Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

Η δικαίωση της δικαιοσύνης

Από τον σημερινό τύπο(ΤΑ ΝΕΑ)

Πανηγυρική απαλλαγή του Σ. Μπάγια στον Ά. Πάγο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σίλα Αλεξίου

Ηχηρή απάντηση στην πρωτοφανή ενέργεια του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά να διώξει πειθαρχικά τον πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων για την κριτική που άσκησε στη δικαιοσύνη με τη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» έδωσε το πειθαρχικό συμβούλιο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, απαλλάσσοντας ομόφωνα τον Σωτ. Μπάγια.

Το επταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, σε διάσκεψη που πραγματοποίησε χθες μετά την ολοκλήρωση της «δίκης», έκρινε τον συνδικαλιστή εισαγγελέα αθώο από τη βαρύτατη κατηγορία της υπονόμευσης του κύρους της Δικαιοσύνης. Άφησε έτσι έκθετο τον κ. Σανιδά, ο οποίος προχώρησε στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον του κ. Μπάγια παρά τη σχετική διάταξη του Οργανισμού Δικαστηρίων που δεν επιφυλάσσει πειθαρχική ποινή στους συνδικαλιστές όταν ασκούν κριτική στη δικαιοσύνη, αλλά και την αντίδραση όλου του δικαστικού, του νομικού και του πολιτικού κόσμου, καθώς και των συνδικαλιστικών φορέων. Υπενθυμίζεται ότι και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτ. Χατζηγάκης είχε εμμέσως ταχθεί κατά της δίωξης Μπάγια, υπεραμυνόμενος της ελευθερίας έκφρασης και του δικαιώματος όλων των πολιτών να ασκούν κριτική...


...αλλά μια τέτοια απόφαση, όσο και αν μπορεί να φαντάζει στα μάτια του πολίτη"εσωτερική υπόθεση", έστω και αν δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα συμβεί κάτι παρόμοιο για τον οποιονδήποτε αν μπλεχτεί σε τέτοια γρανάζια, είναι μια δικαίωση και της δικαιοσύνης, αλλά κυρίως της δημοκρατίας(ναι αυτής, όπως την ξέρουμε και όπως είναι, στα χάλια της). Είναι μια απόφαση υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης βασικά, που όμως χρειάζεται κανείς να την παλεύει ακόμη, είναι η κατοχυρωμένη, αλλά επιδιωκόμενη ελευθερία του να καταγγέλεις την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο σου και...επιτρέψτε μου επειδή γνωρίζω τον άνδρα...είναι μια προσωπική δικαίωση ενός ανθρώπου που δεν είναι απλά "πολιτευόμενος" με την ευρεία έννοια, αλλά βαθιά πιστός σε κάποιες αξίες, που, δυστυχώς λέω πάλι, χρειάζεται κάθε τόσο και λίγο να επιβεβαιώνονται, όχι ανέξοδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα