Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 22-11-2008

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 22-11-2008
Δεν ξέρω γιατί, αλλά το άτομο από το πρώτο άκουσμα μου έκανε "κλικ". Λέγεται...Ονομα:Αθηναίος, Επώνυμο: Φλωρίνης και είναι πρώην βουλευτής...Χαλκιδικής! Καταρχήν μου φέρνει στο νου-για τους παλιότερους αυτό-τον ΄Αγιο Φλωρίνης Αυγουστίνο Καντιώτη, που μεγαλουργούσε κάποτε(τον οποίο ο Τσακαλίας αποκαλούσε Αγιο Χλωρίνης), αλλά αυτό δεν είναι τίποτα. Είναι ο άνθρωπος που άφησε υπονοούμενα ότι έχασε έδρα εξαιτίας του σκανδάλου Βατοπεδίου, πριν καν αυτό βάλει τον μανδύα του σκανδάλου και γεμίσουν ράσα οι τηλεοράσεις. Επίσης είναι πρώην στρατιωτικός και διετέλεσε και νομάρχης Χαλκιδικής. Κατ΄εμέ είναι το πρόσωπο των ημερών. Και για κάποιους τέλος, μπορεί τούτες τις μέρες να είναι σαν τις πιπεριές Φλωρίνης(κόκκινο πανί δηλ.).
e=mc2 η διασημότερη εξίσωση του Αϊνστάϊν(συσχέτιση ενέργειας με τη μάζα και την ταχύτητα του φωτός)επιβεβαιώθηκε μετά από 103 χρόνια τούτες τις μέρες από τους επιστήμονες του είδους. ΄Αραγε πόσα χρόνια θα χρειαστούν να εξηγηθεί αυτό που γίνεται με τις τράπεζες και τους δανειολήπτες(αν κι αυτό δεν είναι εξίσωση, είναι εξόντωση); Επί τη ευκαιρία διάβασα ένα καλό και σας το μεταφέρω αυτούσιο:

ΠΑΤΑΤΕΣ

"Ο φίλος - μανάβης στο κέντρο- έλαβε μια μέρα, στο ταχυδρομικό του κουτί μια πιστωτική κάρτα από την τράπεζα που είχε λογαριασμό (τη γνωστή που σας έχει σπάσει τα νεύρα, τόσα μεσημέρια!).

Ιδεολόγος εναντίον των πιστωτικών, τηλεφωνεί εκνευρισμένος στο...διευθυντή της τράπεζας στη Θεσσαλονίκη.

-Σας ζήτησα εγώ κάρτα, γιατί μου τη στείλατε χωρίς να με ρωτήσετε;

-Εντάξει κύριε, δεν είναι υποχρεωτικό να την κρατήσετε. Αν δεν τη θέλετε ελάτε να την ακυρώσουμε, αλλιώς θα σας χρεώνεται ετήσια συνδρομή.

Πράγματι, την άλλη μέρα πηγαίνει στην τράπεζα για να ακυρώσει την πιστωτική κάρτα. Αλλά όχι μόνος. Είχε μαζί του και ένα μεγάλο τσουβάλι πατάτες! Πάνω από 20 κιλά! Μπαίνει μέσα, ακυρώνει την κάρτα και κατόπιν πηγαίνει στον διευθυντή. Του αφήνει τις πατάτες, πάνω στο γραφείο και του λέει: "Δεν είναι υποχρεωτικό να τις κρατήσετε. Αν δεν τις θέλετε φέρτε τις πίσω στο μανάβικο, αλλιώς θα πρέπει να τις πληρώσετε".


Εννιά εκατομμύρια ευρώ δωρεά χωρίς απόδειξη, 80000 "δώρο" για έναν εκβιασμό, ποσά που με έναν όρο τα χαρακτηρίζουμε μυθώδη(προσοχή καμιά σχέση με την Θώδη). Σε εποχή που οι άνθρωποι ζουν(τρόπος του λέγειν)με 600 και 700 το μήνα, το ευαγές ίδρυμα Μονή Βατοπεδίου διαχειρίζεται-άκουσα- το χρόνο 120 εκ.ευρώ, όπως είπε κάποιος, όσα μια εφοπλιστική εταιρεία. Από πού αυτά τα λεφτά και ποιά σχέση μπορεί να έχει μια μοναστική κοινότητα με τέτοιου ύψους διαχειρίσεις; Εν τω μεταξύ στην Κύπρο λέει ακόμα περιμένουν να θεμελιωθεί το γηροκομείο που είχε εξαγγείλει ενώπιον ντούμπλεξ μικροφώνου ο Εφραίμ. Μάλιστα ο δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς (!)Λάρνακας, κάτι ψέλισε προχτές για να δικαιολογήσει τον δωρεοδότη. Αντί για την Μέσα Γειτονιά δήμαρχε το χρήμα πήγε στην μέσα τσέπη ωρισμένων(κι όσοι δεν διέθεταν στα...σπούνια). Λαϊκώς στην "απομέσα"!
Συγνώμη, που χτες δεν μπόρεσα να αναρτήσω ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ και έτσι δεν μπόρεσα να ευχηθώ τα δέοντα σε πολλούς. Διότι χτες ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης και αν το περιορίσουμε στα καθ΄ ημάς γιορτάζει ένας σωρός κόσμος. Ο Μανώλης, ο Αδωνις, ο Βελόπουλος και τόσοι άλλοι που αυτή τη στιγμή δεν μούρχονται. Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο της μεγαλύτερης τρέλλας του σύγχρονου κόσμου.
Στα νοσοκομεία γίνεται η μάχη της...γάζας(με μικρό, άλλη λωρίδα εκείνη στη Παλαιστίνη)και των γαντιών μιας χρήσεως, γιατί οι προμηθευτές δεν δίνουν υλικά. Οπότε μια καλή πρόταση που νομίζω ότι είναι και εφαρμόσιμη, είναι όταν πηγαίνει ο ασθενής για εισαγωγή στο νοσοκομείο να παίρνει μαζί του και τα απαραίτητα(γάζες, γάντια, αντιδραστήρια για τις αναλύσεις του, νάρθηκες, κανένα 5κιλο γύψο να βρίσκεται κλπ.).

Πώς το είπε ο κ. Αλογό στην αποστροφή κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού, για το επίδομα θέρμανσης; ΄Οτι "άλλωστε το πετρέλαιο πέφτει"; (το αργό το βαρέλι εννοούσε φυσικά όχι στα πρατήρια). Αντε...και στο δικό σας(πέσιμο).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα