Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

Πτώση και στο χρηματιστήριο του σεξ;

Ελληνικό κραχ στο σεξ

Ελληνικό... κραχ στο σεξ καταγράφει νέα μελέτη: μόλις ένας στους δέκα Έλληνες έχει σεξουαλική επαφή με τον σύντροφό του δύο φορές την εβδομάδα. Όσο για τους υπολοίπους, όπως παραδέχονται, πέφτουν κατάκοποι στο κρεβάτι εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων.

Μάλιστα, σε ανάλογη έρευνα του 2006, το αντίστοιχο ποσοστό έφτανε το 29% ενώ πέρυσι είχε πέσει στο 18%. Είναι όμως η πρώτη φορά, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, που έρευνα καταγράφει πως οι Έλληνες γυρίζουν συστηματικά την πλάτη τους στο σεξ. Και αυτό γιατί, όπως οι ίδιοι λένε, τους τρώει το άγχος επειδή νιώθουν το πορτοφόλι τους πιο ελαφρύ κάθε μήνα.

«Όσο και να θέλουμε να αφήσουμε έξω από το σπίτι και την κρεβατοκάμαρά μας όσα συμβαίνουν στη δουλειά μας και την καθημερινότητά μας, μοιάζει να μην είναι εφικτό. Οι άνθρωποι, ειδικά σήμερα, υπό την πίεση των ασφυκτικών οικονομικών προβλημάτων, της έλλειψης χρόνου, της ανασφάλειας για το μέλλον κυρίως των παιδιών τους, ξεχνούν τη χαρά της ζωής και τις ηδονές του έρωτα» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ), χειρουργός- ανδρολόγος- σεξολόγος, κ. Κώστας Κωνσταντινίδης.

Πόσες θέσεις έχει χάσει το σεξ από τη λίστα των προτεραιοτήτων των Ελλήνων φαίνεται και από το γεγονός ότι ελάχιστοι το θεωρούν ως το «αλατοπίπερο» που δυναμώνει τη σχέση με τον σύντροφό τους. Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση «τι θεωρείται πιο σημαντικό στη σχέση σας;» το 42% απάντησε την οικονομική κατάσταση και το 31% τη συναισθηματική. Από τους υπολοίπους, μόλις το 16% είπε πως το σεξ παίζει σημαντικό ρόλο.

Γράψε αλλοίμονο ΄Ελληνά μου...΄Αμα των άλλων πέφτουν τα χρηματιστήρια, οι χρηματοπιστωτικοί οίκοι και οι μεγάλες τράπεζες κι εσύ που(ακόμα)είσαι εκτός κρίσης σου πέφτουν άλλα πράματα γράψε αλλοίμονο συνέλληνα. Καλά ρε είστε σοβαροί; Δεν μπορεί ο άλλος να τη βρει, επειδή ανησυχεί λέει για την κρίση που έρχεται και για το τί θα γίνει αύριο. Δηλαδή κι άμα κόψεις το σεξ θα αντιμετωπίσεις καλύτερα την κρίση και την αβεβαιότητα του αύριο;

Βέβαια η έρευνα δεν αναφέρεται στην σημερινή κρίση και σε όλο αυτό το τσουνάμι που έρχεται από τη μητρόπολη του καπιταλισμού, εκεί απ΄ όπου ξεκινούν σχεδόν όλα τα κακά του κόσμου μας. Αναφέρεται στην γενικότερη κρίση και τους ρυθμούς της ζωής που δεν αφήνουν χρόνο και κυρίως διάθεση για να σκεφτεί κανείς, πόσο μάλλον να απολαύσει το σεξ σε οικογενειακή βάση. Είναι και η συνήθεια, είναι που η ανανέωση στα σημερινά ζευγάρια έχει να κάνει μόνο με τον χρόνο ομιλίας στο κινητό έρχεται και δένει το πράμα και γίνεται...κόμπος!
Βέβαια το ωραίο της ερεύνης είναι ότι έχει και γράφημα με την αδυναμία στύσης ανα επάγγελμα, όπου διακρίνουμε ότι υπάρχει μια διαταξική αδυναμία με ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες να ακολουθούνται από εργάτες και ιδιωτικούς υπαλλήλους, ενώ δημόσιοι υπάλληλοι και τεχνίτες να βρίσκονται στο τέλος του πίνακος αδυναμίας στύσης(φτου να μην το βασκάνουμε).
Εν ολίγοις πατριώτες, ένα προσόν είχαμε κι εμείς(οι Μεσόγειοι γενικά), διατεθειμένοι για σεξ ήμασταν προ ετών ανά πάσα στιγμή, εξαγωγή τεχνογνωσίας κάναμε και δια των καμακιών στις προσερχόμενες του βορρά, "πρεσβευτές" είχαμε γεμίσει τον κόσμο όλο και φτάσαμε στο έσχατο σημείο να μην έχουμε διάθεση και κουράγιο και να σερνόμαστε και σαυτόν τον τομέα.
Αλλοίμονο ΄Ελληνά μου, κι όχι τίποτα άλλο, αλλά και για ψάρεμα να πας τι θα πιάσεις, ούτε ψάρια δεν υπάρχουν.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα