Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ενα CD έγειρε τη ζυγαριά!

   Για την χαμένη αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος, δεν χρειάζεται να πω τίποτα, ούτε και θα "κομίσω γλαύκας", τόσο χαμηλά ποτέ δεν είχε φτάσει και τέτοιος εξευτελισμός ποτέ στην διαδρομή της ιστορίας δεν έχει προηγούμενο, ίσως να μπορεί να συγκριθεί με την περίοδο της Αποστασίας του 1965, όταν δεν υπήρχαν ηλεκτρονικά μέσα ούτε και εξωχώριες εταιρείες και αναγκαστικά τα λεφτά για την εξαγορά συνειδήσεων κυκλοφορούσαν με βαλίτσες. 
   Αυτό πάντως που ήρθε σαν ξεχείλισμα του ποτηριού είναι το περίφημο σιντί ή η λίστα Λαγκάρντ όπως ονομάστηκε. Στους τίτλους είμαστε μανούλες, σταμπάρουμε αμέσως από νομοσχέδια και προγράμματα(βλέπε Καποδίστριας, Καλλικράτης, Ξένιος Ζεύς κλπ.)μέχρι λίστες...ληστών! Αυτό πια ήτανε η μεγαλύτερη πρόκληση στη νοημοσύνη μας, στο αίσθημα δικαίου, στην αξιοπρέπειά μας. Ειδικά οι δικαιολογίες που ακούστηκαν για την μη χρησιμοποίησή της. Δεν μπορούσε, είπαν, να αξιοποιηθεί γιατί δεν είχε φτάσει στα χέρια του ΣΔΟΕ με νόμιμο τρόπο!!! ΄Αϊντε-άϊντεεεε... άμα το σώμα δίωξης του οικονομικού εγκλήματος μιας χώρας, δέχεται για να ερευνήσει και να συλλάβει φοροφυγάδες, μόνο επίσημα έγγραφα ζήτω που καήκαμε(τον αριθμό πρωτοκόλλου τον θέλετε πάνω δεξιά ή πάνω αριστερά;). Και καλά, δηλαδή στα άλλα κράτη που πήγε παρανόμησαν οι αρμόδιοι; "΄Οποιος δεν έχει όρεξη να δουλέψει..." όχι δεν κοσκινίζει, καταχωνιάζει τις λίστες με τους φοροκλέφτες, τα "δικά μας παιδιά", αφού υπάρχει η εύκολη λύση των οριζόντιων περικοπών και των οριζοντιωμένων μισθωτών και συνταξιούχων. 
   ΄Οσο για τον ρόλο Βενιζέλου και τι γύρευε η λίστα Λαγκάρντ στα χέρια του απ΄ όταν ήταν υπουργός Οικονομικών και τώρα την έστειλε στον Στουρνάρα... Η όλη διαδικασία βρωμάει από χιλιόμετρα. ΄Οχι βέβαια, δεν εξέλαβε το σιντί με τη λίστα σαν προσωπικό δώρο της Κριστίν προς αυτόν και το φυλούσε σαν ερωτικό αναμνηστικό, το φύλαγε για να προλάβουν να φυλαχτούν οι περιεχόμενοι στη λίστα. 
   Αυτό πάντως που μου άρεσε και δείχνει και τον βαθμό εμπιστοσύνης των συγκυβερνώντων ήταν ότι όπως πήγε ο φάκελλος από τον Βενιζέλο στου Μαξίμου, ούτε καν τον ακούμπησαν και τον διαβίβασαν κατευθείαν στον γραμματέα του ΣΔΟΕ... 
   Και το αποκορύφωμα; Ο Στουρνάρας ούτε καν το έβαλε στο συρτάρι του υπολογιστή, θα ζητήσει-άκουσα-αντίγραφο από την Λαγκάρντ... Σου λέει, άσε καλύτερα, τι ξέρεις... 
   ΄Οσοι τους ψηφίσατε αυτό κρατήστε μόνο...την αμοιβαία εμπιστοσύνη που διακρίνει τις σχέσεις τους. 
                                                   ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα