Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 4-12-2008

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 4 Δεκέμβρη 2008
Μέγα θέμα τα τελευταία 3-4- χρόνια, για όσους με επισκέπτεστε εκτός Σάμου, η μεγάλη ροή προσφύγων προς το νησί μας, από τις απέναντι ακτές, μια γάγγραινα που μας τρώει και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Το παλιό κέντρο φιλοξενίας ένα αχούρι που ευτυχώς εγκαταλείφθηκε και φτιάχτηκε ένα νέο με τις προδιαγραφές που απαιτούνται για μια αξιοπρεπή διαβίωση(φωτό), χωρητικότητας 280 ατόμων που όμως έφτασε να φιλοξενεί φέτος κάθε τόσο 500 έως και 600 άτομα. Το αποτέλεσμα να δοκιμάζονται τα νεύρα όλων όσων ασχολούνται με το πρόβλημα, όλων των κρίκων αυτής της μακριάς χωρίς άκρη αλυσίδας(διωκτικές αρχές,υπηρεσίες, εργαζόμενοι του κέντρου κλπ.) . Χτες η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έκλεισε για μια μέρα συμβολικά τις υπηρεσίες ζητώντας λύσεις στο εντεινόμενο μέρα με τη μέρα πρόβλημα. Ο Πρωθυπουργός ήρθε προ μηνός για λίγο, βιντεοσκοπήθηκε με φόντο το κέντρο κι έφυγε, οι αρμόδιοι της Ε.Ε. κοιτούν δυτικά ενώ τα καραβάνια έρχονται από ανατολικά και το πράμα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Και ποιός ξέρει τι μας περιμένει ακόμη όταν, κατά πληροφορίες, απέναντι περιμένουν χιλιάδες άνθρωποι να περάσουν στην... Εσπερία!!! ΄Οσο για την τοπική κοινωνία; Οι αν(τ)οχές της εξαντλούνται, βοηθούσης και της οικονομικής κατάστασης που επιδεινώνεται και όπως ξέρετε καλύτερα από μένα "το αυγό του φιδιού" σε τέτοιες "θερμοκρασίες" επωάζεται.

Οι ληστείες παίρνουν και δίνουν στην Αθήνα και μέσα σ΄ όλα συμβαίνουν και διάφορα ευτράπελα. ΄Οπως π.χ. αυτουνού χτες που του κλέψανε δύο σακάκια το ένα δερμάτινο, αλλά που στη μέσα τσέπη είχε τη...μασέλα του! Τώρα το μόνο που του μένει είναι να το ρίξει στον χυλό(και να φυσάει και το γιαούρτι).
Μεσάνυχτα άκουσα μεθοδεύουν να πάει να καταθέσει στην Εξεταστική ο "Ρουσσό". Και τι είναι δηλαδή η εξεταστική νάϊτ -κλάμπ; Είδατε τι παθαίνει όποιος συχνάζει σε μοναστήρια;Τη πέρασε για ...όρθρο!
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Μίχαλος(ναι και μένα κάτι μου θυμίζει το επώνυμο, το ίδιο με σας) και ο διοικητής του ΙΚΑ(όλως τυχαίως διετέλεσαν και οι δυό γ.γ. του Αλογοσκούφη, τουτέστιν βγάλτ΄ τη σκούφια σου και βάρα με)συμφώνησαν λέει-ερήμην της κυβέρνησης(;)-να μειωθούν οι αποδοχές και να παγώσουν οι εισφορές για να μην υπάρξουν απολύσεις, χωρίς να αενημερώσουν την υπουργό Απασχόλησης(τη θεώρησαν απασχολημένη ίσως). Δηλαδή αν κατάλαβα καλά ή δέχεστε έτσι ή πάτε σπίτια σας. Και το ΙΚΑ που δεν έχει πού την κεφαλή κλίναι, που του έχει γίνει η εισφοροδιαφυγή οστεοπόρωση να χάσει και τα λίγα. Να μου το θυμάστε, στο όνομα αυτής κρίσης θα υπάρξουν πλείστες άλλες νευρικές κρίσεις και θα πέσει πολύ ξύλο.

Αυτή η νοσηρή κατάσταση που παρακολουθούμε εδώ κι ένα τρίμηνο, αποδεικνύει την απαλλοτρίωση όλων των αξιών υπέρ της μιάς: της κονόμας, του προσπορισμού χρημάτων, ακινήτων, κάθε περιουσιακού στοιχείου με εύκολο τρόπο και οπωσδήποτε σε βάρος κάποιων άλλων, αλλά κυρίως του κοινωνικού συνόλου. Αποδεικνύει επίσης σε όλο του το μεγαλείο το εμπόριο γης! Αλλά γιατί να πάμε μακριά, σάμπως το επίσημο κράτος δεν εκμεταλλεύεται τη γη και την έμφυτη ροπή των Ελλήνων, φορολογώντας εφ΄ όρου ζωής αλλά και μετά θάνατον τη γη; Το μεγάλο μας τσίρκο, η Ελλάδα βυθίζεται όσο πάει σε έναν βάλτο χωρίς να μπορεί να πιαστεί από πουθενά. Ετσι που σέρνεται αυτή η κατάσταση και η χώρα, και όλοι μας, έρμαια κεφαλαιούχων, τραπεζιτών, εμπόρων γης, κομπιναδόρων, απατεώνων και εκμεταλλευτών τι περιμένουμε άραγε; Να περάσει το τραίνο της μεγάλης φυγής για να γαντζωθούμε πάνω του και να μας πάει πού;
Ο ΕΠΙΠΛΕΩΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα