εγγύηση γι΄ αυτούς που κάνουν όλο και περισσότερα για να κρατήσουν μακριά τα γηρατειά- και τελικά τον θάνατο. Ο «γκουρού» του περιορισμού των θερμίδων, ο δρ Ρόι Ουόλφορντ, πέθανε από επιπλοκές της νόσου Λου Γκέριγκ σε ηλικία 79 ετών, κοντά στον μέσο όρο ζωής. Ο δρ Άλαν Μιντζ, ιδρυτής της Cenegenics, πέθανε στη σχετικά νέα ηλικία των 69 ετών εξαιτίας επιπλοκών από βιοψία στον εγκέφαλο. Μερικές έρευνες έχουν δείξει πως οι ενέσεις με ανθρώπινη αυξητική ορμόνη μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο. Έχουν επίσης συνδεθεί με νευρικούς πόνους, αυξημένη χοληστερίνη και αυξημένο κίνδυνο διαβήτη.



Αν κάτι χαρακτήριζε τον αποδημήσαντα, πρώην πρόεδρο της Κύπρου που έφυγε προχτές, ήταν μια αφοπλιστική ειλικρίνεια και μια καθαρότητα θέσεων και προθέσεων. Θα μου μείνει στη μνήμη σαν τον καταλληλότερο άνθρωπο, στην κατάλληλη θέση, την πιο κατάλληλη στιγμή. Το ΟΧΙ στο περίφημο σχέδιο Α(υ)νάν, που αν πέρναγε ούτε γω δεν ξέρω για τι θα μιλάγαμε σήμερα, πάντως όχι για Κύπρο, όπως την ξέρουμε τουλάχιστον. Κι ήταν αυτός που αντιστάθηκε(εκφράζοντας οπωσδήποτε έναν λαό, με αυξημένο το αίσθημα της αυτοσυντήρησης πάντα και ιδιαίτερα εκείνη τη δεδομένη στιγμή) σε όλες τις σειρήνες της ελληνικής πολιτικής σκηνής που τον πίεζαν με κάθε τρόπο να ενδώσει, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Θυμάμαι τα παπαγαλάκια κείνο τον καιρό να προσπαθούν να τον μειώσουν αναφερόμενοι στην μεγάλη του μύτη ή στην κατατομή του προσώπου του ή στην προφορά του. Αυτός ήταν ο Τάσσος, που παρά το διπλό "σ" στο όνομά του δεν σίγασε το πάθος του για την πατρίδα του στη κρισιμότερη στιγμή της μετά το 74. Αντίο κι από μένα. Ο ΕΠΙΠΛΕΩΝ

1 σχόλια:

Τη 12/14/2008 , Ο χρήστης Blogger Giorgos Varvakis είπε...

Γιώργη καλημέρα!
Μου άρεσαν οι φωτογραφίες σου και τις κατέβασα
Καλή Κυριακή να έχεις!!

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα