Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 14-1-2009



ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 14 Γενάρη 2009
΄Ηταν μια τόση δα μικρή απουσία από αναρτήσεις, κι αυτή γιατί μεσολάβησε μια μετακόμιση ορόφου και τα τηλέφωνα άργησαν να μεταφερθούν. Βέβαια παρακολουθούσα όλες αυτές τις μέρες την κίνηση, την έκοβα με το μαχαίρι(εξ ου και το φεγγάρι μετο μαχαίριιιι!), σας είχα από κοντά, είναι πια μια καθημερινή συνήθεια, "έξις δευτέρα φύσις" που λένε, χώρια σας δεν κάνω ούτε μέρα.
Τα θέματα σήμερα ό,τι μου έκανε κλικ κι ότι βρήκα τέλος πάντων, επιφυλάσσομαι από δω και πέρα για περισσότερα και καλύτερα. Το πρώτο-και συγνώμη για την καθυστέρηση- για την Μαρία που έφυγε:
Καθυστερημένη αλλά οφειλόμενη η καταχώρηση για την Μαρία της καρδιάς μας, αυτή που μας έμπασε στην μεταπολίτευση και την πολιτικοποίηση με την τεράστια φωνή της. Η Μαρία έφυγε πρόωρα, γιατί όλοι οι καλοί πεθαίνουν νέοι, γιατί οι ευαίσθητοι άνθρωποι θαρεείς κι έχουν την ίδια μοίρα. Και να η είδηση όπως περίπου δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες. ΄Εμα μικρό στιχάκι γιαυτήν που τραγούδησε αμέτρητα για μας. Αντίο Μαρία μας.

·

Έφυγε η Μαρία Δημητριάδη

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Δημητριάδη, η ερμηνεύτρια που συνέδεσε τη ζεστή φωνή της κατά τη διάρκεια της δικτατορίας και της μεταπολίτευσης με το λεγόμενο «πολιτικό τραγούδι». Η Μαρία Δημητριάδη γεννήθηκε στην Αθήνα, στον Ταύρο.Άρχισε το τραγούδι από πολύ νωρίς. Το 1996 έκανε μια προσπάθεια επιστροφής με το ροκ δίσκο, «Αύριο», παραγωγής του Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Μετά το 1996, συμμετείχε σε αρκετές συναυλίες, του Γιάννη Μαρκόπουλου, του Ηλία Ανδριόπουλου και άλλων, όμως δεν είχε ηχογραφήσει νέο δίσκο.

Ωραίο το νέο δόγμα της αστυνομίας. Οι περιουσίες των πολιτών προστατεύθηκαν είπε ο Μαρκογιαννάκης…μόλις συνελήφθηκαν κάμποσοι δικηγόροι και τις έφαγαν μερικοί δημοσιογράφοι. Οπότε, κάθε φορά που σπάζουν και πυρπολούν χώνετε μέσα μερικούς δικηγόρους κι όλα καλά.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ζητείται επιστάτης για τροπικό νησί, μισθός 17.000 ευρώ

ΤΗΕ ΙΝDΕΡΕΝDΕΝΤ , Του Οliver Duff

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Μία από τις παραλίες της νήσου Χάμιλτον που θα υποχρεούται να επισκέπτεται ο νέος επιστάτης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ επιστάτης για ένα τροπικό νησί ανοιχτά του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, στο Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα. Θα εργάζεται μόλις 12 ώρες τον μήνα, θα μένει σε μία βίλα τριών δωματίων με πισίνα και θέα στο στενό που διαπλέουν οι μεγάπτερες φάλαινες κάθε Σεπτέμβριο και θα παίρνει μισθό 103.000 ευρώ το εξάμηνο (πάνω από 17.000 ευρώ τον μήνα)... Ακούγεται σαν να είναι η καλύτερη δουλειά στον κόσμο; Η υπηρεσία Τουρισμού της Κουινσλάνδης πάντως έτσι τη διαφημίζει στα πέρατα της Γης. «Ψάχνουμε κάποιον να λέει τις ιστορίες του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Φράγματος και σκεφτήκαμε μία, κατά την άποψή μας, ονειρική δουλειά. Χρειαζόμαστε έναν ιδιαίτερο άνθρωπο. Θα είναι πολύ απασχολημένος με το να περνάει ωραία», δήλωσε ο Άντονι Χέις, διευθύνων σύμβουλος της υπηρεσίας. Οι υπεύθυνοι θέλουν να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες στα 600 και πλέον νησάκια που μπορεί να επισκεφθεί κανείς στο Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα. Σκέφτηκαν λοιπόν να προσλάβουν- δίνοντας στο θέμα όσο το δυνατόν περισσότερη δημοσιότητα- έναν «επιστάτη» για το νησί Χάμιλτον, το μεγαλύτερο κατοικημένο νησί της περιοχής, ο οποίος θα αναλάβει να μεταφέρει κάθε 15 ημέρες στον υπόλοιπο κόσμο, μέσα από ένα blog, ένα φωτογραφικό ημερολόγιο και ενημερωμένα βιντεάκια, εικόνες και εμπειρίες που θα συλλέγει στο Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα, το μεγαλύτερο σύστημα κοραλλιογενών υφάλων του κόσμου, με περισσότερα από 2.000 διαφορετικά είδη ψαριών. Ο υποψήφιος θα πρέπει να γνωρίζει αγγλικά, να έχει «επικοινωνιακό ταλέντο», «αγάπη για την περιπέτεια» και «πάθος με το περιβάλλον»· θα πρέπει επίσης να γνωρίζει και να του αρέσει το κολύμπι, οι καταδύσεις και η ιστιοπλοΐα. Όσοι πιστοί, μπορείτε να υποβάλετε έως τις 22 Φεβρουαρίου στην ιστοσελίδα islandreefjob. com ένα βιντεάκι μέγιστης διάρκειας 60 δευτερολέπτων εξηγώντας γιατί αξίζετε αυτήν τη θέση. Τον Μάιο, οι δέκα φιναλίστ καθώς και ένα αουτσάιντερ, που θα έχει ψηφιστεί από τους επισκέπτες του site, θα προσκληθούν στο νησί για την τελική, τετραήμερη διαδικασία επιλογής. Ο τυχερός που θα κερδίσει πιάνει δουλειά στον παράδεισο την 1η Ιουλίου.



· Τι ωραία που είναι τα πράγματα όταν ζορίζονται οι εκάστοτε κυβερνώντες έ; Και να οι ευαισθησίες και να η αμεσότητα στις αντιδράσεις(Πετραλιά) και να η τροποποίηση των ρυθμίσεων στα οικονομικά που αποτελούσαν θέσφατο(και να τα παστέλια, να τα ξερολούκουμα…). Μωρέ σε τι αγγελικό κόσμο ζούμε και δεν το είχαμε αντιληφθεί!

· Σκεφτείτε να αρχίσουν το αντάρτικο οι ανικανοποίητοι από τον πρόσφατο ανασχηματισμό. Και καλά όλοι οι άλλοι, οι εκφραστές της λεγόμενης λαϊκής δεξιάς, αλλά άκουσα ότι θα προβεί σε επαναστατικές πράξεις και ο…Λιάπης, ο Μισέλ, ο πρωθυπουργικός ξάδερφος, με το ύφος τουλάχιστον κόμητος, που ξέμεινε υποκόμης. Δηλαδή σε τι ανταρτικές πράξεις μπορεί να προβεί αυτός; Θα φορέσει πουκάμισο χωρίς γραβάτα;

Ο ΕΠΙΠΛΕΩΝ


1 σχόλια:

Τη 1/15/2009 , Ο χρήστης Blogger Giorgos Varvakis είπε...

Καλημέρα φίλε μου Γιώργη! Επειδή ξέρεις ότι όπως κι εσύ έτσι κι εγώ έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία "περί των μουσικών", επέτρεψέ μου μια μικρή διόρθωση για τη Μαρία που έφυγε : Η τελευταία της προσωπική δισκογραφική δουλειά ήταν ο δίσκος «Δον Κιχώτες» που κυκλοφόρησε τέλη του 2001, σε μουσική Θοδωρή Οικονόμου και στίχους του Παρασκευά Καρασούλου.
Φιλιά στην πατρίδα :)

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα