Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 26-11-2008

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 26 Νοέμβρη 2008
Στον Στέλιο και την Στέλλα, χρόνια πολλά εκ μέρους μου!!!
΄Ολα είναι θέμα νούμερων(όχι δεν βρίζω κανέναν πολιτικό κακώς το εκλάβατε έτσι), είτε πρόκειται για σήριαλ, είτε για τώκ-σώου, είτε για...κυβέρνηση. Πέφτουν τα νούμερα τηλεθέασης από μια εκπομπή, αμέσως αρχίζει η διαφήμιση, πέφτουν τα νούμερα στα γκάλλοπ μιας κυβέρνησης; Αρχίζουν οι προσφορές και τα δώρα, οι επισκέψεις, το επιτόπιο νταλαβέρι που έλεγε κάποτε και η πασιονάρια Αννίτα Πάνια. Αυτά πάντως τα γκάλλοπ τελευταία έχουν λειτουργήσει σαν καπνογόνα σε κλειστό χώρο. ΄Εβγαλαν τον πρωθυπουργό από του Μαξίμου και πήρε σβάρνα την επαρχία και τα υπουργεία, όπου κάνει...αιφνιδιαστικούς ελέγχους(συγκοπή κόντεψαν να πάθουν οι υπουργοί από την τρομάρα τους)
Η παραοικονομία έχει βρει τον τρόπο να διακινεί το χρήμα της το black κι αυτό αναδεικνύεται καθημερινά(και κάθε νύχτα, γιατί υπάρχουν κι εκπομπές προ και μεταμεσονύχτιες). Μονές σε ρόλο offshore εταιρειών(δηλαδή αντί για υπεράκτιες, υπερκόσμιες), για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μέσα σε τείχη μονών και κάτω από μαύρα ράσα. Πρόκειται για σύλληψη μοναδική που μόνο στην Ελλάδα(άντε και στην γειτονική Ιταλία) θα μπορούσε να εμνευστεί κάποιος. Ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω του μόνου ανεξέλεγξτου τομέα και μηχανισμού, όχι ότι οι άλλοι ελέγχονται, αλλά σπάει καμιά το ποδάρι του ο διάολος, ενώ στα μοναστήρια ξορκίζεται διαχρονικώς(ποιός διάολος, ο έλεγχος). Και το μόνο που με μπέρδεψε χτες βράδι αργά με την νέα αποκάλυψη του Κώστα Χαρδαβέλλα για νέα μονή offshore ηταν το όνομα...ΕΜΑΟΥΣ ,ησυχαστήριο με μια ηγουμένη και 6 καλόγριες(τώρα πόση ησυχία μπορεί να υπάρξει με 7 γυναίκες...), έξω από την Θεσσαλονίκη, σε ένα φρούριο, μαντρωμένο μέχρις ουρανίων(προφανώς την περίφραξη την κάνανε ψηλή για ηχομόνωση). Εμαούς; Πού τα βρίσκουν....

Ρωτήσανε στο Μέγκα τον Μαργαρίτη Τζήμα, υπουργό Μακεδονία-Θράκης, για την ακρίβεια και τι "εισπράττει" από τον κόσμο κι αυτός απάντησε ότι το Σάββατο το βράδυ, που κυκλοφόρησε κατά τις 3 τα ξημερώματα( υπουργός διανυκτερεύων σαν τα φαρμακεία)είδε τα μαγαζιά γεμάτα από τη Τσιμισκή ως το λιμάνι. Στη Γερμανία-είπε- δεν διανοείται κανείς να ζει έτσι. Σίγουρα, αλλά στη Γερμανία υπουργέ δεν διανοούνται κι άλλα πράγματα. Για παράδειγμα εσύ στη Γερμανία δεν θα γινόσουν ποτέ υπουργός όχι Βορείου Ελλάδος, αλλά ούτε Βορείου Μονάχου.
Ο Χουζιτάο, ο Πρόεδρος της Κίνας ήρθε για να υπογράψει σημαντικές συμφωνίες,μας παραμύθιασε η ΕΡΤ, κι αυτός ήρθε για το λιμάνι του Πειραιά που το παίρνει για 30 χρόνια η Cosco(καμία σχέση με τον Κοσκωτά). Δηλαδή τι σόϊ συμφωνίες θα υπέγραφε ρε παιδιά. Διότι προκύπτει το ερώτημα: Τα παιδιά του Πειραιά τώρα θα είναι τα...Κινεζάκια; ΄Ασε δηλαδή που επισκέφτηκε και την Ακρόπολη και κάτι ψέλιζε εκεί στις κάμερες(πού να ξέρω Κινέζικα να καταλάβω), αλλά όχι μεσιέ Πρεζιντάν(το γαλλικό μούρχεται πιό εύκολο), δεν πωλείται η Ακρόπολη(ακόμη τουλάχιστον). Περάστε αργότερα μέσα στο χρόνο κι αν, με δεδομένη και την οικονομική κρίση ο προϋπολογισμός έχει άνοιγμα όση η Βιστωνίδα, το ξανασυζητάμε. Να σας τη δώσουμε(την Ακρόπολη όχι την Βιστωνίδα)για καμιά 20ριά χρονάκια να βολευτούμε κι εμείς και σεις. ΄Αλλωστε έχουμε καλούς μεσίτες εδώ, στον τομέα αυτόν είμαστε...ηγούμενοι. Ετσι κι αλλιώς είμαστε όλοι μας σαν λαός Βατοπεδευμένοι σε παραχωρήσεις. Τη βόλεψή μας την ατομική μην μας πειράξουν και τον καπουτσίνο μας κι ας πάει και το παλιάμπελο(έστω μαζί και με τα μάρμαρα μέσα).
Ο ΕΠΙΠΛΕΩΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα