Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 20-12-2008



ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 20Δεκέμβρη 2008
Από όσα αλιεύτηκαν τούτες τις μέρες και έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο καιφυσικά με την ψυχαγωγία σας για την οποία νοιάζομαι καθημερινά:

Ο 70άρης είναι ο νέος της εποχής

Οι ηλικιωμένοι αισθάνονται αρκετά χρόνια νεότεροι απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα

The New York Times

Οι ηλικιωμένοι νιώθουν κατά μέσον όρο περίπου 13 χρόνια νεότεροι απ’ ό,τι είναι, σύμφωνα με νέα μελέτη της γήρανσης από το Πανεπιστήμιο του Michigan και το Ινστιτούτο Max Planck για την ανθρώπινη ανάπτυξη, του Βερολίνου.Οι ερευνητές παρακολούθησαν 516 άτομα μεταξύ 70 και 104 ετών στη Γερμανία, και τους ρώτησαν πόσο ηλικιωμένοι αισθάνονται συγκριτικά με την ηλικία που αναγράφεται στο πιστοποιητικό γέννησής τους. Αν και οι απαντήσεις των ατόμων διέφεραν, ο μέσος όρος της διαφοράς μεταξύ της χρονολογικής ηλικίας και της υποκειμενικής ήταν 13 χρόνια. Οι ιδιαιτέρως υγιείς και δραστήριοι συμμετέχοντες στη μελέτη παρουσίασαν ακόμη μεγαλύτερη διαφορά υποκειμενικής και πραγματικής ηλικίας. Οι ερευνητές λένε ότι τα στοιχεία είναι σημαντικά, επειδή οι προσδοκίες των ηλικιωμένων ατόμων συχνά έρχονται σε αντίθεση με το πόσο ηλικιωμένοι αισθάνονται.«Γηράσκουμε μάλλον ανάλογα με το πολιτισμικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε», είπε ο δρ Jachi Smith, ψυχολόγος στο Ινστιτούτο για Κοινωνική Ερευνα του Πανεπιστημίου του Michigan.Σαν παιδιά, αισθανόμαστε, τυπικά, λίγο μεγαλύτερα απ’ όσο είμαστε στην πραγματικότητα, εν μέρει επειδή επιθυμούμε να συμμετέχουμε σε δραστηριότητες που προορίζονται για μεγαλύτερους εφήβους και για ενήλικες. Αυτά μέχρι την ενηλικίωση.Αρχίζουμε να νιώθουμε νεότεροι απ’ όσο είμαστε στην πραγματικότητα γύρω στην ηλικία των 25 μέχρι 30 ετών, είπε ο δρ Smith. Αλλες μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα άτομα μεταξύ 40 και 70 ετών αισθάνονται 20% νεότερα απ’ όσο είναι στην πραγματικότητα.Η πιο πρόσφατη, όμως, έρευνα εστιάστηκε σε άτομα που διάγουν τις τρεις τελευταίες δεκαετίες της ζωής τους. Στόχος ήταν να μετρηθεί κατά πόσον τα άλγη και οι πόνοι που συνοδεύουν τη γήρανση μάς ωθούν να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα, να αναθεωρήσουμε αυτό που πιστεύουμε για την ηλικία μας και να συγκλίνουν η υποκειμενική και η χρονολογική ηλικία. Πράγμα το οποίο δεν επιβεβαιώθηκε από τη μελέτη, η οποία έδειξε ότι ακόμα και οι πολύ ηλικιωμένοι συνήθως αισθάνονται πολύ νεότεροι απ’ όσο είναι στην πραγματικότητα.

Η ψυχολογία των γηρατειών

«Η αντίληψη του πώς αισθάνεστε για την ηλικία σας είναι τόσο σημαντική που καθορίζει κατά κάποιο τρόπο το πώς ενεργείτε», είπε ο δρ Smith. «Εάν θεωρείτε τον εαυτό σας ηλικιωμένο, τότε πιθανώς να ενεργείτε με αυτόν τον τρόπο. Αν και τυπικά σκεπτόμαστε εαυτούς σαν νεότερους απ’ όσο είμαστε, στην πραγματικότητα, η μελέτη διαπίστωσε ότι δεν αντιμετωπίζουμε αρνητικά τη διαδικασία γήρανσης. Κατά τη διάρκεια της μελέτης, διάρκειας έξι ετών, τα άτομα ρωτήθηκαν τρεις φορές σχετικά με τις αντιλήψεις που είχαν για την ηλικία τους.Η υποκειμενική ηλικία δεν ήταν παγιωμένη χρονικά και αντιθέτως μεγάλωνε με την πάροδο των ετών. Αν και το χάσμα –«η απόσταση»– τυπικώς παρέμενε το ίδιο, η διαφορά μεταξύ της χρονολογικής ηλικίας και της αντιλαμβανόμενης ηλικίας άρχιζε να στενεύει σε όσα άτομα γίνονταν λιγότερο υγιή και προσέγγιζαν περισσότερο τον θάνατο. «Είναι καλό για μας να νομίζουμε ότι είμαστε λίγο καλύτερα απ’ όσο είμαστε στην πραγματικότητα», είπε o δρ Smith. «Δημιουργεί αισθήματα ελπίδας και ευεξίας».

Αντε τώρα να διαπράξεις την ιεροσυλία και να τροποποιήσεις προς τα πάνω κατά 20 χρόνια το απόφθεγμα του Ζαμπέτα, ότι "ο 50ρης είναι ένας νέος της εποχής". Τι θα γίνει μωρέ Αμερικάνοι, πού θα φτάσουμε; Θα σιχαθούμε τα νιάτα στο τέλος!


Μουσικά προφυλακτικά

16:34 17/12

Πατέντα για τα μουσικά προφυλακτικά κατοχύρωσε Αμερικανός και τώρα ετοιμάζεται να δημιουργήσει τα πιο μουσικά "κρεβάτια" σε όλο τον κόσμο.

Η τεχνολογία επιτρέπει την ενσωμάτωση ήχων που μοιάζουν με τα ringtone στα παλιά κινητά και οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν αν θα ακούγεται ένα ερωτικό μήνυμα ή το αγαπημένο τραγούδι της συντρόφου τους.

Σ.Κ.
simosego@gmail.com

(Συγνώμη που η φωτογραφία των μουσικών προφυλακτικών πήγε πάνω αριστερά, αλλά μάλλον επηρεάστηκε το σύστημα ίσως από τους ακμαίους 70ρηδες). Ωραία ανακάλυψη όμως έτσι; Σαν τα κινητά να πούμε θα διαλέγεις τον αγαπημένο σου ήχο και θα ακούγεται κατά την διάρκεια της πράξης. Δεν ξέρω κατά πόσο θα πρέπει να ακολουθείς κιόλας τον ρυθμό του ηχου και να προσαρμόζεις τις κινήσεις σου αναλόγως...



Οι μισές γυναίκες προτιμούν το Ίντερνετ από το σεξ!

Σχεδόν μία στις δύο γυναίκες εμφανίζονται διατεθειμένες να μην κάνουν σεξ για δύο εβδομάδες, αντί να μην έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Πολλοί λιγότεροι είναι οι άντρες που θα επέλεγαν την ίδια παραχώρηση, σύμφωνα με έρευνα σε 2.119 ενήλικες από την εταιρεία ερευνών Harris Interactive. Το 46% των γυναικών που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν να μη κάνουν σεξ για χρονική περίοδο δύο εβδομάδων, αντί να χάσουν τη σύνδεση τους για το ίδιο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, 95% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ήταν «πολύ σημαντικό, αρκετά σημαντική ή σημαντικό» να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Σε σχέση με άλλες υπηρεσίες, 65% κατέταξε την πρόσβαση ως σημαντικότερη από την καλωδιακή τηλεόραση, τη βραδινή έξοδο, τις αγορές ρούχων ή τη συνδρομή στο γυμναστήριο. Τέλος, 61% από τις γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι θα μπορούσαν να ζήσουν δύο εβδομάδες χωρίς τηλεόραση παρά μία εβδομάδα χωρίς Ίντερνετ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Γαλλικό Πρακτορείο

Είπαμε καλό το διαδίκτυο, καλή και ευγενής η ασχολία με τους υπολογιστές, αλλά μην ξεχνάμε και τα ...βασικά κορίτσια. Τι πάει να πει προτιμώ δύο βδομάδες αποχή,παρά να μην έχω σύνδεση, αφού μπορούν και τα δύο να συνδυάζονται, έτσι;


Το ποδόσφαιρο είναι σαν το σεξ... 15/12/2008 00:08

Επί δεκαετίες, οι γυναίκες των "κολλημένων με την μπάλα" διαμαρτύρονται ότι τις παραμελούν για χάρη του ποδοσφαίρου. Νέα έρευνα έρχεται να αποδείξει ότι, όταν κάποιος άντρας βλέπει την ομάδα του να σκοράρει, είναι σαν να κάνει σεξ.

Νευρολόγοι που ανέλυσαν τις αντιδράσεις φανατικών φίλων του ποδοσφαίρου, την ώρα που έβλεπαν κάποιον αγώνα, ανακάλυψαν πως, όταν η ομάδα τους έβαζε γκολ, το τμήμα του εγκεφάλου που σχετίζεται με το σεξουαλικό ερεθισμό παρουσίαζε έντονη δραστηριότητα. Όταν η ομάδα τους έχανε γκολ, τότε ενεργοποιείτο διαφορετική περιοχή.

Στόχος των επιστημόνων ήταν να ερευνήσουν από πού προέρχεται το πάθος που έχουν ορισμένοι άνθρωποι για τον αθλητισμό και να καταγράψουν τα έντονα συναισθήματα που προκαλεί το σκοράρισμα, σε όσους παρακολουθούν ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο.

"Τα αποτελέσματα μας δείχνουν ότι το κομμάτι του εγκεφάλου, που συνδέεται με την άμεση ευχαρίστηση και τη σεξουαλική διέγερση είναι πιο ενεργό τη στιγμή που μπαίνει το γκολ, συγκριτικά με τις υπόλοιπες φάσεις του αγώνα", ανέφερε ο Τζον Μακλίν, μέλος του Ινστιτούτου Νευρολογίας της Γλασκόβης.

Αυτή η έρευνα ίσως δικαιολογεί και τις αντιδράσεις των φιλάθλων που είναι κατά βάση σεξουαλικού περιεχομένου. Ειδικά όταν μπαίνει γκολ όλα συντείνουν στην παρομοίωσή του με την σεξουαλική διείσδυση. Τελικά όλα έχουν την εξήγησή τους.


Ξύλινη συσκευή ανακατέματος τράπουλας

14:43 15/12

Βαριέστε το ανακάτεμα της τράπουλας; Θέλετε να γίνεται η «δουλειά» γρήγορα, εύκολα, απλά και σωστά;

Η ξύλινη συσκευή ανακατέματος τράπουλας ανακατεύει γρήγορα και εύκολα τα χαρτιά της τράπουλας, χωρίς ζαβολιές ή άλλες ύπουλες κινήσεις.

Η συσκευή έχει μικρές διαστάσεις, ανακατεύει μέχρι και 2 τράπουλες, λειτουργεί με μπαταρίες και κοστίζει 27 ευρώ.

Σίμος Κοσμετάτος
simosego@gmail.com

Εργαλείο για τούτες τις μέρες και φτηνό σχετικά. Δεν είναι που απαλάσσει τον παίκτη από το ανακάτεμα, αλλά-κυρίως-εξασφαλίζει τους υπόλοιπους από λαθροχειρίες. Αντε και καλή τύχη.

Ο ΕΠΙΠΛΕΩΝ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα