Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Πατρίδα μου και προσφυγιά

Επιχείρηση - σκούπα από μετανάστες στην παραλία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Κώνστας

Πάνω από είκοσι μέλη του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης με σακούλες απορριμμάτων, γάντια, φτυάρια και σκούπες καθάρισαν την παραλία

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ- ΣΚΟΥΠΑ πραγματοποίησαν, όχι οι αστυνομικοί, αλλά οι μετανάστες χθες το πρωί στην κεντρική παραλία της Νέας Χώρας στα Χανιά! Αλλάζοντας για λίγο ρόλους, πάνω από είκοσι μέλη του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης με σακούλες απορριμμάτων, γάντια, φτυάρια και σκούπες καθάρισαν την πολυσύχναστη παραλία περνώντας το μήνυμα για «μια περισσότερο καθαρή και ανθρώπινη πόλη», αφού όπως δηλώνουν νιώθουν πολίτες των Χανίων.

Η πρωτοβουλία του Φόρουμ Μεταναστών προκάλεσε αρχικά την έκπληξη, τόσο των Ελλήνων, όσο και των ξένων τουριστών. «Αυτό ήταν μόνο η αρχή, γιατί θα προχωρήσουμε και σε άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες για μια πιο ανθρώπινη πόλη» ανάφερε ο Αμπντούλ Χατζή από την Τυνησία. Παράλληλα, στον χώρο της παραλίας οι μετανάστες μετέφεραν και το χαριστικό παζάρι που λειτουργούν στον χώρο του Φόρουμ, από το οποίο όποιος θέλει μπορεί να πάρει είδη ρουχισμού, διακόσμησης και άλλα ή να αφήσει τα δικά του, αυτά που δεν χρειάζεται στο σπίτι του.

Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό για τον καθέναν απο μας, είτε είναι, είτε νοιώθει πολίτης της πόλης του, ανεξάρτητα αν γεννήθηκε εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, ή ιδού το παράδειγμα των ανθρώπων από εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, που ενσωματώνονται στην τοπική κοινωνία, που αγαπούν τη νέα τους πατρίδα και το δείχνουν έμπρακτα: Με φτυάρι και σκούπα, όχι με σκουπίδια και περιττώματα συμπολίτες.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα