Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

΄Ενα προϊόν καταδικό μας και μοναδικό




Απουσία σημείωσα πάλι από τις αναρτήσεις, αλλά... υποχρεώσεις πολλές, αφού τα ξέρετε, στο ίδιο καζάνι βράζουμε όλοι. Για ένα προϊόν διαφορετικό, του καζανιού κι αυτό, μοναδικό σαν τον τόπο μας η ανάρτηση-παραπομπή, μια που περισσότερο για το ΦΩΚΙΑΝΟ μας, μπορείτε να διαβάσετε στον σημερινό ΟΙΝΟΧΟΟ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ με παρουσίαση του δικού μας οινολόγου Στέλιου Λογοθέτη και συνέντευξη του κ. Αφιανέ του γνωστού οινοποιού από τον Εύδηλο Ικαρίας. Μπείτε λοιπόν στο www.kathimerini.gr και πηγαίνετε στον ΟΙΝΟΧΟΟ, να δείτε τι βγάζει αυτή η γη που την πατούμε και που δεν την εκτιμούμε:

Με όνομα βαρύ... σαν ιστορία

Εχει συνδέσει το όνομά του με την Ικαρία, τη Σάμο, αλλά και τον φημισμένο στους αρχαίους χρόνους Πράμνιο Οίνο – και εξακολουθεί να δίνει ενδιαφέροντα κρασιά

Του Στέλιου Λογοθέτη, οινολόγου

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Το Φωκιανό είναι μία από τις πλέον ελληνικές αλλά και ξεχασμένες ποικιλίες. Με πλούσια ιστορία και αναφορές από την αρχαιότητα έχει συνδέσει την ύπαρξή του με τα νησιά του Αιγαίου και κυρίως με τη Σάμο, την Ικαρία, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες. Kαλλιεργείται επίσης στη Μεσσηνία και στην Αιτωλοακαρνανία. Θα το συναντήσουμε με τις ονομασίες Σαμιώτικο, Σαμιώτης, Δαμασκηνό, Δαμασκηνάτο, Επικαράς (εκ του Iri-Kara: μαύρο δαμάσκηνο), Αρικαράς, Φωκιάνα, Φωκιανό Μαύρο.......


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα