Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 30-12-2008

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 30-12-2008
Σημερινή(φρεσκότατη προ ώρας)φωτογραφία από τον βοριά που μας δέρνει στο νησί, παρμένη από το βουνό, η βραχονησίδα είναι ο Αγ.Νικόλαος και στο βάθος είναι τα περίχωρα του Κουσάντασι. Εξαιρετικά αφιερωμένη σε όσους απόδημους Σαμιώτες δεν μπόρεσαν να έρθουν φέτος προς τα κάτω και ήταν η πλειοψηφία(τέτοια μεγάλη απουσία είχε να συμβεί όχι χρόνια, δεκαετίες, και κάτι δείχνει).
Είχα γράψει τότε(1993, πότε πέρασαν 15 χρόνια ούτε που το κατάλαβα)σε μια τοπική εφημερίδα, όπου διατηρούσα μια στήλη για το θέμα: "Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι οι ισχυροί της λέσχης και του κόσμου, συνεδριάζουν στην... βουλιαγμένη"...και να τώρα που μαθαίνω από το συνάδελφο μπλογκ enimerwsi ότι σκοπεύουν να επαναλάβουν τη μάζωξη στον ίδιο χώρο:

"Το 1993 η λέσχη bilderberg

είχε συνεδριάσει στη Βουλιαγμένη. Τότε πρωθυπουργός της Ελλάδος ήταν ο Μητσοτάκης (φτου...φτου...) και αμέσως λίγους μήνες αργότερα έπεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πηγές η φετινή συνεδρίαση της λέσχης θα πραγματοποιηθεί στη Βουλιαγμένη για δεύτερη φορά. Καραμανλή το νού σου..."
http://enimerwsi-gr.blogspot.com


΄Ετυχε προχτές να βρεθώ σε νεανικό-κατά το πλείστον-στέκι νυχτερινό και παρατηρούσα επί ώρες, την συμπεριφορά των νέων παιδιών, που ερχόντουσαν κατά παρέες... κατάλαβα την "επικινδυνότητά" τους...για την εξουσία, για κάτι σκουριασμένα μυαλά, για κάτι κολημμένους ιδεοληπτικούς. Τα επικίνδυνα "μειονεκτήματά" τους, αυθορμητισμός, αγνά αισθήματα, ανταμώματα με αγκαλιές ουσιαστικές κι όχι της απόστασης, η φιλία να κυκλοφοράει σαν τον αέρα ανάμεσά τους κι όλοι μαζί να τον αναπνέουν...Σίγουρα, επικίνδυνα ήθη!!!
Καλά, αυτό το μπάχαλο δεν συμβαίνει ούτε σε συσίτια της Αφρικής. Ουρές για τα σήματα τελών κυκλοφορίας, για τη περαίωση(που να σας περαιωθεί η λίμπιντο να μην μπορείτε...), για το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας(ΕΤΑΚ, τικι-τάκ)...Ρε σεις, γιατί δεν θέλετε να το καταλάβετε ότι αυτές είναι εικόνες που δεν τιμούν κανέναν; Αυτό το γαμ...το σήμα τελών κυκλοφορίας, αφού αφορά τους περισσότερους αν όχι όλους, γιατί δεν βρίσκετε έναν άλλο τρόπο "διανομής"; Τελικά αυτή η περαίωση, απεραίωτη είναι; Δεν περαιώνεται ποτέ; Αμ και αμαξοστοιχία νάτανε θα είχε τερματίσει. ΄Οσο γιαυτό το νέο φρούτο του ΕΤΑΚ, γιατί ρε να σας πληρώνουμε το σπίτι που φτιάξαμε; Μαζί ρε το φτιάξαμε, μαζί αγανακτήσαμε να το τελειώσουμε, μαζί κυνηγούσαμε τα μαστόρια, μαζί αποπληρώνουμε τα δάνεια; Γιατί σώνει και καλά πρέπει να ξυπνάμε και να κοιμόμαστε με τα τέλη και τους φόρους; Μήπως θέλετε να σας βάλουμε και συνδικαιούχους στη διαθήκη μας να τελειώνουμε;
Αυτή τη μαλακία-διαφήμιση με τον τύπο που παριστάνει τον Νίκο Ξανθόπουλο, της δεκαετίας του΄60 και τον παρωδεί για να διαφημίσει τη γραμμή 11880, ποιός τη σκέφτηκε; Δηλαδή ότι βρίσκουμε στο παρελθόν, στη μεγάλη δεξαμενή του ΄60, γιατί εμείς δεν έχουμε έμπνευση να σκεφτούμε κάτι δικό μας, το ευτελίζουμε; Καλώς ή κακώς(αυτά είναι γούστα)ο Ξανθόπουλος εξέφρασε μια περίοδο της ελληνικής ιστορίας, μια περίοδο της ελληνικής κοινωνίας, αυθεντικά ή όχι δεν θα το συζητήσουμε τώρα. Αλλά να λοιδωρούμε ένα ολόκληρο κλίμα εποχής για να αντικαταστήσουμε το αρκουδάκι που κούναγε τον κώλο του...
"Μη δεδομένες, πρέπει να θεωρούνται οι πιστώσεις που προβλέπει ο προϋπολογισμός" δηλώνει το υπουργείο Οικονομικών(ο Αλογό δηλαδή), λόγω της οικονομικής κρίσης και της αστάθειας της ελληνικής οικονομίας, η οποία-λέω εγώ τώρα ο αδαής- κινδυνεύει τουλάχιστον από επιτήρηση, για να μην πω με κατάρρευση και με θεωρήσετε αντιπολιτευόμενο γουρούνι. Και το ερώτημα που αβιάστως προκύπτει αγαπητοί μου είναι: Κατά την διάρκεια του 2009 να θεωρούμε δεδομένο ότι υπάρχει κυβέρνηση; Μη...πω τίποτα!
Ο ΕΠΙΠΛΕΩΝ

2 σχόλια:

Τη 12/31/2008 , Ο χρήστης Blogger Aθηνά Π.Κ. είπε...

Να σαι καλά !!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!
Ευχές για μια νέα χρονιά γεμάτη χαμόγελα, καλή διάθεση,υγεία, αγάπη, δημιουργία !!

 
Τη 12/31/2008 , Ο χρήστης Blogger Giorgos Varvakis είπε...

Χρόνια πολλά Γιώργη, Καλή Χρονιά με πολλές αφορμές για χαμόγελα! Να χαίρεσαι την οικογένειά σου!! Οι φωτογραφίες σου κάνουν τη "δουλειά τους"!!

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα