Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΕΥΤΥΧΗΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο... ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ

Μου ήρθε με e-mail σαν μια κριτική από έναν άνθρωπο ειδικό και αρμόδιο προς τούτο, για την συμμετοχή της Χορωδίας ΑΡΜΟΝΙΑ στην παρουσίαση του έργου του Γεωργίου Κλεάνθη "Χαρίδημος ο Σάμιος" στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Σάμου την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, κατά την πρώτη μέρα της 24ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, που γίνεται φέτος και πάλι στη Σάμο(και για την οποία επιφυλάσσω ιδιαίτερη ανάρτηση στο παρόν ιστολόγιο). Μην θεωρήσετε ούτε υπερβολικά, ούτε και φιλοφρονήσεις τα λόγια του κ.Γιάννου, είναι γνωστός ο σεβασμός στην μουσική μας παράδοση της Ζαφειρώς Χατζηφωτίου, όπως και γενικά η προσεγμένη δουλειά της σε όλες της τις απόπειρες. Πράγματι αποδόθηκαν  τόσο αυθεντικά τα τραγούδια, που σε συνδυασμό με τον χειμαρρώδη πατριωτικό λόγο του Γεωργίου Κλεάνθη, ήταν-νομίζω-μια επετειακή αναφορά επιπέδου για τα 100χρονα της ένωσής μας με την Ελλάδα. Να είναι καλά αυτη η γυναίκα(η Ζαφειρούλα μας) να συνεχίζει την δημιουργική της πορεία σ΄ αυτόν τον τόπο.
                           Γιώργος Σκαπέτης



Οι παρακάτω παρατηρήσεις είναι από τον κο Νικόλαο Γιάννου (από το Καρλόβασι), διπλωματούχο Βυζαντινής μουσικής, μελωποιό θρησκευτικών ύμνων, πρωτοψάλτη στον 'Αγιο Αντώνιο Βριλλησίων - Χαλανδρίου και με εξαιρετική γνώση και εμπειρία στη μεταφορά φωνητικής μουσικής τραγουδιών από τη βυζαντινή γραφή στην ευρωπαϊκή σημειογραφία, ο οποίος κ΄ μας τα ...μετέφρασε. Η υπόλοιπη χορωδιακή προσαρμογή κ' συνολική παρουσίαση ως ολοκληρωμένα τραγούδια είναι του ...διδάσκοντος... Έγραψε τα ακόλουθα, που άκουσε κι εκείνος τα αρχεία mp3 με τα τραγούδια.

 


τέλειαααααααα!!!!
Θερμότατα συγχαρητήρια!!!
Καλύτερα δεν μπορούν να γίνουν, γιατί θα χάσουν την αυθεντικότητά τους. Αυτό θα πει σεβασμός στο πρωτότυπο. Πάρα πολύ καλή και επιτυχής η βαρύτονη μονωδία, τη ζητούσε το τραγούδι, αρμονικός ο συνδυασμός.
Πολύ τα χάρηκα!

Νίκος...

Από την συμμετοχή της χορωδίας ΑΡΜΟΝΙΑ (με δύο τραγούδια του Γεωργίου Κλεάνθους 1801 - 1839) στην θεατρική παράσταση του έργου του Κλεάνθους "Χαρίδημος ο Σάμιος",που δόθηκε στις 11 Οκτωβριου από την Θεατρική Ομάδα Ερασιτεχνών Σάμου. 


1 σχόλια:

Τη 10/15/2012 , Ο χρήστης Blogger Giorgos Varvakis είπε...

Μπράβο σε όλους τους "εμπλεκόμενους"!!!
Αν υπάρχουν σε ψηφιακή μορφή, δεν τα ανεβάζεις κάπου βρε Γιώργη να τα ακούσουμε;;; θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον!!
Καλό απόγευμα

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα