Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Η καλύτερη δουλειά στον κόσμο....

Μέρες Γενάρη(16 σήμερα, πάει κι αυτός...στη πλάτη μας), με λίγο νοτιά και λίγη βροχή στο νησί(καλή ήταν σήμερα μέχρι το μεσημέρι), με τους πρόσφυγες πρωί-πρωί να υπο-στεγάζονται στο λιμάνι μέχρι την διαλογή και έναν ουράνιο περαστικό να αφήνει το ίχνος του σε μορφή ..."βαμβακερή"... Σας χαιρετώ!

... είναι να έχεις δουλειά!!!
Η καλύτερη δουλειά στον κόσμο διαφημίζεται εδώ και μια βδομάδα από όλα τα μέσα, στο νησί Χάμιλτον με τη θέση αυτού του φύλακα με τα 17 χιλιάρικα ευρώ μηνιαίως. Και το ερώτημα που προκύπτει από όλη αυτή την φιλολογία είναι:
"Η καλύτερη δουλειά στον κόσμο είναι για να ξεχνάνε οι άνεργοι του κόσμου τον πόνο τους;"(όχι το κορίτσι δεν περιλαμβάνεται στα μπόνους της καλύτερης δουλειάς).
Ιδιωτικό λιμάνι στον Αστακό κι από κει φορτώνονται όπλα και πυρομαχικά για το Ισραήλ(σήμερα, αύριο για κάπου αλλού). Τι πάει να πει ιδιωτικό λιμάνι, δεν το κατάλαβα… Ο αιγιαλός και η παραλία δεν είναι δημόσια περιουσία, δεν ανήκει συνταγματικώς στον ελληνικό λαό, δεν προστατεύεται με νόμους, δεν τη τρως τη καμπάνα όταν καταπατήσεις παντοιοτρόπως τέτοια έκταση(ε, εντάξει όχι όλοι, μην είμαστε κι απόλυτοι); Αυτό το λιμάνι σε ποιόν ανήκει, σε εταιρεία, σε ιδιώτες, σε ποιόν; Κράτος εν κράτει και λιμάνι εν λιμένι;
Εφτασε η τουρκική φρεγάτα λέει μέχρι τη Τζιά. Ε, και; Δεν πήγε δα και μέχρι τη Ραφήνα, ούτε ελλιμενίστηκε στο Λαύριο, περαστική ήταν. Κι αυτό γιατί έγινε; Γιατί έλειπε από τη Τζιά ο Πάγκαλος, ήταν στην Αθήνα(σε κάποιο κανάλι ως συνήθως). Ας ήταν εκεί ο Θόδωρος και θα βλέπατε αν περνούσε η φρεγάτα από κει(ρε μπας και πέρασαν να του πουν χαιρετίσματα από τον Οτζαλάν;).
Ετυμολογικές παραινέσεις τώρα(κάνουμε κι εμείς, μόνο ο Παπαθανασίου θα κάνει;): Το Βατοπέδι γράφεται με ε , όπως το οροπέδιο, το λεκανοπέδιο και άλλα παρόμοια, είναι δηλαδή το πεδίο με τα βάτα, δεν είναι το παιδί των βάτων για να γράφεται με αι , εντάξει; ΄Όπως και η κλινική είναι ορθοπεδική διότι δεν πρόκειται για ορθό παιδί και σαυτή την περίπτωση. Το γράφω γιατί είδα πάλι χτες με αφορμή την πρόταση για προανακριτική (διότι κατά τα άλλα είχε ξεχαστεί ήδη, ποιο Βατοπέδι και ποιος Εφραίμ και ποιες ευθύνες, πολιτικές ή ποινικές; ). Στην έμφυτη συλλογική και γρήγορη λήθη των Ελλήνων, ήρθε να προστεθεί και η πρακτική των καναλιών για το εφήμερο των γεγονότων, κάτι σαν θέατρο που αλλάζει έργο από μέρα σε μέρα. Σε αυτή την συλλογική μας συνήθεια οφείλεται και όλο αυτό το κακό που ζούμε από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Δηλαδή να στήνονται διάφορες «μηχανές» κατά καιρούς και όλοι οι επιτήδειοι να είναι εκ των προτέρων σίγουροι ότι για λίγο θα αντιμετωπίσουν την μήνι της κοινωνίας και της δικαιοσύνης ενδεχομένως και μετά θα στρώσουν τα πράγματα. ΄Όπως οι κοινοί διαρρήκτες κρύβουν τη λεία για λίγο μέχρι να ξεχαστεί η ληστεία και να τα κυκλοφορήσουν στους κλεπταποδόχους.
Σύμφωνα με το Κινέζικο ωροσκόπιο το 2009 είναι η χρονιά του βοδιού, γιαυτό και οι κοπελίτσες στη φωτογραφία βάλανε περικεφαλαίες βοϊδίσιες και χαλάσανε το ωραίο τους κεφαλάκι και την κόμμωση, χάριν του εθίμου. Να εδώ ακριβώς βρίσκεται και η διαφορά κουλτούρας ημών και των χλωμών προσώπων της αχανούς τούτης χώρας. Αυτοί περιμένουν το ωροσκόπιο για να λατρέψουν τα βόδια, ενώ εμείς τα ανεχόμαστε διαχρονικά να κυκλοφορούν ανάμεσά μας(και συγνώμη ζητώ από τα συμπαθή τετράποδα που μας συντηρούν χρόνια τώρα στη ζωή με το κρέας τους.

«Δώστε λεφτά στους πολίτες απ΄ αυτά που πήρατε για την ενίσχυση της ρευστότητας», είπε ο νέος υπουργός Οικονομίας… ΄Όταν ο υπουργός Οικονομίας αναγκάζεται να απευθύνει παραινέσεις στις τράπεζες για να ρεύσει το χρήμα, που τους χάρισε από τον κοινό κορβανά, τότε αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο! Δηλαδή υπουργέ μου αυτοί τι κατάλαβαν; ΄Ότι θα πάρουν τα 28 δις για πάρτη τους, για την εσωτερική τους ρευστότητα; Εμ αυτό δεν είναι ρευστότητα και να με συμπαθάτε, είναι…ρεύση! Μια ζωή τα ίδια βρε παιδί μου, σαρκοφαγία, είμαστε χώρα σαρκοφάγων και σαρκοβόρων. Εδώ ακούστηκε ότι αγοράστηκαν ομόλογα προχτές που κυκλοφόρησε το δημόσιο για να δανειστεί από την αγορά, με χρήματα από τα 28δις που έδωσε το δημόσιο στις τράπεζες! Δανεισμός από τα δανεικά, όχι μόνο κι αγύριστα έτσι; Σούδωσα κάτι δισεκατομυριάκια, δεν παίρνεις κάτι κωλόχαρτα να μου τα δανείσεις και σε πρώτη ευκαιρία στα ξαναδίνω; Ωραία πράγματα!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα