Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Η "αυτοκρατορία" αντεπιτίθεται!

( "Ο σάπιος κόσμος εκεί που σάπιζε ξανατονώθηκε...κι οι εξεγέρσεις μας είν΄ εν γένει εκτός του κλίματος..."ΚώσταςΤριπολίτης).
΄Ομως καμμιά εξέγερση, καμμιά αντίδραση, καμμιά αντίσταση της κοινωνίας των πολιτών, των σκεπτόμενων ανθρώπων, δεν είναι ποτέ εκτός κλίματος. Γιατί το κλίμα δεν επιβάλλεται όσα μέσα και Μέσα να χρησιμοποιηθούν. Το κλίμα το διαμορφώνουν οι κοινωνίες, σύμφωνα με το κοινό αίσθημα, τις αντιδράσεις, την περιρρέουσα ατμόσφαιρα κι όχι οι διάφοροι ίματζ-μέϊκερς του συστήματος...
...και ζούμε μέρες ιστορικές και από αυτή την άποψη, όπου στη θέση του εκάστοτε αγωνιστή-στόχου του συστήματος βρίσκεται η δεύτερη στις εκλογές επιλογή του εκλογικού σώματος, λόγω της δυναμικής που αναπτύσσει και του "κινδύνου" να τερματίσει πρώτη στις επερχόμενες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας... Το σύστημα, η "αυτοκρατορία" του δικομματισμού, ο σάπιος κόσμος, που διάχυσε τη σαπίλα του μέχρι την τελευταία γωνιά της χώρας, πνέοντας τα λοίσθια, σπαρταράει με όση δύναμη του απομένει σαν το πληγωμένο θηρίο.
Με ποιά αιτιολογία όμως θέλει να μείνει στη ζωή το τέρας; Για να μην καταστραφεί η πατρίδα από μια αριστερή επιλογή. Μα κι άλλο να καταστραφεί; Δεν φτάνει όσο την κατέστρεψαν; Και ποιόν να επιλέξουμε για να τη σώσει έστω και την ύστατη ώρα; Αυτούς που την έφεραν εδώ που είναι μετά από 38 χρόνια διακυβέρνησης; Και πώς θα υπάρξει άλλη λύση, με τους ίδιους, που μέχρι τις 5 Μαίου το βράδυ διαφήμιζαν τον μονόδρομο των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων και την 7η Μαίου το πρωί άλλαξαν το διαφημιστικό σποτ με αυτό της επαναδιαπραγμάτευσης ή της τροποποίησης του μνημονίου;
...Ακόμη και αν κάποιος δεν αρέσκεται στα όσα λέει, ισχυρίζεται, διαγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη κι αν δεν του αρέσουν οι φάτσες μερικών στελεχών του, ακόμη κι αν αμφισβητεί κατά βάθος αν μπορεί κάτι να αλλάξει-που μπορεί, όπως αποδείχτηκε από τις αντιδράσεις όλων των εμπλεκόμενων Ευρωπαίων και εκτός ΕΕ, μετά τις εκλογές μας-ακόμη κι αν έχει επιλέξει κάτι άλλο σαν έξοδο από το αδιέξοδο, δεν έχει λόγο να οικτίρει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντιθέτως έχει δημοκρατικό καθήκον να αντισταθεί σε μια πολιτικά χυδαία επίθεση από το σάπιο πολιτικοδημοσιογραφικό σύστημα, που παίζει τα ρέστα του.
Ακόμη κι αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να εφευρεθεί!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα