Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

REAL ESTATE HELLAS MONI

΄Οποιος έχει αντίρρηση για τον τίτλο της ανάρτησης, ας ρίξει μια ματιά τριγύρω του, να δει πώς(και πόσο)αυξάνονται τα γραφεία του αντικειμένου τούτου, ούτως ώστε να έρθουμε να ταυτιστούμε και σε αυτόν τον τομέα με τα ισχύοντα in America, ή για να θυμηθούμε και την γνωστή φράση της διαφήμισης με τα βερνίκια νυχιών, που λανσάριζε τότε η Υβέτ Τζάρβις (μετέπειτα την λανσάρισε το ΠΑΣΟΚ την ίδια στον Δήμο Αθηναίων, για δείγμα ενσωμάτωσης των αλλοδαπών στη χώρα), που έλεγε "ω νόου έτσι...όπως Αμερική"!
Παντού το εμπόριο της γης, με παρακλάδια του το εμπόριο ελπίδας(για απόκτηση στέγης, πρώτης, δεύτερης ή τρίτης δεν έχει σημασία), το εμπόριο της ψήφου(μία, δύο ή και περισσότερες φορές, λόγω παράτασης εκκρεμοτήτων, δεν έχει σημασία), το εμπόριο φόρων και τελών στη συνέχεια και φυσικά τα μπαξίσια στους διάφορους υπεύθυνους-καρεκλοκένταυρους, προκειμένου να πάρει η στέγη όλα τα απαραίτητα.
Κι από την άλλη βέβαια το σύστημα...το σύστημα της αποκρατικοποίησης της γης σε χαμηλές τιμές και η μεταπώλησή της σε πολλαπλάσιες έως εξωφρενικές. Και μην τα ρίχνουμε όλα στους ηγουμένους(γενικός χαρακτηρισμός) και τα καλογεροπαίδια τους, γιατί σαυτό το αλισβερίσι περί την αγορά της γης συμμετέχουμε όλοι μας, όπως συμμετέχουμε και στην "αρπαγή" κάθε κοινού(δημόσιου) για προσωπική χρήση. Εδώ μιλάμε για πλήρη ιδιωτικοποίηση των πάντων. Ποιές Ηνωμένες Πολιτείες; Η Ελλάδα είναι η μήτρα του καπιταλισμού, παρά τα όποια της προβλήματα(μητρικά). Εδώ ό,τι είναι δημόσιο, δηλαδή είναι όλων, κοιτάζει ο καθένας πώς θα το φάει θα το αρπάξει, πώς θα το σφετεριστεί. Ακούτε που λένε οι περισσότεροι ότι φταίει το κράτος και τι κάνει το κράτος; Κατά βάθος κανένας ΄Ελληνας δεν πιστεύει πως υπάρχει κράτος.
Και φυσικά ένας τέτοιος λαός, με τέτοιες αντιλήψεις αρπακτικές, βολευτικές, ατομικιστικές, έχει και τους ηγέτες και τους διαχειριστές που του αξίζουν. ΄Εχει αυτούς που ψηφίζει. Διότι αν βγει κάποιος για παράδειγμα και θίξει το θέμα της ιδιοκτησίας γης, το θέμα της εκμετάλλευσης της γης, του περιβάλλοντος και γενικά εισάγει νέα ήθη, δεν θα βρει ούτε τον δικό του ψήφο στην κάλπη. Αρα; Καλά κάνουν και επικρατούν τα χρυσόπαιδα. τα βατόπαιδα, τα κομματόπαιδα και γενικά όσοι είναι εγκλιματισμένοι σαυτό που όλοι θεωρούμε ζοφερό, αλλά το ανεχόμαστε ως εκ των ων ουκ άνευ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα