Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΔΥΟ ΤΥΧΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΤΕΣΙΝΗΣ ΜΕΡΑΣ





 Δύο τυχαίες ειδήσεις αλίευσα σήμερα το πρωί από την χτεσινή ειδησεογραφία,τυχαίες ως προς την αλίευση μόνο, γιατί η σχέση μεταξύ τους δεν είναι διόλου τυχαία. Από τη μια η μάνα Σέρβα(λαθρομετανάστης προφανώς προηγούμενης γενιάς)που είχε ένα σοβαρό ατύχημα και δεν τα κατάφερε, χάρισε ζωή με την δωρεά οργάνων της χάρισε ζωή σε 4 τουλάχιστον συνανθρώπους(φαντάζομαι χωρίς φυλετικές διακρίσεις)και συγχαρητήρια στην οικογένειά της........
Ηράκλειο: Ατελείωτη συγκίνηση για τη μητέρα που χάρισε ζωή με τον θάνατό της!

H μητέρα των δύο παιδιών, χαροπάλευε από τις 30 Σεπτεμβρίου όταν τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, κατά τη διάρκεια περιπατου...
Έδωσε μεγάλη μάχη για τη ζωή της η 59χρονη Σέρβα, μητέρα δύο παιδιών, που είχε πέσει στους κυματοθραύστες του λιμενοβραχίονα, ενώ είχε πάει για περίπατο με το σκύλο της. Ήταν μάλιστα ο σκύλος που κατάφερε να προσελκύσει την προσοχή διερχόμενου ζευγαριού και να εντοπιστεί η σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα
Η 59χρονη, δυστυχώς δεν κατάφερε να βγει νικήτρια από τη μάχη αυτή, με αποτέλεσμα να "φύγει", δίνοντας όμως ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας, χάρη στη δωρεά των οργάνων της, που αποφάσισε η οικογένειά της.
Η αερογέφυρα ζωής, στήθηκε αργά χθες το βράδυ (10-10-2012) στο Βενιζέλειο, όπου τέσσερις ομάδες γιατρών και μια από αυτές από το Ωνάσειο πήγαν για τη λήψη της καρδιάς, του ήπατος, των νεφρών, αλλά και των κερατοειδών. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε επιτυχώς τα ξημερώματα.
 ............
Από την άλλη ο κ. Παναγιώταρος, βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου ζητά στοιχεία για τα αλλοδαπά βρέφη που φιλοξενούνται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, πιστός στις προεκλογικές του εξαγγελίες, για να "τα πετάξει έξω" όπως υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους του...


Αντιδράσεις από βρεφονηπιοκόμους

Αίσθηση και πολλά σχόλια προκάλεσε η ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, ζητώντας να μάθει τα ακριβή στοιχεία των «αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης που εξυπηρετούνται στους παιδικούς σταθμούς » της Ελλάδας.

Η κατατέθηκε προς τους υπουργούς Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη και Εργασίας Γιώργο Βρούτση, ενώ στη συνέχεια εστάλησαν έγγραφα από τις τοπικές Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, με τα οποία ζητούνται από τους σταθμούς τα στοιχεία βρεφών που δεν έχουν ελληνική υπηκοότητα και με τα οποία ζητείται απάντηση αυθημερόν.


Το έγγραφο προκάλεσε αντιδράσεις, με χαρακτηριστική αυτή στην Ιεράπετρα Κρήτης, όπου οι βρεφονηπιοκόμοι αρνήθηκαν να στείλουν στοιχεία στο υπουργείο και αντ’ αυτών έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας, όπου γίνεται αναφορά στη διά του νόμου διασφάλιση του δικαιώματος πρόσβασης όλων των κατοίκων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας. 
   "Ιδού λοιπόν η εποχή των συμπλεγμάτων, ο απέναντι μ΄ ακούει μ΄ απορία και μετά, τι κι αν είναι μ΄απαντά, εμείς να...να...να..."(Δήμος Μούτσης, δίσκος ΝΑ το ομώνυμο τραγούδι). 
   Οι συγκρίσεις δικές σας, αυτή είν΄ η Ελλάδα του σήμερα, μεταξύ σφύρας και άκμονος, μεταξύ μεγαλωσύνης και μικρότητας.
                      ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ! 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα