Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ο ΜΙΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗΣ ΒΓΑΖΕΙ ΣΕ...ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΕΙΟ


Είναι φανερό ότι κάποιοι μας δουλεύουν, δεν χωρεί αμφιβολία και δεν το κρύβουν άλλωστε, αυτό που μας μπερδεύει τελικά, είναι που νομίζουμε ότι κάνουν πλάκα ενώ αυτοί μιλάνε σοβαρά. Είναι αυτή η ελάχιστη πλέον διαφορά, μια χαραμάδα, "δυό δάχτυλα και κάτι" που λέμε, μεταξύ σοβαρότητας και γελοιότητας... Αυτό όμως που μου κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση και έχω την μεγάλη απορία, είναι ποιός "βαφτίζει" τα τελευταία χρόνια τα νομοσχέδια, τα προγράμματα όλα αυτά με τα οποία-υποτίθεται-διορθώνονται οι ατέλειες και τα λάθη του παρελθόντος. ΑΡΙΑΔΝΗ ονόμασαν από το υπουργείο κοινωνικής ασφάλισης το πρόγραμμα για τον έλεγχο των συντάξεων-μαϊμού(γιατί δεν το έλεγαν π.χ. "τσίτα"), με το οποίο είτε παντρεύεσαι(δεν ήξερες-δεν ρώταγες;), είτε χωρίζεις(σου λένε και όρτσα), είτε τα τινάζεις(άμμωμοι εν οδώ αλληλούϊα, που λένε)θα πρέπει να πας σε...συμβολαιογράφο(εκτός της τελευταίας περίπτωσης που θα πάνε άλλοι για πάρτη σου)... Θα τρελλαθούμε ρε...δηλαδή η Αριάδνη πού κολλάει σε όλα αυτά, σαν μίτος εννοούν, δεν το κατάλαβα το σκεπτικό (αν βέβαια υπάρχει και δεν είχε ο αρμόδιος εκεί γυναίκα Αριάδνη)...



Πάρτε μια γεύση των λεπτομερειών παρακάτω αφού είδατε την χρονική σειρά του προγράμματος ΑΡΙΑΔΝΗ στις φωτογραφίες. Ψυχραιμία, έστω κι αν χρειάζεται συμβολαιογράφος τα δύο πρώτα παλεύονται αδέρφια. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ (και εκ μέρους ενός φίλου μου συμβολαιογράφου)!!!

Παντρεύεστε ή χωρίζετε; Περάστε πρώτα από τον συμβολαιογράφο σας!

Ανατροπές στα όσα ίσχυαν μέχρι στιγμής, φέρνει το νέο σχέδιο επιχείρησης «Αριάδνη» του υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θα επιστρατεύσει και τους συμβολαιογράφους προκειμένου να ελεγχθεί η παραβατικότητα στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που στοιχίζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη αναμένεται ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννης Βρούτσης να ανακοινώσει το πλαίσιο «επιχείρησης» με την επωνυμία «Αριάδνη», που θα τεθεί σε ισχύ από το νέο έτος με στόχο τον περιορισμό καταβολής επιδομάτων και συντάξεων σε μη δικαιούχους
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα δίνει τη δυνατότητα στα ασφαλιστικά ταμεία να έχουν ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για οποιαδήποτε αλλαγή στην οικογενειακή κατάσταση ή στα δημογραφικά δεδομένα των ασφαλισμένων καθώς θα απαιτείται μία συμβολαιογραφική πράξη, η οποία θα φτάνει σε όλα τα ταμεία.
Ειδικότερα, σε περιπτώσεις γάμου, διαζυγίου, θανάτου και συμφώνου συμβίωσης θα απαιτείται συμβολαιογραφική πράξη, την οποία θα πληρώνει ο ασφαλισμένος και στη συνέχεια θα παίρνει τα χρήματα από τα ταμεία.
Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να γίνουν διασταυρώσεις σε περιπτώσεις συντάξεων που λαμβάνουν άγαμες θυγατέρες, συντάξεις χηρείας και οικογενειακά επιδόματα.
Να σημειωθεί ότι κύριος στόχος του μέτρου αυτού είναι ο έλεγχος των άγαμων θυγατέρων και οι συντάξεις χηρείας οι οποίες δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να ελεγχθούν.
Η επιλογή των συμβολαιογράφων στηρίζεται στο γεγονός ότι έχουν τη σφραγίδα του κράτους και πρόσβαση στα ηλεκτρονικά συστήματα για να περνάνε οποιεσδήποτε μεταβολές.
Έτσι με τη συμμετοχή των συμβολαιογράφων στην προσπάθεια πάταξης της παραβατικότητας, τα ασφαλιστικά ταμεία θα ενημερώνονται το πολύ σε 24 ώρες για οποιαδήποτε αλλαγή. Εφόσον ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου αυτού δεν θα υπάρξει ξανά απογραφή από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Να σημειωθεί ότι το κόστος της συμβολαιογραφικής πράξης υπολογίζεται ότι θα κυμαίνεται από 40 – 60 ευρώ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα