Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 9-1-2009

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 9 Γενάρη 2009
Πάντα μου άρεσε τον χειμώνα μετά τις πολλές βροχές να βλέπω τους δρόμους πρασινισμένους, με αυτό το "μούσκλιο" που λέμε εδώ. Δείχνει ότι έπεσε μια ικανοποιητική ποσότητα βροχής, πότισαν και τα τσιμέντα που λένε...Πήγα σήμερα και φωτογράφησα ένα από τα πολλά κομμάτια δρόμων που έχουν βγάλει μούσκλια. Δεν είναι ωραία εικόνα; Το πράσινο-λένε-είναι το χρώμα της ελπίδας...και απ΄ ότι δείχνουν τα πράγματα είναι βάσιμες οι ελπίδες ότι θα έχουμε επάρκεια νερού και φέτος.

Για τον ανασχηματισμό τι να πώ...τι να πω για ένα νέο κυβερνητικό σχήμα από το οποίο λείπουν: ΄Ενας Γιάννης Μανώλης(δυο ονόματα σετ), ένας Πάνος Παναγιωτόπουλος με το μπριγιόλ άφθονο, ένας Γιακουμάτος, μια Παπακώστα! Αυτό είναι συμπαιγνία πρωθυπουργού και καναλιών...γιατί ποιός θα πήγαινε μετά στα πάνελ από όρθρου πρωίας, μέχρι βαθείας νυχτός ε; Α, όλα κι όλα...ο καθείς εφ ω ετάχθη, αυτή η κυβέρνηση είναι ντουμπλ-φας, μία στα υπουργεία και μία στα κανάλια. Αλλά φεύ αυτό που αποδείχτηκε είναι ότι η αναγνωρισιμότητα εκ των διακαναλικών εμφανίσεων δεν ωφέλησε καθόλου, αντιθέτως έκανε ζημιά. Γιατί αν παρατηρήσατε τις τελευταίες μέρες, εκτός από τις συνεχείς εμφανίσεις της Παπακώστα κι ο υφυπουργός Υγείας ο Κωνσταντόπουλος, ξεσκίστηκε στις εμφανίσεις, προφανώς γιατί έμαθε ότι πάει για... "οικιακά",,,Τα παράπονα πάντως είναι έντονα, κάποιοι πνέουν μέννεα, διότι εδώ που τα λέμε ήταν και η τελευταία ευκαιρία, οι ανασχηματισμοί δεν γίνονται κατ΄έτος ή καθ΄ έκαστα Θεοφάνεια. ΄Οσοι έπιασαν τον σταυρό τον έπιασαν οι υπόλοιποι ας πιάσουν...άντε μη το πώ!!!
Συζήτηση για την Παιδεία προέκρινε ο Καραμανλής, προ ανασχηματισμού, άλλαξε υπουργό, βάζοντας μάλιστα τον Αρη, τον σιτευτό(είναι πολλά τα προβλήαματα Αρη...), όλοι στα γιορτινά τους μηνύματα αφιέρωσαν μεγάλο μέρος στα νιάτα, να προσέξουμε τους νέους είπε ακόμα κι ο Αρχιεπίσκοπος...΄Αρα; Κακώς έδειξαν σημεία εξέγερσης(για να ικανοποιήσω και κάποιους που δεν τη θεωρούν ως τέτοια)τα παιδιά; Κακώς βγήκαν στους δρόμους; Κακώς εξετράπη ο αγώνας τους, κακώς η προσοχή στράφηκε στις ζημιές... Τα παιδιά που τραγουδούσαν με την κιθάρα τους οκλαδόν μπροστά στις μπότες των ΜΑΤ δεν ήταν απειλή ούτε για τα μαγαζιά, ούτε για τις περιουσίες των πολιτών. ΄Ηταν, είναι και θα είναι απειλή για την εξουσία και το σύστημά της κάθε είδους. Και η αστυνομία πρέπει να πάψει να γίνεται το φράγμα ανάσχεσης της λαϊκής οργής για όσα γίνονται.
Ο ΕΠΙΠΛΕΩΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα