Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Εν αρχή ήν το σεξ...

...και ακολουθούν τα διάφορα "αλιεύματα" μου από τον τύπο, μετά των σχετικών σχολίων, έτσι για...εμπλουτισμό. Καλησπέρα σε όλους, 17 Γενάρη σήμερα, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στους Αντώνηδες και τις Αντωνίες που γιορτάζουν. Η φωτό δεξιά είναι από την ανοιχτή πληγή της πόλης μας, το περίφημο ΞΕΝΙΑ μετά από βροχή(τελικά ίσως αυτές-οι βροχές δηλαδή-να δώσουν και τη λύση στο αδιέξοδο-βλ.αδιαφορία-των αρμοδίων). Χαιρετώ!!!

Τελικά, πράγματι οι άνδρες προτιμούν τις ξανθές;

Το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης θα δοκιμάσει να ρίξει φως στο μυστήριο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Κίττυ Ξενάκη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθές. Ισχύει ή δεν ισχύει; Πώς εξηγείται το γεγονός ότι τόσοι πολλοί καλλιτέχνες, από τον Χίτσκοκ και τον Μπουνιουέλ έως τον Λιντς, μαγεύτηκαν και συνεχίζουν να μαγεύονται από τις ξανθές σε σημείο εμμονής; Αύριο και μεθαύριο, η Σορβόννη θα προσπαθήσει να δώσει μια απάντηση σε αυτό το καυτό ζήτημα.«Oι άνδρες προτιμούν τις ξανθές». Αυτός είναι ο τίτλος του διήμερου κύκλου διαλέξεων που διοργανώνουν αύριο και μεθαύριο στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, στο Παρίσι, η Μαρί-Καμίλ Μπουσιντόμ και ο Τριστάν Γκρινμπέρ, ιδρυτές του Gradiva, «ομίλου ερευνών για τις τέχνες, τις εικόνες και τις παραλλαγές τους». Ο υπότιτλος ρίχνει λίγο περισσότερο φως: «Απεικονίσεις του ξανθού στις τέχνες». «Το ξανθό γεννά επιθυμία, πιθανότατα λόγω του διφορούμενου που φέρει, από την αθωότητα έως τη διαστροφή», εξηγούν στο γαλλικό ηλεκτρονικό περιοδικό Rue89 οι διοργανωτές. «Εμάς δεν μας ενδιαφέρει όμως τόσο αν οι άνδρες προτιμούν τις ξανθές όσο γιατί και πώς τους γοητεύουν, γιατί μαγεύουν σε σημείο εμμονής τόσους καλλιτέχνες. Το ξανθό είναι το χαρακτηριστικό της Αφροδίτης, θεάς του σαρκικού έρωτα, ενίοτε μάλιστα τα ξανθά μαλλιά είναι το τελευταίο οχύρωμα στην αιδώ της. Γήινη ή ιερή, φλογερή ή παγερή, η ξανθή μοιάζει να προσκαλεί στην υπέρβαση, άρα και στον ερωτισμό.Για να πεισθεί κάποιος για την αδιάρρηκτη σχέση ξανθού και επιθυμίας, αρκεί να θυμηθεί τον Μποντλέρ όταν δήλωνε: “La femme doit etre doree pour etre adoree”» (σε ελεύθερη μετάφραση, «Η γυναίκα πρέπει να είναι χρυσή για να την λατρέψεις»).


Περί ξανθών και άλλων δαιμονίων...

● «Κάνω πολλή έρευνα- ιδίως σε σπίτια ψηλών ξανθών» Ρέιμοντ Τσάντλερ, συγγραφέας ● «Οι ξανθές γίνονται τα καλύτερα θύματα. Είναι σαν το παρθένο χιόνι που αναδεικνύει τα ματωμένα χνάρια» Άλφρεντ Χίτσκοκ, κινηματογραφιστής ● «Πάντα λέω πως τώρα είμαι στα ξανθά μου χρόνια. Γιατί από τότε που χώρισα με τη γυναίκα μου, όλες οι φιλενάδες μου είναι ξανθές» Χιου Χέφνερ, εκδότης του «Ρlayboy» ● «Είναι πιθανόν να προτιμούν και οι ξανθές τους άνδρες» Μάμι Βαν Ντόρεν, ηθοποιός ● «Ο κόσμος πιστεύει πως όλες οι ξανθές είναι ανόητες και οι καστανές πιο έξυπνες. Ε, λοιπόν, διαφωνώ» Άννα Κουρνίκοβα, τενίστρια και μοντέλο.

Τελικά το ξανθό μαλλί, φυσικό ή τεχνητό όπως διαπιστώνουμε έχει γίνει αντικείμενο πανεπιστημιακών μελετών. Δεν ξέρω τι άποψη έχετε, αλλά έχει μια γοητεία ανεξήγητη ίσως το ξανθό μαλλί. Εν πάση περιπτώσει, δεν νομίζω όμως ότι φταίει αυτό, το μαλλί δηλαδή, για το διανοητικό επίπεδο όπως εμφανίζεται.


Γυναικεία απιστία: Για όλα φταίνε οι... ορμόνες

Οι γυναίκες με υψηλά επίπεδα θηλυκών ορμονών (οιστρογόνων) όχι μόνο δείχνουν και νιώθουν πιο γοητευτικές, έλκοντας τους άνδρες, αλλά παράλληλα νιώθουν λιγότερο δεσμευμένες στη σχέση τους και έχουν μεγαλύτερη ροπή στις ερωτικές «περιπέτειες» και τις απιστίες, με συνέπεια να αλλάζουν συχνότερα σύντροφο, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα.Η έρευνα του αμερικανικού πανεπιστημίου του Τέξας-Όστιν, υπό την εξελικτική ψυχολόγο δρ. Κριστίνα Ντουράντε, που δημοσιεύεται στο βιολογικό περιοδικό «Biology Letters» της βρετανικής Βασιλικής Εταιρίας, διαπίστωσε ότι οι νεαρές γυναίκες αισθάνονται πιο ελκυστικές, όταν έχουν υψηλά επίπεδα οιστραδιόλης (ενός οιστρογόνου) -και δρουν ανάλογα! Σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα της Ντουράντε, οι γυναίκες αυτές έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να φλερτάρουν και να εμπλέκονται σε σχέσεις με κάποιον άλλο πέρα -και κρυφά- από τον σύντροφό τους, όπως αναφέρουν το Ρόιτερ και η ηλεκτρονική υπηρεσία New Scientist.Τα οιστρογόνα, εδώ και καιρό, έχει διαπιστωθεί επιστημονικά ότι επηρεάζουν τη γονιμότητα μιας γυναίκας, καθώς και τον τρόπο που ντύνεται και συμπεριφέρεται (όσο περισσότερα οιστρογόνα, τόσο πιο προκλητικά και τολμηρά). Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, οι γυναίκες που παράγουν με φυσιολογικό τρόπο αυξημένα επίπεδα θηλυκών ορμονών, «εμπλέκονται σε μια ευκαιριακή σειριακή μονογαμία, όντας ανοιχτές σε περιπέτειες και μετακινούμενες από τη μια σχέση στην επόμενη, όταν τους προκύψει καλύτερος σύντροφος».τη«νόμιμης» σχέσης τους. «Οι γυναίκες με υψηλή γονιμότητα δεν ικανοποιούνται εύκολα από τους μακρόχρονους συντρόφους τους και νιώθουν την ανάγκη να σχετιστούν με άλλους άνδρες, πιο επιθυμητούς». Όμως, σύμφωνα με τη Ντουράντε, ο σκοπός τους δεν είναι η «περιπέτεια μιας νύχτας», αλλά η δημιουργία νέας σχέσης.Η μελέτη επιβεβαίωσε επίσης ότι οι γυναίκες με υψηλή οιστραδιόλη «θεωρούνται σημαντικά πιο ελκυστικές εξωτερικά από τις ίδιες και τους άλλους γύρω τους», γεγονός που, μεταξύ άλλων, τις βοηθά συχνά να πετυχαίνουν τους κοινωνικούς στόχους τους. Η ποσότητα οιστραδιόλης αυξομειώνεται στη διάρκεια του «κύκλου» μιας γυναίκας, ανάλογα με το επίπεδο γονιμότητας και το σεξουαλικό ενδιαφέρον. Τα επίπεδα οιστραδιόλης (αντίστοιχης της τεστοστερόνης στους άνδρες) τείνουν να πέφτουν όταν οι γυναίκες χάνουν βάρος, ασκούνται τακτικά και μεγαλώνουν.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δηλαδή τώρα θα το ρίξουμε στα οιστρογόνα; Φανταστικός διάλογος: Πήγες με άλλονε μωρή, θα σε σκοτώσω γ...το κέρατό μου... Δεν φταίω εγώ αντρούλη μου, τα οιστρογόνα...


Πλησιάζει η εποχή του εικονικού σεξ

Η εποχή του εικονικού σεξ έφτασε. Την ώρα που διάσημοι σταρ της βιομηχανίας πορνό υπέγραφαν αυτόγραφα στην ετήσια έκθεση Προϊόντων για Ενηλίκους, εταιρεία παρουσίασε μια νέα, πρωτοποριακή συσκευή τεχνολογικού σεξ. Η συσκευή σχεδιάστηκε από και αναπτύχθηκε από πρώην μηχανικό της NASA, και προσομοιάζει τη σεξουαλική επαφή με τη χρήση διαφόρων εξαρτημάτων. Η συσκευή είναι κατασκευασμένη από το υλικό που χρησιμοποιείται στα μπιμπερό και συνδέεται μέσω USB με υπολογιστή. Μέσα από την ειδική υπηρεσία ερωτικών ταινιών, η συσκευή προσομοιάζει την κίνηση και τις πράξεις της εκάστοτε πρωταγωνίστριας, ώστε ο χρήστης να έχει την αίσθηση του πρωταγωνιστή. «Βλέπεις τα όσα εκτυλίσσονται στην οθόνη και η συσκευή λαμβάνει σήμα των όσων διαραματίζονται» εξήγησε ο Μπρετ Ντρίσντεϊλ, στέλεχος της εταιρείας ανάπτυξης της συσκευής προσομοίωσης. Το μηχάνημα θα είναι συμβατό το διαδικτυακό θέατρο της RealTouch, με κόστος ένα δολάριο το λεπτό, ενώ η συσκευή θα κοστίζει περίπου 150 δολάρια.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Γαλλικό Πρακτορείο

Η τεχνολογία στην υπηρεσία του αυνανισμού και των οπαδών του. Αυτό όμως που ανακύπτει ως ερώτημα είναι πώς θα τροποποιηθεί ο χαρακτηρισμός "μαλάκας" ...΄Εχετε καμιά ιδέα μήπως;



Η οικονομική κρίση περιορίζει τις εταιρείες της βιομηχανίας του σεξ

Σοβαρές επιπτώσεις και στη βιομηχανία του σεξ έχει η οικονομική κρίση καθώς πολλές εταιρείες του κλάδου αποφάσισαν να αποσυρθούν από την ετήσια ασιατική έκθεση, Asia Adult Expo.

Όπως γράφει η εφημερίδα South China Morning Post, η τριήμερη έκθεση στην οποία συμμετέχουν εξήντα εκθέτες, διεξάγεται στο δυναμικότητας 3.000 δωματίων ξενοδοχείο Venetian Macao hotel, στο Μακάο, την πρώην πορτογαλική αποικία που έχει ενταχθεί στην κινεζική επικράτεια, χωρίς αλλαγή οικονομικού καθεστώτος.

Σύμφωνα με τον Κένι Λος, επικεφαλής της εταιρείας Vertical Expo Services που διοργάνωσε την έκθεση, οι εταιρείες που αποχώρησαν ήταν κυρίως αμερικανικές επενδυτικές εταιρείες που ειδικεύονται στη «βιομηχανία» ερωτικών βοηθημάτων και πορνογραφικού υλικού, για ενήλικες.

Η έκθεση έχει ως στόχο να καταδείξει και να αυξήσει το ενδιαφέρον στην κατανόηση των προϊόντων της βιομηχανίας του σεξ και των υπηρεσιών της για ενήλικες.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοίτα φίλε μου μέχρι πού έφτασε η κρίση, μέχρι τα ερωτικά βοηθήματα. Να μην μπορούνε τα μαγαζιά να πουλήσουνε τα καλούδια τους στους καταναλωτές.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα