Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΦΩΤΟ: Από τον εορτασμό μνήμης τον αφιερωμένο στους Εθνικούς μας ευεργέτες (από το RadioCafe και τον πρώτο φωτορεπόρτερ Αλέξη Κομνηνό)
 
    Αχχχ! Καημένοι ευεργέτες, και πού να ξέρατε πόση τιμή θα περιποιούσε η επίσημη πολιτεία, το ελληνικό κράτος, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι(έρημοι κι απρόσωποι δεν θα τόλεγα Νιόνιο) και σε σας αλλά κυρίως στα κληροδοτήματά σας.
   Ζούμε εποχές γενικής εκποίησης, όχι μόνο ακινήτων ή δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών, αλλά και συνειδήσεων,ιδεών, οραμάτων, αξιοπρέπειας εθνικής και ατομικής,κάτι περίπου σαν το γνωστό "τ΄ αφεντικό τρελλάθηκε και τάβαλε όλα τζάμπα". Μόνο που τ΄ αφεντικό δεν τρελλάθηκε στην περίπτωσή μας, αλλά μπήκε κι αυτό στη λίστα των προς εκποίηση και ό,τι πιάσει.
   Αχχχ! Καημένοι ευεργέτες,και πού να ξέρετε ότι μέχρι και ημέρα μνήμης καθιερώσανε για πάρτη σας, από τις γνωστές, οι αρχές, κατάθεση στεφάνων,παιάνισμα εθνικού ύμνου, επιμνημόσυνη δέηση από την εκκλησία... Δεν ξέρω πότε ακριβώς καθιερώθηκε η εν λόγω ημέρα μνήμης, αν κάποιος ξέρει ας κάνει σχόλιο, αλλά όσο αφορά την φετινή, έχω τις παρατηρήσεις μου:
  Καταρχήν οι αρχές...ήταν τόση η όρεξή τους να αποτίσουν φόρο τιμής, που εκτός του Αντιπεριφερειάρχη όλοι οι υπόλοιποι έστειλαν τους "αντ΄ αυτού". Κοιτάξτε τα πρόσωπα, αντιδήμαρχος, επιτελάρχης, αστυνομικός αντ΄ αυτού, πυροσβέστης αντ΄ αυτού κλπ... Κι αν πείτε από λαό... Δυστυχώς ο φακός του Αλέξη δεν έπιασε πλάνο από τις γύρω καφετέριες...εκεί η ευεργεσία του freddo θα ήταν φαντάζομαι άκρως χαλαρωτική.
   Αχχχ! Καημένοι ευεργέτες...αν ξέρατε, θα τα τρώγατε τα λεφτά σας, θα τα απολαμβάνατε ατομικά και οικογενειακά, παρά να περιμένετε ένα στεφάνι άπαξ του έτους κι αυτό από...αναπληρωτή!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα