Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2008

Φωτιά στα κόκκινα...

Είναι γεγονός, το γνωρίζουμε, το έχουμε εμπεδώσει με τα χρόνια, ότι το κόκκινο χρώμα είναι ελκυστικό στο αντρικό το φύλλο, έρχεται τώρα και μια έρευνα να το επιβεβαιώσει. Κόκκινα χείλη(σαν κι αυτά τα "συντριβανάτα" πάνω), κόκκινο φόρεμα, κόκκινο εσώρουχο(είχα ένα να βάλω αλλά είπαμε, σεμνά και ταπεινά), κόκκινο μαλλί, κόκκινα φανάρια και τόσα άλλα συνθέτουν ένα πάζλ ερωτικό, τραβηχτικό, πιασάρικο. Από κει και πέρα βέβαια υπάρχει το κόκκινο της επανάστασης, το κόκκινο του Ολυμπιακού, το κόκκινο της φωτιάς, και τόσα άλλα που δεν μας ενδιαφέρουν, μια και το θέμα μας είναι το ελκυστικόν του χρώματος και ιδού αμ΄ έπος-αμ΄ έργον τι λέει η σχετική έρευνα:

ΕΡΕΥΝΑ

Το κόκκινο χρώμα σαγηνεύει τους άνδρες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008(e-go.gr)

ΕΤΟΙΜΑΖΕΣΤΕ για ραντεβού και θέλετε να σαγηνεύσετε; Φορέστε κόκκινα. Ίσως έτσι ο συνοδός σας να φανεί περισσότερο περιποιητικός και γενναιόδωρος μαζί σας, λένε οι επιστήμονες. Οι άντρες θα ξόδευαν περισσότερα χρήματα για μια γυναίκα που φοράει κόκκινα απ΄ ό,τι θα ξόδευαν αν η ίδια γυναίκα εμφανιζόταν με μπλε ρούχα. Αυτό, σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Rochester επιβεβαιώνει τα στοιχεία παλαιότερων ερευνών που έδειχναν πως το χρώμα συνδέεται με την ελκυστικότητα.Το κόκκινο χρώμα συνδέεται παραδοσιακά με ρομαντικά και σεξουαλικά θέματα. Θυμηθείτε τις κόκκινες καρδιές την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ή τις συνοικίες με τα κόκκινα φανάρια και τους οίκους ανοχής.

Ερωτική διάθεση

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μελέτη τους αποδεικνύει ότι το κόκκινο χρώμα κάνει τους άνδρες να αισθάνονται περισσότερο ερωτικά, ακόμη κι αν αυτό συμβαίνει ασυνείδητα. Οι επιστήμονες είπαν στους εθελοντές αρχικά ότι διαθέτουν 100 δολάρια και στη συνέχεια τους έδειξαν τη φωτογραφία της γυναίκας με την οποία, υποθετικά, θα έβγαιναν ραντεβού. Στη συνέχεια τους ρώτησαν πόσα από αυτά τα χρήματα ήταν έτοιμοι να ξοδέψουν. Οι άνδρες που είδαν φωτογραφίες γυναικών με κόκκινα ρούχα ήταν διατεθειμένοι να ξοδέψουν κατά μέσο όρο περισσότερα χρήματα στη συνάντησή τους και περισσότερο διαθέσιμοι για τη συνάντηση. «Είναι συγκλονιστικό να ανακαλύπτεις πως κάτι τόσο απλό όσο το χρώμα, έχει τέτοιες επιπτώσεις στη συμπεριφορά μας, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε», σχολίασε ο καθηγητής Άντριου Έλιοτ, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας.


Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο εξεπλάγη ακόμη κι ο κ. καθηγητής, από ένα τόσο απλό αλλά σημαντικό εύρημα. Τώρα πόσα χρήματα έχουν ξοδευτεί από άντρες για κόκκινα αντικείμενα του πόθου, άστο καλύτερα κ. Ελλιοτ μου, γιατί τα 100 ντόλαρς της έρευνας είναι σταγόνα στον ωκεανό. Γενικά πάντως το κόκκινο χρώμα είναι περισσότερο από τ΄άλλα ελκυστικό, ερωτικό και σεξουαλικό κι ας το κλείσω με ένα κατακόκκινο τραγούδι:
"Βάλε το κόκκινο φουστάνι, εκείνο που σε κάνει να μοιάζεις πυρκαγιά
έλα και μη μετράς την ώρα, τα νιάτα είναι δώρα που καίνε σαν φωτιά"


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα