Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 28-11-2008

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 28 Νοέμβρη 2008
΄Ηρθε και τρίτωσε το κακό, με την εμφάνιση και του αρχιλογιστή της μονής Βατοπεδίου του...Ευδόκιμου(αλλοίμονο, δεν θα μπορούσε να ονομάζεται αλλιώς και συγχαρητήρια στον Εφραίμ που χρησιμοποίησε αυτόν κι έτσι πήγαιναν καλά οι δουλειές του, ευδοκιμούσαν). Διότι όπως αντιλαμβάνεστε μεσιτείες και γενικά πράξεις που ανάγονται στον τομέα με την γενική ονομασία real estate χωρίς έναν καλό λογιστή δεν περπατάνε με τους ρυθμούς που πρέπει. Τώρα θα μου πείτε κι εμείς οι κοσμικοί έχουμε τον Ντουκάκη(ναι μωρέ το Μανούσο)και τον Σεϊμένη. Ε, κι ο Ευδόκιμος κάτι αντίστοιχο είναι, ένας Ντουκάκης με ράσα. ΄Αλλωστε και το γνωστό δίδυμο κάθε απόγευμα δεν ντύνεται τα άμφια του ΤΗΛΕΑΣΤΥ και ευλογούν τα γένεια τους;
Σήμερα, πρωί-πρωί κατακυρίευσαν τις εκπομπές όρθρου οι...παπαδιές! Από τη μια ο Αυτιάς είχε την περίπτωση της παπαδιάς, που τη πήγαν αυτόφωρο(άλλο και τούτο), επειδή δεν είχε άδεια σε ένα μικρό πράτήριο-ζαχαροπλαστείο, που είχε ανοίξει για να συμπληρώνει το ισχνό εισόδημα του παπά της, μια και είχαν...(κρατηθείτε)εννιά(αριθμός9) παιδιά...(ξέρετε, τα στέλνει ο Θεός...). Και να ωρύεται ο Βλάχος" να κινητοποιηθεί ο μητροπολίτης, ο νομάρχης,ο δήμαρχος...(όχι στον Εφραίμ δεν έφτασε)... Την ίδια ώρα στου Παπαδάκη είχαν την περίπτωση της άλλης παπαδιάς στη Κρήτη, που την κακομεταχειρίζονταν ο παπάς, μεχρι που την έδενε και την έσερνε με τ΄ αυτοκίνητο(προφανώς δοκίμαζε την πίστη της). Και δώστου ο Αυτιάς να εξηγεί ξανά και ξανά την ιστορία της παπαδιάς με τα 9 παιδιά, για να την εμπεδώσουμε(τα μηχανάκια της AGB δεν πιάνουν αμέσως φαίνεται)και δώστου οι Παπαδάκηδες(οι άλλοι είναι οι Αυτάκηδες) για την καημένη την παπαδιά που σερνότανε από τ΄ άλογο(εντάξει Ντάτσουν) του παπά σαν τους κακοποιούς στο Φαρ-Ουέστ, δεμένους με το λάσο. ""Ο παπάς -η παπαδιά-ο Γιάννης κι η Μαρία, είχαν εξι αυγά και πήραν από τρία"", το θυμάστε;
΄Οχι, η νεαρά και τρυφερά ύπαρξις αριστερά στη φωτό δεν είναι η αναφερομένη στο κείμενο, αλλά δεν νομίζω να σας πειράζει έτσι; Ο λόγος έχει να κάνει με την πρωτοσέλιδη εν ΕΣΠΡΕΣΣΟ σήμερον, όχι τόσο για τα κλινικά της προσόντα όσο γιά την δήλωσή της κ. ΄Ελενα Πούτση! "Δεν θέλω να αλλάξω το επώνυμό μου" δηλώνει, μου αρέσει έτσι . Γούστο σου και καπέλλο σου κοπέλα μου, εμείς στα προσωπικά δεδομένα δεν υπεισερχόμεθα, όλα κι όλα... Αν όμως θελήσεις κάποια στιγμή να αλάξεις έχουμε προτάσεις άπειρες. (Αυτή η περίπτωση μου θύμισε ένα ανέκδοτο: Πάει κάποιος στο αρμόδιο γραφείο και λέει θέλω να αλλάξω το όνομά μου...πώς λέγεστε; Ρωτάει ο υπάλληλος...Νικόλαος Κώλος, λέει αυτός...και πώς θέλετε να το κάνετε ξαναρωτάει ο υπάλληλος... Κι αυτός: Γεώργιος Κώλος!!!
Σημαιοφόρος στο πολεμικό ναυτικό ήταν ο άλλος το 1966 και στο πλοίο ΑΣΠΙΣ που ήταν υπεύθυνος έσκασε ένα καζάνι και τον διώξανε. Κι έρχεται τώρα μετά από 40 χρόνια και παίρνει όλους τους βαθμούς από τότε(φυσικά και την αποζημίωση)και φτάνει...υποναύαρχος! Με τι αιτιολογία; Ως αντιστασιακός, κατά της χούντας, η οποία ήρθε ένα χρόνο μετά!!! Αυτό θα πει αναδρομική εφαρμογή των νόμων. Ακόμα και αν δεν έχει δικτατορία πρέπει να την εφεύρεις για να κάνεις τη δουλειά σου.
Αυτός ο πρόεδρος του Ταμείου κατά της φτώχειας ο Αναλυτής, είναι ο ίδιος ο Νίκος Αναλυτής, πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ;Γιατί αν είναι ο ίδιος, εδώ μιλάμε για καταπληκτική, πρωτοποριακή και μοναδική παγκοσμίως περίπτωση. Από τον σύνδεσμο βιομηχάνων κατευθείαν στην προστασία της φτώχειας. Και το πρωτοποριακό του πράγματος συνίσταται στο ότι βάζουν ένα πρώην βιομήχανο(δεν ξέρω και με ποιό κλάδο ασχολείται)να ασχοληθεί με τους φτωχούς, κάτι σαν τιμωρία σχεδόν ή σαν κοινωνική εκπαίδευση.
Ο ΕΠΙΠΛΕΩΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα