Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 10-12-2008

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 10 Δεκέμβρη 2008
Και μέσα σ΄ όλα να ανοίγεις το πρωί την τηλεόραση με τη τσίμπλα στο μάτι μπας κι ακούσεις τίποτα ουσιαστικό και να βλέπεις μπροστά σου(πάλι και πάλι, ξανά και ξανά) τον...Αργύρη Ντινόπουλο! Κάθε μέρα, πρωί-μεσημέρι-βράδυ...Κι αναρωτιέσαι, τόση καταστροφή, άλλαξε το πρόσωπο της Αθήνας, κι αυτός ακόμη εκεί είναι; Συγνώμη ρε φίλε, αλλά αν ήθελες να είσαι συνέχεια στο γυαλί γιατί δεν καθόσουνα στον ΑΝΤ1 στο ρεπορτάζ που ήσουνα και συμπαθής; ΄Ελεος δηλαδή, τα μάτια μας(χώρια τ΄ Αυτιά μας).
Η επανάληψη της ιστορίας, όχι κάτω όμως από τις ίδιες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες. Πάντα οι εξεγέρσεις είχαν τον ή τους νεκρούς τους, πάντα κάποιος γινόταν σύμβολο...και πάντα βρισκόταν εγκληματικά ηλίθιοι που η ανοησία τους χαρακτήριζε ιστορικά μια κινητοποίηση. Και καλά ο Λαμπράκης ήταν θύμα του παρακράτους που δεν έβλεπε με καλό μάτι την άνοδο της ΕΔΑ, ο Πέτρουλας, ήταν μέσα στη πορεία του 1-1-4 , ήταν "Λαμπράκης"...και καλά οι νεκροί της 21ης Απριλίου(ναι, της αναιμάκτου)...και καλά οι νεκροί του Πολυτεχνείου...αλλά ένας 15χρονος, εκτός "σώματος" διαδηλωτών, άσχετος με τον χώρο, γιατί έπρεπε να πληρώσει με τη ζωή του και στη συνέχεια όλη η Ελλάδα σχεδόν με τις περιουσίες των πολιτών της, τον τσαμπουκά ενός "Ράμπο"; Ποιός λαός πληρώνει τέτοιου είδους φόρο αίματος; Θα μου πείτε ποιός λαός διαθέτει οπλισμένους ηλίθιους, νταήδες της πορδής και ψευτοτσαμπουκάδες; Κανείς.
΄Ημουν νιός και γέρασα να ακούω για αλλαγή προσανατολισμού της αστυνομίας και για αναδιάταξη των δυνάμεών της. Μια ζωή λόγια και αναβλητικότητα, κουβέντες χωρίς ουσία. Μια ζωή η αστυνομία θα είναι ένας γραφειοκρατικός μηχανισμός διεκπεραίωσης χαρτούρας, μια δημόσια εταιρεία σεκιούριτυ που θα φυλάει (α)πιθανους στόχους, από συνταξιούχους πολιτικούς, δικαστικούς, δημοσιογράφους μέχρι τον όποιο επιχειρηματία νομίζει ότι είναι σημαντικός και απειλείται φαντασιωδώς, μια δύναμη καταστολής παρασυνάξεων πολιτών που ψάχνει αφορμή και που τους τη δίνει ένας ανόητος σαν κι αυτόν τον νταή που δεν μπόρεσε να χωνέψει ότι τα πιτσιρίκια δεν υποκλίθηκαν στην αυθεντία του. Και δεν πρόκειται να επιτευχθεί αυτή η αναδιάρθρωση γιατί δεν τη θέλει κανείς, ούτε οι πολιτικοί, ούτε οι αστυνομικοί, ούτε και το σύστημα εξουσίας που τους θέλει για να επιβάλλεται.
΄Οπως και μετά από σεισμούς ή άλλες φυσικές καταστροφές, έτσι και τώρα τα καμμένα και κατεστραμμένα μαγαζιά, πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα και να γίνουν "επισκέψιμα" στις γιορτές, το οφείλουν όλοι στη πόλη τους. Ο ΄Ελληνας είναι ευαίσθητος πάνω απ΄ όλα και θα τα τιμήσει όσο μπορεί. Θυμάμαι στη Σάμο μετά την καταστροφή από την μεγάλη πυρκαγιά του 2000, το υπόλοιπο του καλοκαιριού ήρθαν πολλοί ΄Ελληνες, περισσότεροι από τα κανονικά για να κάνουν τις διακοπές τους για συμπαράσταση. Είναι αυτό το μεγαλείο ψυχής των απλών ανεπιτήδευτων(εξαιρούνται οι επιτήδειοι) ανθρώπων που ξέρουν τα αισθήματά τους να τα κατευθύνουν σαν δέσμη φωτός και να διαλύουν τα σκοτάδια πάσης φύσεως.
Ο ΕΠΙΠΛΕΩΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα