Σάββατο 19 Ιουλίου 2008

Εμπνευσμένη ονοματοδοσία

Καταπληκτική ιδέα είχαν εκεί στο Σαν Φραντσίσκο(θυμήθηκα κι εκείνο το υπέροχο τραγούδι) ενόψει προφανώς και της επικείμενης αποχώρησης από την εξουσία(σνιφ)του Μπους του 2ου...
...νομίζω χωρίς πολλή σκέψη και προβληματισμό, αφού ο τίτλος του ανήκει δικαιωματικά...

Δημοψήφισμα στο Σαν Φρανσίσκο για την ονομασία εργοστασίου λυμάτων «Τζορτζ Μπους»

Associated Press

Ο πρόεδρος Μπους και η πολιτική του δεν ήταν ποτέ δημοφιλείς στο Σαν Φρανσίσκο

Σε συλλογή υπογραφών επιδόθηκαν οι πολίτες του Σαν Φρανσίσκο οι οποίοι πέτυχαν να διεξαχτεί το Νοέμβριο δημοψήφισμα για να δοθεί το όνομα του απερχόμενου προέδρου Τζορτζ Μπους σε εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων. Η πρόταση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος -που θα διεξαχθεί παράλληλα με τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου- εγκρίθηκε αφού οι οργανωτές του κατάφεραν να συγκεντρώσουν 7.168 υπογραφές και τις υπέβαλαν στο τοπικό Τμήμα Εκλογών. Το εργοστάσιο, στην περιοχή Όσιανσάιντ, ονομάζεται σήμερα Εργοστάσιο Ελέγχου Θαλάσσιας Μόλυνσης και προτείνεται να μετονομαστεί σε «Εργοστάσιο Λυμάτων 'Τζορτζ Ο. Μπους'».

Οι οργανωτές της πρωτοβουλίας τονίζουν ότι «κάνουμε σάτιρα, μια παράδοση που ανάγεται στην περίοδο της Αμερικανικής Επανάστασης. Προσθέτουν ακόμη ότι «κατά τη γνώμη μας το έχει κερδίσει με την αξία του γιατί είναι ένας πρόεδρος που ξεχνά τις συνέπειες των πράξεών του, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους». Στην ιστοσελίδα, που αποκαλείται «Επιτροπή Προεδρικού Μνημείου του Σαν Φρανσίσκο», εικονίζεται η προεδρική σφραγίδα με έναν αετό να κρατάει δύο βεντούζες. Από την πλευρά του πάντως ο βοηθός διευθυντή της Επιτροπής Δημόσιας Υγιεινής του Σαν Φρανσίσκο, στην οποία ανήκει το εργοστάσιο, ανέφερε ότι η μετονομασία του εκτιμάται ότι θα στοιχίσει περίπου 50.000 δολάρια. Το εργοστάσιο έχει τιμηθεί το 2004 από την κυβέρνηση Μπους με περιβαλλοντικό βραβείο για τη λειτουργία του. Ο Λευκός Οίκος δεν είχε σχολιάσει την πρωτοβουλία όταν ανέκυψε το θέμα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

΄Εχει κανείς αντίρρηση ότι το όνομα του ανδρός τούτου πρέπει να μείνει στην ιστορία για όσα έκανε στα 8 χρόνια της θητείας του και τα οποία έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενο του συγκεκριμένου εργοστασίου; ΄Οχι, να αποδίδονται οι οφειλόμενες τιμές, εγώ είμαι υπέρ στο δημοψήφισμα, αν και δεν τυγχάνω δημότης Σαν Φρανσίσκο. (Αλήθεια στον βιολογικό που φτιάχνουμε, ποιού το όνομα να δώσουμε, εδώ στη Σάμο; Για σκεφτείτε!!!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα