Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

Τελικά είναι θέμα...φλοιού;

Αυτοί οι επιστήμονες τελικά θα μας τρελλάνουν και δεν μας λένε και πόσα θέλουν να τελειώνουμε. Ανεκάλυψαν τώρα-λέει-ότι υπάρχει διαφορά εγκεφάλου μεταξύ ανδρών και γυναικών και... όχι μην σπεύσετε εσείς οι φαλλοκράτες και υπερασπιστές της ανδρικής και καλά υπεράνω νοημοσύνης να χαρείτε. Δεν λένε ότι και καλά η διαφορά εντοπίζεται στο επίπεδο, αλλά στην διαφορά αντιμετώπισης των καταστάσεων, ασθενειών κλπ.
Ιδού λοιπόν τι λένε επιστήμονες-άνθρωποι και από κει και πέρα ο καθένας ας κάνει τις προσθαφαιρέσεις του κατά το...δοκούν:

«Εγκεφαλικές» οι διαφορές στη συμπεριφορά ανδρών και γυναικών

TΗΕ ΙΝDΕΡΕΝDΕΝΤ ΤΟΥ ΜΙCΗΑΕL ΜCCΑRΤΗΥ

Στον διαφορετικό εγκέφαλο οφείλονται οι διαφορές που εμφανίζουν άνδρες και γυναίκες στη συμπεριφορά τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Αμερικανικού Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Ο ανδρικός και ο γυναικείος εγκέφαλος έχουν κατασκευαστεί με διαφορετικό γενετικό σχεδιασμό, υποστηρίζει η ομάδα των επιστημόνων, καταλήγοντας μάλιστα στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει ένας ανθρώπινος εγκέφαλος, αλλά δύο: ο ανδρικός και ο γυναικείος. Οι άνδρες μπορεί να κατάγονται από τον Άρη και οι γυναίκες από την Αφροδίτη, είχε γράψει το 1992 ο διάσημος Αμερικανός ψυχοθεραπευτής Τζον Γκρέι. Από τότε ήταν κοινή πεποίθηση ότι άνδρες και γυναίκες προέρχονταν από διαφορετικούς πλανήτες, αλλά οι διαφορές αυτές εξηγούνταν από τον ρόλο των σεξουαλικών ορμονών κατά την ενήλικη ζωή, αλλά και από τις κοινωνικές συνθήκες. Οι δυο αυτοί παράγοντες πιστευόταν ότι βρισκόταν πίσω από τη διαφορετική στάση και συμπεριφορά ανδρών και γυναικών. Η νέα μελέτη, ωστόσο, βρίσκει την εξήγηση στη φυσιολογία και στις ανατομικές διαφορές του εγκεφάλου, ή μάλλον των «δυο εγκεφάλων». Κάποιες από αυτές τις αποκλίσεις εξηγούν, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Νew Scientist», γιατί άνδρες και γυναίκες είναι επιρρεπείς σε διαφορετικές ψυχικές ασθένειες, γιατί κάποια φάρμακα λειτουργούν καλύτερα στο ένα από τα δυο φύλα και γιατί οι γυναίκες προσβάλλονται πιο εύκολα από χρόνιους πόνους σε σχέση με τους άνδρες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα