Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 14-12-2008

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 14 Δεκέμβρη 2008
Εικόνες σημερινές από τη ζωή στη πόλη της Σάμου και όπως κάθε Κυριακή τα επιπλέοντα με ό,τι αλίευσα μέσα στη βδομάδα, θέματα που ενδιαφέρουν κι άλλα που εξάπτουν την περιέργεια(μου).
Πάνω το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ
,το καράβι-όνειρο, μεσημέρι Κυριακής φεύγει για Πειραιά πραγματοποιώντας "πιρουέτα".

Βράβευση εθελοντών από την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία στην αίθουσα του Δήμου Βαθέος, για τους ανθρώπους που δίνουν χρόνο, χρήμα μα πάνω απ΄ όλα ψυχή για το κοινωνικό σύνολο.
Φάση από τον σημερινό αγώνα του παιδικού πρωταθλήματος ΕΝΩΣΗ ΣΑΜΟΥ-ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΚΟΝΤΑΚΕΙΚΩΝ που έληξε με 5-2

Σεξ, απόδοση και γυναίκες

20/11/2008

Άγχος για την σεξουαλική τους απόδοση δεν έχουν μόνο οι άνδρες αλλά και οι γυναίκες

Άγχος για την σεξουαλική τους απόδοση έχουν εκτός από τους άντρες και οι γυναίκες, σύμφωνα με μελέτη του Κέντρου Σεξουαλικής Αναπαραγωγικής Υγείας.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που συνέλεξε το Κέντρο από το 2004 μέχρι τον Αύγουστο του 2008, το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες είναι η μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας σε ποσοστό 30%.Ένα ποσοστό που αγγίζει το 14% των κλήσεων από γυναίκες, αφορούσε γενικές ερωτήσεις για το σεξ και την σεξουαλική λειτουργία, όχι μόνο γιατί αγνοούσαν κάποια θέματα, αλλά και γιατί θέλανε να διασταυρώσουν κατά πόσο όσα είχανε ακούσει ή διαβάσει ήταν επιστημονικά σωστά.


'Απιστες μετά τα… 30 οι γυναίκες

Οι γυναίκες έχουν ερωτικές περιπέτειες και γίνονται άπιστες λίγο μετά τα 30 τους χρόνια.

Οι γυναίκες, αντίθετα με πολλούς άνδρες, όπως έχει διαπιστωθεί σε αρκετές έρευνες, προτιμούν ενστικτωδώς μια μονογαμική σχέση, κυρίως επειδή αισθάνονται ότι χρειάζονται βοήθεια για να μεγαλώσουν τα παιδιά που πιθανώς θα προκύψουν.

Αν όμως υποκύψουν στον πειρασμό της απιστίας και νιώσουν τη διάθεση για ερωτικές περιπέτειες, αυτό είναι πιο πιθανό να συμβεί μόλις έχουν εισέλθει στη δεκαετία των τριάντα χρόνων τους. Ο λόγος είναι πάλι βιολογικός, σύμφωνα με νέα διεθνή έρευνα, καθώς αντιλαμβάνονται αυτή την ηλικία ως την τελευταία τους ευκαιρία, προκειμένου να εξασφαλίσουν τον κατάλληλο άνδρα για τα παιδιά τους.

Παράλληλα, η είσοδος στην τρίτη δεκαετία της ζωής τους συμπίπτει με την σεξουαλική τους κορύφωση, οπότε και αυξάνονται οι ευκαιρίες τους για ανεύρεση του επιθυμητού συντρόφου. Σε αυτά τα συμπεράσματα κατέληξε ο δρ. Ντέηβιντ Σμιτ του αμερικανικού πανεπιστημίου Μπράντλεϊ του Ιλινόι, ο οποίος υπομονετικά συνέλεξε στοιχεία για τις σεξουαλικές συνήθειες γυναικών από 48 χώρες ανά τον κόσμο.

Διαπίστωσε ότι ενώ η «κοινωνιο-σεξουαλικότητα» των ανδρών (η ροπή τους για ερωτικές περιπέτειες) κορυφώνεται συνήθως ανάμεσα στα 25 και 30 χρόνια τους, οι γυναίκες είναι πιθανότερο να φανούν άπιστες με μια χρονική… υστέρηση, λίγο μετά τα 30 τους.

Όπως είπε ο δρ. Σμιτ στο New Scientist, οι γυναίκες είναι πιθανότερο να έχουν κάποια περιπέτεια όταν η γονιμότητά τους για πρώτη φορά αρχίζει να εξασθενεί. Σε αυτό ακριβώς το σημείο, οι πιθανότητές τους για σύλληψη μωρού αρχίζουν να πέφτουν με αυξανόμενο ρυθμό και παράλληλα αυξάνονται οι πιθανότητες σύλληψης μωρού με κάποιο πρόβλημα υγείας.

Σύμφωνα με την έρευνα, η αυξημένη «κοινωνιο-σεξουαλικότητα» σε εκείνη περίπου την περίοδο, αντανακλά από πλευράς της γυναίκας μια εξελιγμένη αναπαραγωγική στρατηγική, η οποία μεγιστοποιεί την πιθανότητα σύλληψης ενός υγιούς μωρού. Η διαπίστωση αυτή φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από τη διάλυση αρκετών σχέσεων ή και γάμων, όταν οι γυναίκες βρίσκονται στα 30 τους χρόνια ή λίγο μετά..

Σύμφωνα με άλλες επιστημονικές έρευνες, υπάρχουν βιολογικοί και εξελικτικοί λόγοι που οι άνδρες έχουν συνήθως συχνότερες ερωτικές περιπέτειες και απιστίες από τις γυναίκες. Σε όλους τους πολιτισμούς οι γυναίκες είναι αυτές που φέρουν το βάρος της εγκυμοσύνης, του θηλασμού και της ανατροφής του μωρού, γι' αυτό τείνουν να είναι πιο επιλεκτικές όσον αφορά τους σεξουαλικούς συντρόφους τους. Οι άνδρες δεν έχουν αυτό το βάρος και συνεπώς είναι πιο ανοικτοί σε βραχύχρονες σχέσεις.

Όταν όμως το βιολογικό ρολόι χτυπά μια περασμένη ώρα, μετά τα 30 τους, οι γυναίκες δεν διστάζουν να μπουν σε «περιπέτειες», αφού κατά βάθος, λένε οι επιστήμονες, ο σκοπός (ένα υγιές μωρό με κατάλληλο σύντροφο) μπορεί κατ' εξοχήν να τις ωθήσει σε περιπέτειες και απιστίες.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Καλύτερη Ευρωπαϊκή Ταινία τα «Γόμορρα»

Το Βραβείο της Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας για το 2008 απέσπασε η ιταλική ταινία «Γόμορρα» κατά την 21η διοργάνωση των βραβείων της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου στην Κοπεγχάγη.

Η ταινία αυτή, του Ματέο Γκαρόνε, βασισμένη στο βιβλίο του Ρομπέρτο Σαβιάνο, αποτελεί μια διεισδυτική ματιά στον κόσμο της Καμόρα, της ναπολιτάνικης μαφίας. Τα «Γόμορρα» απέσπασαν ακόμη τέσσερις διακρίσεις: της καλύτερης σκηνοθεσίας, του καλύτερου ηθοποιού (Τόνι Σερβίλο), του καλύτερου σεναρίου (Μαουρίτσιο Μπράουκι, Ούγκο Τσίτι, Τζιάνι ντε Γκρεγκόριο, Ματέο Γκαρόνε, Μάσιμο Γκαουντιόζο και Ρομπέρτο Σαβιάνο) και της καλύτερης φωτογραφίας (Μάρκο Ονοράτο).

Η κριτική επιτροπή απένειμε το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού στην Κριστίν Σκοτ Τόμας για την ερμηνεία της στη γαλλική ταινία «Πάει καιρός που σ' αγαπώ», του Φιλίπ Κλοντέλ.


Το 81% των ελλήνων πιστεύει ότι είναι ωραίοι και ερωτικοί ενώ μαζί με τους αυστραλούς δεν πιστεύουν ότι το ξυρισμένο πρόσωπο αποτελεί και το εισιτήριο της ομορφιάς και γοητείας. Σε ποσοστό 25% οι αυστραλοί όσο και 34% οι έλληνες δήλωσαν ότι θεωρούν εαυτούς γοητευτικούς ακόμα...
και σε μία πιο «τριχωτή τους έκδοση», δηλαδή με μούσι. Αυτό προκύπτει από έρευνα της Synovate που διενεργήθηκε σε 12 διαφορετικές χώρες του κόσμου και σε δείγμα 10,000 ανδρών. Τα αποτελέσματά της δημοσιεύονται στον αυστραλιανό τύπο. Να αναφέρουμε ότι με την ίδια μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους «πλήττονται» επίσης οι Ρώσοι σε ποσοστό 80% και οι Νοτιοαφρικανοί σε ποσοστό 78%. Εκείνοι που χωλαίνουν όσον αφορά την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους είναι οι Μαλαισιανοί, οι Κινέζοι και οι Γάλλοι αφού 78% των Μαλαισιανών και 66% των Κινέζων και των Γάλλων δήλωσαν ότι δεν θεωρούν τους εαυτούς τους ωραίους και ερωτικούς άνδρες. Όσο για τους φαλακρούς και ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους, δεν θα πρέπει να ανησυχούν αφού μόνο το 1% των ανδρών που έλαβαν μέρος στην έρευνα πίστευαν ότι τα μαλλιά προσθέτουν στην γοητεία ενός άνδρα.



Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά

Eχετε σκεφτεί ποτέ ότι εάν ο καθένας μας έκανε από ένα πολύ μικρό βήμα στον τομέα της καθαριότητας θα βλέπαμε σημαντικά αποτελέσματα στην εικόνα της πόλης.
Ο τίτλος μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά δεν παύει να εκφράζει μια μεγάλη αλήθεια. Οι κοινόχρηστοι χώροι των μεγαλουπόλεων της χώρας μας σφύζουν από απορρίμματα για τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις ευθυνόμαστε εμείς οι ίδιοι. Μήπως ήρθε η ώρα να αφήσουμε στην άκρη το προσωπείο του αλάθητου εαυτού μας και να δούμε τι κάναμε τελευταία για να βελτιώσουμε όχι την εικόνα ολόκληρης της πόλης, αλλά της γειτονιάς που ζούμε.

Είναι πολύ εύκολο να υποδεικνύουμε στους άλλους τι να μην κάνουν και στο τέλος η δική μας αδιαφορία να παίζει τον δικό της σημαντικό αρνητικό ρόλο σε μια άσχημη κατάσταση, η οποία διογκώνεται μέρα με τη μέρα. Η φράση - κλειδί στην προκειμένη περίπτωση είναι «ενεργός πολίτης». Αυτή η φράση δεν είναι ένας απλός τίτλος, αλλά στάση ζωής. Δεν είναι τυχαίο που αυτή τη στιγμή η εικόνα των σκουπιδιών που παρουσιάζεται σε πόλεις όπως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είναι πραγματική δυσφήμηση για τις υπόλοιπες μεγάλες ευρωπαϊκές μητροπόλεις.

Εάν όλοι αποφασίζαμε να δώσουμε λίγο από το χρόνο μας για να ασχοληθούμε με σημαντικά προβλήματα, όπως η σωστή εναπόθεση και διαχείριση των απορριμμάτων της περιοχής μας, χωρίς να περιμένουμε τα πάντα ως μάννα εξ ουρανού από την πολιτεία, τότε το σίγουρο είναι ότι η εικόνα που θα παρουσίαζαν οι δήμοι και οι κοινότητες της Ελλάδας θα ήταν σαφώς πιο ευχάριστη και φιλική προς τους ίδιους τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες.

Γι’ αυτό ας δώσουμε την ευκαιρία και στις μεταγενέστερες γενιές να ζήσουν σε ένα καθαρό και υγιές περιβάλλον, αφού πρώτα τους μεταλαμπαδεύσουμε όλες εκείνες τις αξίες και τα ιδανικά που θα τους επιτρέψουν να αναγνωρίσουν τη σημασία του.

Απλά βήματα για καθαρότερο περιβάλλον

* Τοποθετούμε κάδους απορριμμάτων και στις πιο απίθανες περιοχές, ώστε να εξαλείψουμε το φαινόμενο της ρίψης των σκουπιδιών σε δημόσιους χώρους

* Oταν τοποθετούμε τις σακούλες απορριμμάτων στους κάδους, βεβαιωνόμαστε ότι έχουν κλείσει καλά για να περιορίσουμε το φαινόμενο της δυσοσμίας και τη συγκέντρωση μολυσματικών μικροβίων

* Περιορίζουμε την ανεύθυνη ρίψη απορριμμάτων κατά την περίοδο των διακοπών σε παραλίες και γενικότερα περιοχές που δύσκολα θα τις προσεγγίσει για να συλλέξει απορρίμματα κάποιο συνεργείο του δήμου

* Eχουμε πάντα μέσα στο αυτοκίνητο μια σακούλα για να συγκεντρώνουμε τα απορρίμματα και τις γόπες των τσιγάρων

* Και επειδή τα πάντα είναι θέμα παιδείας, μαθαίνουμε στα παιδιά από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής τους τη σημασία του να διατηρούμε το περιβάλλον καθαρό, καθώς και τον καταλυτικό ρόλο της ανακύκλωσης.

Ο ΕΠΙΠΛΕΩΝ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα