Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 27-11-2008

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 27 Νοέμβρη 2008
Β.ΕΛΛΑΔΑ=Ο "σιτοβολώνας" της Ελλάδας, με την έννοια του παραγωγικότερου κομματιού της χώρας, σε όλους τους τομείς(αγροτικό, βιοτεχνικό, βιομηχανικό...)περνάει για πρώτη φορά τουλάχιστον μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, την μεγαλύτερη κρίση. Από τη μια η αποβιομηχάνιση, που άρχισε χρόνια πριν, με κλείσιμο εργοστασίων ή μεταφορά τους βορειότερα. Από την άλλη ο τομέας της τυποποίησης των αγροτικών προϊόντων και οι βιοτεχνίες τοπικού χαρακτήρα. Τώρα ο αγροτικός τομέας πνέει τα λοίσθια, με τόνους αδιάθετων προϊόντων να μένουν στις αποθήκες(στάρι, καλαμπόκι κλπ.) και τους αγρότες καταχρεωμένους στις τράπεζες. Η κτηνοτροφία να βάλλεται από την ευτέλεια των τιμών και να καταπατάται από το ποδοβολητό των εισαγόμενων αμνοεριφίων. ΄Οταν λοιπόν ο "σιτοβολώνας" της χώρας βρίσκεται στην δεινότερη θέση του και σε προϊούσα οικονομική σήψη πού μπορεί να στηρίζεται ένας λαός, μια χώρα; Στα χρυσόβουλα των...κατακτητών;
Αρνιοσυζήτηση "πρωί-πρωί στου Αυτιά το μαγαζί"(κάνει και ρίμα) και το θέμα αν τα αρνιά Ουαλίας(εισάγουμε αρνιά από την Ουαλία!!!) είναι πιο παχιά από τα δικά μας και πόσο φεύγει τ΄ αρνί(σε τι τιμή, γιατί φεύγει σφαγμένο) από την Καστοριά και πόσο φτάνει στην Αθήνα. Απεδείχθη τελικά ότι το αρνί Ουαλίας κόβει δρόμο κι έρχεται φτηνότερο από το δικό μας στη Βαρβάκειο(πού αλλού;). Εν ολίγοις πώς το λέει κι ο Θοδωρής ο Γκόνης στο άσμα που μελλοποίησε ο Ξυδάκης... "τα πιπέρια της Ινδίας, τ΄άλογα της Αραβίας, τον πικρό καφέ της Μέκκας, τι γινάτι της γυναίκας"; Ε, προστίθεται τώρα και το "τα αρνιά της Ουαλίας". Και ποιός ήταν σε ζωντανή σύνδεση από τη Βαρβάκειο, ποιός άλλος από τον μόνιμο ανταποκριτή, όλων των καναλιών στην έδρα του κρέατος, ο κ. Τσιρώνης. Δεν ξέρω ποιός τους τσιρώνει την τρίχα κι άρχισαν από τώρα την κρεατοκουβέντα, αλλά Χριστούγεννα έρχονται βρε παιδιά όχι Πάσχα. (΄Οχι αναγνώστη μου για αυγά Τουρκίας, δεν εγένετο λόγος παρότι θα έπρεπε γιατί συνήθως αναφερόμαστε σε...τρία(αυγά).

Σκληροί χρηματιστηριακοί παίχτες λοιπόν οι Βατοπεδιανοί. Είχαν -εκτός των άλλων-και Ι.Χ χαρτοφυλάκιο και τζιράριζαν 20 εκ.ευρώ,αλλά τελικά λέει τους μείνανε 200 χιλ. λόγω κακών χειρισμών(παίζανε προφανώς κατά μονας). Εγώ δεν πιστεύω βασικά ότι μπορεί να χάσανε τόσα πολλά λεφτά, δεν μπορεί να κατέβηκε κατά δύο μηδενικά το ποσό, κάτι άλλο παίζει. Ενόψει αποκαλύψεων και πιθανής δέσμευσης τα κουτούπωσαν κι αυτά. Εξακολουθεί πάντως να απορεί το πανελλήνιο με τα κατωρθώματα δυό μοναχών ,που, πάλι εγώ πιστεύω, ότι δεν είναι μοναχοί(τους).

Κι αυτό το λογιστικό δίδυμο Ντουκάκης-Σεϊμένης, οι αρχιλογισταράδες, όλη μέρα στα κανάλια είναι. Από τον Αυτιά φεύγουν στον Παπαδάκη πάνε, κι από κει τσιφ στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ όπου έχουν και εκπομπή Ι.Χ. Μού φαίνεται ότι έτσι ανοίγουν και οι δουλειές τους. Σαν τους μεγαλοδικηγόρους που ασκούν την γνωστή τηλεδικηγορία εκ τηλεπαραθύρων και άλλων μορφών ...τηλεδικών.Επί παντός επιστητού έχουν άποψη ως ειδήμονες, ξέρουν απέξω ποιός είναι προϊστάμενος σε ποιά ΔΟΥ και πώς θα γλυτώσετε φόρους κλπ.κλπ. ΣΚΕΨΗ:Γιατί δεν κάνουνε τον Ντουκάκη, υπουργό Εθνικής Οικονομίας και τον Σεϊμένη, υπουργό Οικονομικών να απαλλαγούμε και από τον Αλογοσκούφη και απ΄ αυτούς τους δύο ταυτόχρονα; ΄Ασε που θα ανακάμψη και η κυβέρνηση στα γκάλλοπ διότι αυτοί είναι τηλεοπτικές περσόνες πρώτης προβολής.(στη φωτό είναι δίδυμες οι κοπελλίτσες και παριστάνουν την Αντιγραφή και την Επικόλληση, κάτι δηλ.σαν Ντουκάκης-Σεϊμένης).
Ο ΕΠΙΠΛΕΩΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα