Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Είπαμε ότι κάθε Κυριακή θα έχουμε τα επιπλέοντα της εβδομάδας, όσα "αφρόψαρα" αλιεύουμε όλη την εβδομάδα και ρίχνουμε στον "καταψύκτη ".

Πάμε λοιπόν στη σημερινή παρουσίαση:

Αλλάζει η τεχνολογία τα εγκεφαλικά μας κυκλώματα;

Πώς φαίνεται η απεικόνιση ενός εγκεφάλου την ώρα που ασχολείται με το Διαδίκτυο; Πόσο επηρεάζουν την εγκεφαλική μας λειτουργία οι ώρες που περνούμε online; Μπορεί ένα παιδί να κατανοεί καλύτερα ένα emoticon από μια ανθρώπινη έκφραση;

Ίσως τα παραπάνω να ακούγονται σαν ανησυχίες γονέων, είναι ωστόσο προβληματισμοί επιστημόνων. Ενώ τα βίαια βιντεοπαιχνίδια έχουν απασχολήσει επανειλημμένα την κοινή γνώμη, νέα ερωτήματα πηγαίνουν ακόμη πιο πέρα. Κάποιο επιστήμονες θεωρούν ότι ο δικτυωμένος σημερινός κόσμος μπορεί να αλλάζει τον τρόπο που διαβάζουμε, μαθαίνουμε και αντιδρούμε στα εξωτερικά ερεθίσματα.

Ακόμη δεν υπάρχουν αποκρυσταλλωμένες απαντήσεις. Ωστόσο, ο Δρ. Γκάρι Σμολ, ψυχίατρος στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, υποστηρίζιε ότι η ημερήσια έκθεση σε ψηφιακές τεχνολογίες όπως το Ίντερνετ και τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα μπορεί να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου.

Όταν ο ανθρώπινος εγκέφαλος περνά πολύ χρόνο απασχολούμενο με υψηλή τεχνολογία και λιγότερο με ανθρώπους, παρασύρεται μακριά από θεμελιώδεις κοινωνικές ιδιότητες, όπως η ανάγνωση εκφράσεων προσώπου κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης, θεωρεί ο Σμολ. Έτσι, τα εγκεφαλικά κυκλώματα που σχετίζονται με την διαπροσωπική επικοινωνία, αδυνατίζουν. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από την αδυναμία ερμηνείας μη λεκτικών μηνυμάτων, την απομόνωση και την απώλεια ενδιαφέροντος για την παραδοσιακή μάθηση σε μια αίθουσα....(συνεχίζεται στο Kathimerini.gr).

Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη επί τέτοιου επιστημονικού ζητήματος, αλλά καλό είναι να μην υπερβάλλουμε μπροστά στον υπολογιστή(βγάλε τη σκούφια σου και βάρα με, θα μου πείτε).


«Μου σερβίρετε έναν κροκόδειλο παρακαλώ;»

Το μενού της... ζούγκλας σε ελληνικά εστιατόρια

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ζωή Λιάκα zliaka@dolnet.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Φρούτα της Άπω Ανατολής έχει στα ράφια του οπωροπωλείου του ο Γιάννης Σαρανταένας

«Έβαλα εξωτικά πιάτα στην ταβέρνα για να προσελκύσω κόσμο. Δεν περίμενα ότι θα είχαν τέτοια επιτυχία ο κροκόδειλος, το καγκουρό ή ο βίσωνας, ο οποίος μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν άγνωστη γεύση για τους περισσότερους Έλληνες».

O κ. Κώστας Σαριάνογλου είναι ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Φοίνικες» στο Αιγάλεω, από τις λίγες που προσφέρουν εξωτικά εδέσματα στην Αθήνα. Όπως λέει, «ήθελα να προσφέρω κάτι διαφορετικό για να κεντρίσω το ενδιαφέρον. Να ξεφύγω από τα συνήθη γεύματα που μπορεί να βρει κάποιος σε μια συνοικιακή ταβέρνα. Τώρα έχω πελάτες από όλη την Αθήνα, οι οποίοι αναζητούν μια ξεχωριστή γεύση. Και οι τιμές των πιάτων είναι προσιτέςδεν ξεπερνούν τα 16 ευρώ».

Και αν για τους περισσότερους ένα πιάτο από κροκόδειλο ή καγκουρό προκαλεί έκπληξη ή ακόμη και αποστροφή, εντούτοις τα εξωτικά εδέσματα έχουν αποκτήσει φανατικούς οπαδούς. «Στην αρχή ήταν λίγο επιφυλακτικοί όταν έβλεπαν στον κατάλογο "φιλέτο καγκουρό ή κροκόδειλου". Οι περισσότεροι τελικά θέλουν να δοκιμάσουν και συνήθως ενθουσιάζονται με τη γεύση τους. Οι άντρες τολμούν πιο πολύ απ΄ ό,τι οι γυναίκες, Εκείνα όμως που εντυπωσιάζονται πραγματικά είναι τα παιδιά, στα οποία αυτά τα πιάτα φαντάζουν... παραμυθένια ».
Να σας πω, αν δεν το ξέρω, μπορεί να το φάω αν το κρέας του δεν έχει μεγάλες διαφορές από τα συνήθη, αλλά εν γνώσει μου...

Τελευταίοι στην Ευρώπη οι Έλληνες όσον αφορά το... μέγεθος

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

▅ Το μέγεθος μετράει; Ο μέσος όρος μήκους του ανδρικού πέους στην Ελλάδα είναι 12,48 εκατοστά, έδειξε έρευνα

ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ φαίνεται ότι έχει το σπορ των ευκαιριακών σχέσεων στην Ελλάδα, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δηλώνουν γυναίκες και άνδρες σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 48 δυτικές χώρες. Αντίθετα, πιο «άτακτοι» ερωτικά αναδεικνύονται οι Φινλανδοί, ενώ στις χώρες του ΟΟΣΑ πρωτεύουν οι Βρετανοί και ακολουθούν οι Γερμανοί, οι Ολλανδοί, οι Τσέχοι και οι Αυστραλοί. Μόνο οι Πορτογάλοι είναι πιο πιστοί από τους Έλληνες, οι οποίοι μοιράζονται τις τελευταίες θέσεις με τους Ιταλούς, τους Πολωνούς και τους Ισπανούς. Σκοπός των ερευνητών ήταν να μετρήσουν τον δείκτη της λεγόμενης «κοινωνιο-σεξουαλικότητας», ένας όρος που χρησιμοποιούν οι εξελικτικοί ψυχολόγοι για να καταγράψουν πόσο σεξουαλικά ελεύθεροι είναι στη σκέψη και στη συμπεριφορά οι άνθρωποι. Παράλληλα, άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 25 χώρες- μέλη της Ε.Ε. με τη συμμετοχή 10.500 ανδρών, έδειξε ότι οι Έλληνες είναι τελευταίοι στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά το μέγεθος του πέους τους. Το Γερμανικό Ινστιτούτο που πραγματοποίησε την έρευνα ζήτησε από τους συμμετέχοντες να μετρήσουν το μήκος του πέους τους και στη συνέχεια να εισαγάγουν το αποτέλεσμα σε μια βάση δεδομένων στο Διαδίκτυο. Όπως προέκυψε, ο μέσος όρος μεγέθους στην Ελλάδα είναι 12,48 εκατοστά, κατατάσσοντας τους Έλληνες τελευταίους στη λίστα, ενώ πρωταθλητές αναδεικνύονται οι Γάλλοι με τρία εκατοστά περισσότερο.

Συγνώμη,δεν εκπλήσσομαι γιατί πολλά έχουμε χάσει τελευταία και σημασία έχει να μην χάσουμε τη λίμπιντο, γιατί το μέγεθος δεν λέει και τίποτα, αλλά σε τρία(αρ.3) εκατοστά παίζεται η όλη υπόθεση του μήκους; Μεταξύ 12,5 και 15,5 ; Εντάξει ρε, και τι έγινε δηλαδή; Εμείς υπερτερούμε σε...ποιότητα.


Η τηλεόραση θα φοριέται σαν ρούχο

Οι συσκευές του μέλλοντος θα είναι τόσο λεπτές όσο ένα φύλλο χαρτί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Τετσούο Ουράμπε. Ο άνθρωπος της Sony που τελειοποίησε την τεχνολογία ΟLΕD (από τα αρχικά Οrganic Light Εmitting Diode), η οποία θα αντικαταστήσει τις οθόνες LCD και Ρlasma, δεν είναι ηλεκτρονικός αλλά χημικός

Η τηλεόραση του- πολύ κοντινού- μέλλοντός μας θα είναι λεπτή σαν μια κόλλα χαρτί και θα τυλίγεται σαν ρολό. Το πρωτότυπο της νέας οθόνης τσέπης έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 2008. Δεν θα μπορούσε να το φανταστεί κανείς τον Απρίλιο του 1927, όταν μεταδόθηκε το πρώτο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων στις ΗΠΑ.

Δύσκολα θα το φανταζόταν κανείς και μερικά χρόνια πριν. Η τηλεόραση του μέλλοντος μάς θυμίζει μία από εκείνες τις περίεργες συσκευές που χειρίζονται με μεγάλη άνεση οι ήρωες του φουτουριστικού Star Τrek. Η οθόνη που παρουσιάστηκε πριν από μερικούς μήνες από την ιαπωνική Sony είναι 2,5 ίντσες και έχει πλάτος μόλις 0,3 χιλιοστά. Από την εποχή της τηλεοπτικής συσκευής με τη γνωστή «καμπούρα» δεν έχουν περάσει παρά δύο δεκαετίες, αλλά σύμφωνα με τον Τατσούο Μόρι καθηγητή Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Ναγκόγια στην Ιαπωνία, τα εμπόδια που απομένουν για να ξεπεραστούν και να διατεθεί το προϊόν στην αγορά, είναι ελάχιστα- όπως να μεγαλώσει η οθόνη, να μειωθεί το κόστος της κατασκευής και να επιτευχθεί καλύτερη ανάλυση χρωμάτων, η οποία στο πρωτότυπο που παρουσιάστηκε είναι μόνο 960Χ540. Όταν λυθούν αυτά τα προβλήματα, η τηλεόραση θα πάψει να αποτελεί ένα από τα βασικά έπιπλα στο καθιστικό- και πολλές φορές και στα δωμάτια- των σπιτιών και θα γίνει κάτι σαν αφίσα στον τοίχο. Εκπρόσωπος της Sony έχει δώσει μια εικόνα: «Στο μέλλον η τηλεόραση θα είναι τόσο λεπτή που θα μπορεί να τυλί γεται γύρω από τον καρπό, ή ακόμα και να φοριέται σαν ρούχο».

Προκειμένου να μην ξεκολλάμε από την μικρή οθόνη, τουλάχιστον θα την παίρνουμε μαζί μας στον καρπό. Φανταστικός διάλογος: "Τι ώρα έχετε;" μας ρωτούν κι εμείς κοιτάζοντας στο μέρος του καρπού όπου κάποτε είχαμε το ρολόϊ και τώρα την τηλεόραση απαντάμε: "7 γιατί λέει ειδήσεις ο Ακης Παυλόπουλος".



Οι σταρλέτες εξομολογούνται στα blog τους

12:00 25/11 ΕΘΝΟΣ

Τη δικιά τους φωνή έχουν στο διαδίκτυο πολλοί αστέρες του Χόλυγουντ και εξομολογούνται τις σκέψεις τους ενώ απαντούν και στα δημοσιεύματα του τύπου.

Μιλώντας απευθείας στους θαυμαστές τους οι σταρ καταφέρνουν να διαχειριστούν καλύτερα ένα σκάνδαλο και να δώσουν τις πληροφορίες που θέλουν για την προσωπική τους ζωή.

Σταρ και σταρλέτες όπως η Lindsay Lohan, η Paris Hilton, η Kim Kardashian αλλά και η Britney Spears χρησιμοποιούν υπηρεσίες όπως το Buzznet που τις βοηθούν να δημιουργήσουν το δικό τους blog, να προσθέσουν πληροφορίες και να έχουν το δικό του χώρο στο διαδίκτυο. Επιπλέον έχουν έσοδα αρκετών χιλιάδων δολαρίων από τις διαφημίσεις που προβάλλονται στις σελίδες τους.

Πρόσφατα η Lauren Hill, σταρ reality παιχνιδιού στις ΗΠΑ, χρησιμοποίησε το blog της για να διαψεύσει δημοσίευμα εφημερίδας που την ήθελε να έχει καυγαδίσει στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης.

Η Paris Hilton είναι από τις πιο ένθερμες υποστηρίκτριες των blog καθώς της δίνουν φωνή προς το κοινό της «Διάβασα τόσα πολλά ψέματα για μένα στον τύπο και θέλω οι φαν μου να γνωρίζουν τι ισχύει και τι είναι ψέμα. Στο blog μου θα διαβάζουν την αλήθεια».

Σ.Κ.

Τι να κάνουν κι αυτά τα καημένα τα αστεράκια που τα κυνηγούν οι κακοί παπαράτσηδες, θέλουν να εκφραστούν. Και ποιός καλύτερος τρόπος υπάρχει από ένα μπλόγκ; Ουδείς!!!

Ο ΕΠΙΠΛΕΩΝ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα