Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΑΒΡΟΤΗΤΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ

 Η Κυριακή 7 του Οκτώβρη σίγουρα αν δεν μείνει στη μνήμη μας θα μείνει στην ιστορία, γιατί ήταν μια Κυριακή αλλιώτικη απ΄ τις άλλες. Το κλίμα που είχε διαμορφωθεί τις πριν απ΄ αυτή μέρες προμήνυε ή τουλάχιστον φόβοι υπήρχαν για έκτροπα, λόγω της ταυτόχρονης διοργάνωσης των δύο εκδηλώσεων και των παρουσιών, αντιθέτων μπλοκ...
 ...επί της πλατείας Πυθαγόρα, περικυκλωμένοι από την αστυνομική δύναμη, σε άψογη διάταξη και οργάνωση και με υποδειγματική συμπεριφορά(να λέμε και του στραβού το δίκιο)τα μέλη διαφόρων αριστερών, αντιρατσιστικών οργανώσεων, κυρίως νέοι, φοιτητές κλπ. και στην άλλη πλατεία, Θ.Σοφούλη, τα μέλη της Τ.Ο. Σάμου της Χρυσής Αυγής, σημείο εκκίνησης για την πορεία τους ως τον λιμενοβραχίονα και πίσω...

 
Οσοι περίμεναν για επεισόδια μάλλον απογοητεύθηκαν αφού η αρένα δεν βάφτηκε με αίμα, παρά μόνο στα συνθήματα μαζί με τη τιμή!
Μάλιστα κατά την επιστροφή των Χρυσαυγιτών προς την πλατεία Σοφούλη και την ανταλλαγή των σχετικών "φιλοφρονητικών" συνθημάτων, είδα και κάποιους να στέλνουν ειρωνικά φιλιά εξ αποστάσεως προς τους εν τη πλατεία.
     Την παράσταση έκλεψαν στο τέλος κάποιες Γερμανίδες που είχαν αναρτήσει και σχετικό πανό δίγλωσσο, που χόρεψαν υπό τους ήχους της μικροφωνικής εγκατάστασης. Φυσικά τις ακολούθησαν και κάποιοι δικοί μας σε βάλς και ταγκό.
     Αυτό που θα μπορούσε να εκληφθεί και ως πρόταση αν η ανάρτησή μου δεν καθυστερούσε τόσο καθιστάμενη ετεροχρονισμένη πλέον, είναι ότι κάποιον που χόρεψε στη πλατεία με περισσή ηδυπάθεια το βάλς θα μπορούσαμε να τον στείλουμε στο αεροδρόμιο "Ευάγγελος Βενιζέλος"(κατά Bild) να ζητήσει σε ανάλογο χορό την ΄Ανκελα Μέρκελ!!!

2 σχόλια:

Τη 10/09/2012 , Ο χρήστης Blogger Giorgos Varvakis είπε...

Τι να μας κάνουν 2 μέρες καθυστέρηση Γιώργη;; Αν έγραφες σε εβδομαδιαίο έντυπο, έτσι δε θα είχε η ανάρτηση;; Τα κάλυψες όλα!!!!
Όσο για την Άνκελα, ούτε έξω από τα Σπάτα δε θα μπορούσε να περάσει ο "δικός σου" σήμερα, όχι να τη χορέψει κιόλας...!!!
Καλό βράδυ φίλε μου

 
Τη 10/09/2012 , Ο χρήστης Blogger gskapetis είπε...

Καλό βράδυ Γιώργη, αλλά ο "δικός" μου είναι αιχμή για φίλο που χόρευε στη πλατεία τη Κυριακή.

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα