Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

«90 Χρόνια Πυρρίχιος Δρόμος» με την υπογραφή του Κώστα Γαβρά
                                           «Ανθεί και φέρει κι άλλο»

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, στις 19:00, στο Κλειστό Γήπεδο του Ο.Α.Κ.Α., η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος , με χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ και το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, διοργανώνει τη μεγαλύτερη πολιτιστική παράσταση-εκδήλωση των τελευταίων 40 ετών, το 8ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών.
Στην αρχή της εκδήλωσης θα προβληθεί ντοκιμαντέρ της Ιστορίας του Πόντου, σε σκηνοθεσία του Κώστα Γαβρά, ο οποίος έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία όλης της βραδιάς.
Θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 150 καλλιτέχνες της Ποντιακής Μούσας, περισσότεροι από 2.000 χορευτές, νέοι και νέες από 450 ποντιακούς συλλόγους απ’ όλη την Ελλάδα.
Το κεντρικό σύνθημα του φεστιβάλ «90 Χρόνια Πυρρίχιος Δρόμος» παραπέμπει στα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την Ανταλλαγή των Πληθυσμών καθώς επίσης και στον «δρόμο της φωτιάς» που αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν οι Πόντιοι πρόσφυγες, με τεράστια προβλήματα, δυσκολίες, απώλειες, και θυσίες.
Η προβολή της Ιστορίας και του Πολιτισμού του Πόντου θα στηριχτεί στον δυναμισμό της Ποντιακής νεολαίας και στόχο έχει να περάσει μηνύματα αγωνιστικότητας και αισιοδοξίας - να αποτελέσει αντίδοτο στην «εθνική μας κατάθλιψη».
Όλοι οι καλλιτέχνες, μουσικοί, τραγουδιστές, χορευτές, συμμετέχουν εθελοντικά στη διοργάνωση..
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Κι όπως λένε οι διοργανωτές : Να είμες ολ’ εκεί!
  ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΄Οσοι μπορείτε ή είστε εκεί κοντά μην παραλείψετε να παρευρεθείτε είναι καταπληκτικό και το αντάμωμα και τα χορευτικά και η όλη ατμόσφαιρα πόσο μάλλον και με τη σφραγίδα του μεγάλου μας Κώστα Γαβρά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα