Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Κτηματολόγιο "α-παράτα-το"

΄Ολη η Ελλάδα βοά(για την ακρίβεια βογγά) γιαυτή την νεοελληνική "πατάτα" του κτηματολογίου, σύλλογοι συμβολαιογράφων, δικηγόρων, ιδιοκτητών ακινήτων, τοπικοί φορείς, ήρθε σήμερα και ο Συνήγορος του Πολίτη να...συνηγορήσει στο πάνδημο αίτημα για παράταση μέχρι τέλους του έτους της προθεσμίας...κι αυτοί αγρόν κτηματογραφούν!!!
Ειλικρινά- και με βάση τα Σαμιακά δεδομένα, που δεν νομίζω να διαφέρουν και πολύ από χωρίου εις χωρίον-τέτοιον εξευτελισμό της έννοιας Πολίτης δεν έχω δει σεβαστέ κ. Συνήγορε. Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφία(προσκρούει λίγο και στα προσωπικά δεδομένα)από την καθημερινή ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ κατάσταση στο γραφείο κτηματογράφησης της Σάμου. Μέσα σε ένα χώρο-μπουντρούμι 30 τ.μ. συν-υπάρχουν καθημερινά, καθ΄ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας του γραφείου τρείς(3) υπάλληλοι, 6-7- πολίτες, που ίσα-ίσα βρίσκονται στον χώρο που αφήνουν τα γραφεία κι απέξω, όρθιοι και περιφερόμενοι περιμένουν οι υπόλοιποι, γιατί;;;;; Για να υποβάλλουν τη δήλωση κτηματογράφησης για την οποία έχουν προπληρώσει έκαστος μια ιδιωτική εταιρεία από 35 έως και 100 και πλέον ευρώ.
Η έκφραση "και κερατάς και δαρμένος" σε μία ακόμη εφαρμογή της, σε ένα κράτος που αντιμετωπίζει τους πολίτες του ως res (πράγματα) και τώρα στην εποχή των συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέως, "διδάσκει" και τους εταίρους του ιδιώτες να συμπεριφέρονται το ίδιο μ΄ αυτό στους πολίτες-υπηκόους.
Αντί λοιπόν σεβαστέ μου κ. Συνήγορε του Πολίτη(μόνο στον τίτλο αυτό ο πολίτης είναι με κεφαλαίο)να ζητάτε μέσω του ΥΠΕΧΩΔΕ, παράταση από μια ιδιωτική εταιρεία(έτσι είναι στην ουσία), καλύτερα θα ήταν να πιάνατε από το αυτί ιδιώτες και μανδαρίνους και να τους το στρίβατε μέχρι να ουρλιάξουν. Γιατί ο πολίτης-αυτό έχω εμπεδώσει πλέον εγώ-δεν συμβιβάζεται με αυτή την αντιμετώπιση, ούτε του λείπει η διάθεση για στρίψιμο αυτιών, απλώς κατάλαβε ότι δεν γίνεται τίποτα πλέον σε αυτή τη χώρα και από κανέναν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα