Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 3-1-2009

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 3 Γενάρη 2009
Εικόνες σημερινές, του μεσημεριού, με τον καιρό Αμβούργου να μας κρατάει ως τα τώρα κλεισμένους μέσα, που βέβαια έχει και τα καλά του...
...καταρχήν γιατί καθόμαστε και κάνουμε αναρτήσεις, κι επικοινωνούμε διαδικτυακώς, αλλά κυρίως γιατί το νερό που μας ρίχνει μέρες τώρα είναι περισσότερο από χρειαζούμενο, έτσι;
Φέτος τις γιορτές, αυτή η εικόνα αριστερά, αντικατέστησε τον θρώσκοντα καπνό του τζακιού, κι αντί για Αηβασίλη που κατεβαίνει από την καμινάδα, οι κεραίες έφερναν και φέρνουν στα σπίτια μας, σκοτωμένα και αιματοβαμμένα παιδιά. Το έγραψα σαν σχόλιο στο μπλόγκ του φίλου μου ΑΓΡΥΠΝΟΥ(side21.blogspot.com) θα το γράψω κι εδώ, το απόσπασμα από το τραγούδι των Κατσιμιχαίων, από τον δίσκο "ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΑ", με τίτλο "Μπλάϊμπ Τροϊ Καφέ", που περιγράφουν τις γερμανικές τους μέρες..."Το παγωμένο γέλιο του ακούω και φοβάμαι... αχ πώς ξεχνάμε, αχ πόσο εύκολα ξεχνάμε, το έγκλημα φυσάει ξανά από παντού...". Και το ολοκαύτωμα μπορεί να είναι ξανά παντού.
Ομολογουμένως βαρύ το δίλημμα των Ιταλών, αλλά κόβονται οι συνήθειες; ...

Βεγγαλικά ή σεξ; Το δίλημμα για τους Ναπολιτάνους

Εκατοντάδες Ιταλίδες της περιοχής της Νάπολης (νότια Ιταλία) αποφάσισαν να αρνηθούν το σεξ στους συντρόφους τους τη νύκτα της 31ης Δεκεμβρίου αν αυτοί ρίξουν αυτοσχέδια πυροτεχνήματα και βεγγαλικά, μια παράδοση που έχει πολλούς πιστούς στην Ιταλία και προκαλεί κάθε χρόνο εκατοντάδες τραυματίες.

Η επιτροπή με την ονομασία «Αν θέλεις βεγγαλικά, δεν έχει σεξ» ιδρύθηκε από τη Καρολίνα Σταϊάνο, νοικοκυρά στην πόλη Λέτερε, κοντά στη Νάπολη, και τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει μέλη της εκατοντάδες γυναίκες.

Η ιδέα είναι να πειστούν σύζυγοι και σύντροφοι να μην ανατινάξουν, στα μπαλκόνια ή στους δρόμους, τις τεράστιες ποσότητες των βεγγαλικών και των πυροτεχνημάτων, συχνά αυτοσχέδιων, αλλά και να μην πυροβολούν στον αέρα με πυροβόλα όπλα, όπως συμβαίνει μερικές φορές στη νότια Ιταλία για να χαιρετιστεί η νέα χρονιά.

«Τα παράνομα πυροτεχνήματα και βεγγαλικά είναι επικίνδυνα, δεν γιορτάζει κανείς έτσι. Αν ο άνδρας σας δεν καταλαβαίνει, τότε περάστε στην πράξη και στείλτε τον να κοιμηθεί στον καναπέ», εξηγεί η Καρολίνα Σταϊάνο στο σημερινό φύλλο της Λα Στάμπα.

Η άρνηση του σεξ «είναι ένα επιχείρημα στο οποίο οι άνδρες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο», υπογραμμίζει.


Πάνω από 75 εκατομύρια ντόλαρς θα είναι το κόστος της ορκωμοσίας του Μπαράκ(ε, εμείς οι 50ρηδες μιλάμε στον ενικό). Κουβαρντάδες αυτοί οι Αμερικανοί, μου φέρνουν στο μυαλό ένα παραδοσιακό τραγούδι της Μακεδονίας, που το λένε στους γάμους: "Στου παιδιού μου τη χαρά, έσφαξα έναν κόκκορα..." Βέβαια παρακάτω το τραγούδι λέει... "έχειν, έχειν, το σαλβάρι τρύπα έχειν...", αλλά τι σημασία έχει; Η φτώχεια θέλει καλοπέραση κι οι ιθαγενείς (σαυτούς περιλαμβάνονται και εκτός ΗΠΑ) καθρεφτίσματα.
Δεν ξέρω πώς σας φάνηκαν εσάς τα εορταστικά προγράμματα των καναλιών μας, αλλά ήταν πιάσ΄το ένα και χτύπα τ΄ άλλο... Περιμέναμε και τον Σπύρο Παπαδόπουλο να έχει κάτι καλό, αλλά αυτός έχει βαλθεί εδώ και καιρό να βγάλει στο τραγούδι όλους τους συναδέλφους του. Τι θα δεις κάθε βδομάδα; Ηθοποιούς να τραγουδάνε και τι συνήθεις ερωτήσεις: Πού δουλεύεις αυτόν τον καιρό, τι ανεβάζετε , και τα τοιαύτα. Αντιλαμβάνομαι ότι ο στόχος είναι να διαφημίσει καθένας την παράστασή του, αλλά ως ένα σημείο, διότι εδώ πρόκειται για ακατάσχετο κυριελέησον...!
"Καλωσήρθε το...ρούβλι" θα μπορούσε να είχε τίτλο ταινία, αν γυριζόταν τώρα στα πρότυπα της δεκαετίας του ΄60, με τις περατζάδες του 6ου στόλου. ΄Ηρθαν λοιπόν οι Ρώσοι με επικεφαλής τον ναύαρχο Κουζνέτσοφ(το εικονιζόμενο) για ασκήσεις νοτιοανατολικώς του Αιγαίου ημών. Σκεφτείτε να ήταν Αμερικανοί, που να έκαναν ασκήσεις παρόμοιες πώς θα σκούζανε μερικοί...Τώρα, μούγκα!

Ο τζίρος όμως της διασκέδασης φέτος έπεσε 40% κατά πως λένε οι επιχειρηματίες του κλάδου, πάντα σύμφωνα με τα αθηναϊκά δεδομένα έτσι; Αμ κι εσείς ρε παιδιά δεν βάζατε ποτέ νερό στο ουίσκι σας(τροποποιημένο για την περίσταση το ρητό), έμπαινε ο άλλος μέσα στο μαγαζί αξύριστος κι έβγαινε κόντρα ξυρισμένος. Εδώ έπεσε ο τζίρος στα ρούχα, τα παπούτσια, τα δώρα κι όλα τα άλλα τα γιορτινά στα τσιφτετέλια δεν θα΄πεφτε; Πάνε οι εποχές που το κούνημα των γοφών δημοσία απέφερε κέρδη. Τώρα ο καθένας κουνάει τον...γοφό του Ι.Χ.!

33,5 εκατ. ευρώ για «χρόνια πολλά» με SΜS«Χρόνια πολλά» μέσω σύντομων γραπτών μηνυμάτων (SΜS), των οποίων το συνολικό κόστος ξεπέρασε τα 33,5 εκατ. ευρώ, προτίμησαν να ανταλλάξουν και φέτος τις μέρες των γιορτών οι συνδρομητές της κινητής τηλεφωνίας! Στο διάστημα από 24 Δεκεμβρίου 2008 έως και την 1η Ιανουαρίου 2009, οι χρήστες των κινητών τηλεφώνων και των τριών εταιρειών αντάλλαξαν ευχές μέσω 311,52 εκατ. σύντομων γραπτών μηνυμάτων! Πέρυσι, την ίδια περίοδο, είχαν σταλεί συνολικά 255,38 εκατ. μηνύματα, το κόστος των οποίων έφτανε περίπου τα 25 εκατ. ευρώ.



Λοιπόν, πού βρισκόμαστε τελικά, για να κατασταλάξουμε; Βγήκε χτες το πρωί ένας αστρονόμος στον Παπαδάκη και λέει δεν είμαστε ακριβώς στο 2009, μπορεί να είμαστε κι ένα χρόνο πίσω μπορεί και τέσσερα! Χώρια που στο 2008 προστέθηκε ένα επιπλέον δευτερόλεπτο, για νάρθει στα ζύγια του, αυτό πού το πάτε; Κι όλα αυτά γιατί στη Ρώμη κάποτε(τρέχα-γύρευε πότε)ήταν ένας ηγούμενος(ωχ!πάλι ηγούμενος;) ο Διονύσιος ο Μικρός που ίσως έκανε λάθος μέτρημα λέει... Δηλαδή όποτε κάνει ένας ηγούμενος μια μαλακία, οποιασδήποτε φύσεως, θα την πληρώνουμε εμείς; ΄Εστω ότι αυτός δεν ήταν σημερινός ηγούμενος, αλλά ήταν ο προηγούμενος, εμείς τι φταίμε, απάνω που ρίξαμε χιλιάδες ευχές για χάπυ νιού γίαρ 2009 και τα ρέστα... για διαβάστε παραπάνω τι έξοδα κάναμε...
Ο ΕΠΙΠΛΕΩΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα