Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

Κουμέϊκα-dream

Σάββατο 12 Ιουλίου η Μουσική Παρέα Σάμου στην πανέμορφη και δροσερή πλατεία Κουμείκων με μουσικές, τιμές και θροϊσματα. Ο τιμώμενος Νίκος Νόου, για την συνολική του προσφορά, την αποτύπωση με το φωτογραφικό φακό όλης της νεώτερης ιστορίας της Σάμου, (από το 1960 μέχρι και χτες βράδυ φωτογραφίζει), πήρε την πλακέτα του από τα χέρια του Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους, του Πολιτιστικού Συλλόγου του γενέθλιου τόπου του που είναι τα Κουμέϊκα και μίλησε στο τέλος ευχαριστώντας και αναπολώντας το χωριό των νεανικών του χρόνων...
...εμείς αφού τον ευχαριστήσαμε για όσα έχει αποτυπώσει στο φωτογραφικό χαρτί όλα αυτά τα χρόνια, με τον στίχο από το "ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΓΚΑΤΣΟ" του Γιώργου Ανδρέου: "΄Ολα κύριε Νίκο είν΄ εδώ, όπως τα έζησες εσύ κι όπως τα ξέρεις..." επιδοθήκαμε στα μουσικά μας έργα, που πάντα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στο συγκεκριμένο χωριό παλαιόθεν και φαίνεται να ικανοποιήσαμε την "πλατεία" χωρίς να πλατειάσουμε. ..
...Πάντα τέτοια νάχουμε, ησυχία και καλό κλίμα για να ακούγεται η φωνή και τα τραγούδια μας παντού. Κι επειδή, μάλλον το δικό μας μουσικό καλοκαίρι κλείνει κάπου εδώ (πλην απροόπτου)καλά νάμαστε και του χρόνου πάλι να τραγουδάμε γιατί η μουσική(μας) δίνει και είναι...ζωή!

1 σχόλια:

Τη 7/14/2008 , Ο χρήστης Blogger Giorgos Varvakis είπε...

Καλημέρα φίλε Γιώργη! Έτσι που το πας θα μου φας τη δουλειά!! 2 αναρτήσεις για τα Κουμέικα σε 1 βδομάδα...πάει πολύ!!! "Εκμεταλλεύεσαι" το γεγονός της απουσίας μου κι "αλωνίζεις" στα "χωράφια" μου :-))
Σκίσατε πάλι απ ότι έμαθα!! Μπράβο σας!!! Μπράβο και στους διοργανωτές για τις τιμές που απέδωσαν στον κ. Νίκο Νόου. Καλή συνέχεια και καλή αντάμωση.

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα