Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 22-12-2008

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 22 Δεκέμβρη 2008
Στην φωτογραφία άνω βλέπετε μόνο εσείς σε αποκλειστικότητα, εκ προοιμίου ,το αποτέλεσμα του φετινού, όπως και του περσινού και του προπέρσινου προϋπολογισμού. Κατασκευαστής αυτού του καθόλου πρωτότυπου έργου ...είς Αλογοσκούφης!!!
Η διαφορά μεταξύ στεριάς και νησιών, είναι αυτή η θάλασσα που μας βρέχει από παντού, το Αιγαίο, η μήτρα που μας γέννησε και μας χαρακτηρίζει δια βίου. Κι όλοι εμείς είμαστε έρμαια, σαν ακυβέρνητα σκαριά στη μανία του, της κάθε λογής αδιαφορίας, των οικονομικών και άλλων παιχνιδιών, των «ιερών» και ανίερων συναλλαγών… Τρανό παράδειγμα η φετινή κατάσταση, με την σύνδεση πολλών νησιών(μεταξύ αυτών και των δικών μας), λόγω αστάθμητων παραγόντων. Γιατί ο εφοπλιστής δεν πλήρωσε τους ναυτεργάτες, αυτοί μπλοκάρισαν το πλοίο και μπλοκαρίστηκαν ένα τσούρμο νησιώτες, αλλά και οι απόδημοι των νησιών(για επισκέπτες δεν το συζητάμε, αυτοί δεν μπήκαν καν στον κόπο να ρωτήσουνε). Θα μου πείτε, μα υπάρχει υπουργείο(Ναυτιλίας, Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής, τρία σε ένα)…ναι αλλά μέχρι να πάρει μπρος ο μηχανισμός, στα νησιά επικράτησε κατάσταση νευρικής κρίσεως. Μακάρι να βγει σε καλό όλη αυτή η αναστάτωση, γιατί άκουσα ότι θα δρομολογηθούν νέα πλοία πιο αξιόπιστα των υπαρχόντων,

Ο Νικοπολίδης δενδροκηπουρός! Πρώτη φορά άκουσα αυτή την ειδικότητα, έχει διαφορά από τον απλό κηπουρό; Κι έπεσε ήδη το πρώτο σύνθημα στον φυσικό του χώρο(τον ποδοσφαιρικό, όχι του άλσους Κηφισιάς): «είναι τρελός(δις)-ο κηπουρός». Μα καλά πώς την πάτησε έτσι ο Αντώνιος, πίστεψε ότι δεν θα γινόταν αντιληπτό; Θα μου πείτε σάμπως θα πάταγε και καθόλου για να τον δούνε; Άντε τώρα να πας στο άλσος της Κηφισιάς και να δεις έναν κηπουρό να κλαδεύει τα δέντρα και να πεις στη παρέα σου «ρε σεις είδα τον Νικοπολίδη να κλαδεύει..», τι σφαλιάρα θα τρωγες, σαν τις καλές εποχές με τον Τζανετάκο ένα πράμα.


Πάγκαλος, ο στυλοβάτης του συστήματος(και τι στυλοβάτης… πραίτορας βράχος). Βγαίνει και κάνει τον πάταγό του στη δεδομένη στιγμή… αυτή τη φορά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ… πρέπει να μαζευτούν οι διαρροές του ΠΑΣΟΚ προς τα εκεί… να φοβηθούν οι Πασόκοι νοικοκυραίοι που σκέφτονται να ψηφίσουν αριστερότερα, ότι ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει κουκούλες, μολότοφ(το ίδιο δεν έκανε κι η Αλέκα;)… κοντά παντελονάκια και παλιμπαιδισμός… φτου κακά! Αλλά φαντάζεστε τους Αλαβάνο και Τσίπρα με κοντό παντελονάκι; Και καλά ο Τσίπρα μικρός είναι του πάει όσο νάναι αλλά ο Αλαβάνος θα είναι σαν ξεπεσμένος τουρίστας…(αν έβαζε κι ένα σακίδιο στον ώμο μάλιστα).



Ε, όχι, δεν το παραδέχομαι, δεν το θεωρώ φυσιολογικό ως εύρημα, ούτε σαν θέσφατο των γκάλοπ. Τι πάει να πει καταλληλότερος πάντα βγαίνει ο «υπηρετών» πρωθυπουργός; Πώς είναι δυνατόν να βγάζει πρωθυπουργό το δεύτερο κόμμα; Αφού θεωρείς αποτυχημένο το κόμμα που κυβερνάει, αφού θεωρείς καταλληλότερο να κυβερνήσει το άλλο, αφού προτίθεσαι να το ψηφίσεις, πώς θεωρείς καταλληλότερο τον αρχηγό του αποτυχημένου; Ακατάλληλο το εύρημα για ενηλίκους.

Ο ΕΠΙΠΛΕΩΝ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα