Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Οι μνήμες του Νοέμβρη

Ο Νοέμβρης σαν μήνας είναι φορτωμένος με μνήμες, όπως πολλοί από τους μήνες άλλωστε σε έναν τόπο με τόσο πλούσια ιστορία σαν τον δικό μας. Τρείς χρονικές στιγμές, τρία σημαντικά κομμάτια της ιστορίας μας, ζωντάνεψαν στην εκδήλωση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μυτιληνιών, που επιμένει να θυμάται και να μας θυμίζει σημαντικές επετείους. Μικρές οι αναφορές, αλλά περιεκτικές στα γεγονότα: Της ΄Ενωσης της Σάμου με την Ελλάδα την 11-11-1912, του έπους της Εθνικής Αντίστασης 1941-44 και της πιό πρόσφατης 35ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17-11-1973. Μια δεμένη, με υπέροχο συντονισμό χορωδία η ΗΔΥΛΗ του Καρλοβάσου, μας χάρισε τραγούδια γνωστά κι αγαπημένα, σε μια απόδοση ιδανική και μπράβο στον διευθυντή της κ. Κουμαραδιό, δικό μας παιδί, που σπούδασε και διαπρέπει στο χώρο της μουσικής.
Μετά την εισαγωγή του προέδρου του συλλόγου Χρήστου Αμουργιανού, ο αντιπρόεδρος Νίκος Βουρλιώτης αναφέρθηκε στην 96η επέτειο της ένωσής μας με την Ελλάδα, και η Κούλα Καραμηνά συνόδεψε με έναν συναισθηματικά ποιητικό-πεζό λόγο τα τραγούδια που απέδωσε η χορωδία, με αναφορές στα γεγονότα που περιγράφουν οι στίχοι τους.
Βέβαια η τόσο συμπαθητική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Μυτιληνιών δεν γέμισε ασφυκτικά, φυσικά οι αρχές(κάθε βαθμίδας) απουσίασαν, αλλά να σας πω κάτι; ΄Οσοι είμαστε εκεί το απολαύσαμε κι αυτό το απέδειξαν τα χειροκροτήματα, που ο ήχος τους ξεπερνούσε τον αριθμό των παρευρισκομένων. Μακάριοι οι συμμετέχοντες, διότι αυτό βοηθάει στη σωτηρία της ψυχής, η οποία, ως γνωστόν...είναι πολύ μεγάλο πράγμα!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα