Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 2712-2008

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 27 Δεκέμβρη 2008
{Μάνα΄ μ Σγουρός(με)βασιλικό διάταγμα(ΔΗΜΩΔΕΣ)...}
Χρόνια πολλά καταρχήν στον Στέφανο και τη Στεφανία που γιορτάζουν σήμερα...
Τα φετινά Χριστούγεννα σημαδεύτηκαν από δύο απώλειες σημαντικές όχι μόνο γιαυτόν που λένε καλλιτεχνικό χώρο, όσο για τον ευρύτερα λεγόμενο χώρο του ανθρωπισμού. Θρηνούμε την απώλεια του μεγάλου΄Αγγλου(συγχωρήστε με , αλλά πρώτη φορά συμπάθησα τόσο πολύ πολίτη αυτής της χώρας) Χάρολντ Πίντερ, μεγάλου στον τομέα του, μεγάλου και σαν πολίτη αυτού του κόσμου, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω από όσα ξέρετε...Η δεύτερη απώλεια ήταν δική μας,ο Χρήστος μας, αυτό το καλό παιδί, ο καταπληκτικός ηθοποιός, ο αγνός καλλιτέχνης και άνθρωπος έφυγε στα 54 και ήταν ίσως η πρώτη φορά που κλάψαμε εξαιτίας του, γιατί συνήθως γελάγαμε έως προβληματιζόμαστε. (Οι φωτογραφίες τους τυχαία ανέβηκαν με αυτή τη σειρά)



Allianz: Οι νέοι νιώθουν περισσότερη σιγουριά για τη μέλλον τους

Οι Έλληνες εξακολουθούν να εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι για την προσωπική τους κατάσταση από ό,τι για τη χώρα συνολικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης της Allianz σε εννέα χώρες. Ειδικότερα, στην μελέτη που παρουσίασε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Allianz Ελλάδος κ. Πέτρος Παπανικολάου έδειξε ότι

6 στους 10 Έλληνες (56%) έχουν «πολύ καλή ή μάλλον καλή» άποψη για την τρέχουσα προσωπική τους κατάσταση, ενώ μόνο 2 στους 10 Έλληνες (20%) έχουν αντίστοιχη άποψη και για την τρέχουσα συνολική εικόνα της χώρας.

Όσον αφορά την πορεία της χώρας κατά τους 12 επόμενους μήνες, οι Έλληνες μετά τη διεθνή χρηματοοικονομική κρίση αισθάνονται σημαντικά μικρότερη εμπιστοσύνη σε σύγκριση με το Μάιο του 2008. Το Μάιο, θετική άποψη είχαν οι 6 στους 10 Έλληνες, ενώ το Νοέμβριο μόνο οι 5 στους 10 (καταγράφηκε μείωση 11 ποσοστιαίων μονάδων). Οι νεότεροι σε ηλικία Έλληνες, κάτω των 29 ετών, νιώθουν περισσότερη σιγουριά για τη μελλοντική - προσωπική τους κατάσταση, σε σύγκριση με τους μεγαλύτερους ηλικιακά συμπολίτες τους. Η προσωπική αισιοδοξία είναι υψηλότερη στις ηλικίες άνω των 30 ετών (55%), ενώ το ποσοστό μειώνεται στο 44% για τις ηλικίες μεταξύ 30 και 49 ετών. Γενικά, η αισιοδοξία φθίνει σταθερά όσο μειώνεται η ηλικία των ερωτώμενων και φθάνει στο 38% για την πληθυσμιακή ομάδα ηλικίας άνω των 50 ετών. Γενικά οι ερωτηθέντες όλων των ηλικιακών ομάδων είναι πιο προβληματισμένοι αναφορικά με την προσωπική τους κατάσταση σε σχέση με το Μάιο του 2008.Οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου Αττικής εμφανίζονται ως οι περισσότερο απαισιόδοξοι για το μέλλον της χώρας. Μόλις το 15% αυτών έχει θετική άποψη για το μέλλον της χώρας κατά τους επόμενους 12 μήνες, ενώ οι Κρήτες παρουσιάζονται σημαντικά πιο αισιόδοξοι με 41%.

Σημειώνεται ότι η Μελέτη Εμπιστοσύνης του ομίλου Allianz για τα παραπάνω ζητήματα διεξήχθη τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2008, σε συνεργασία με την εταιρία ερευνών αγοράς GfK Market Research. Η μελέτη βασίσθηκε σε τηλεφωνική έρευνα αγοράς, με τη συμμετοχή 1.000 πολιτών ηλικίας άνω των 15 ετών* σε καθεμία από τις ακόλουθες χώρες: Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Ρωσία, Ελβετία και Η.Π.Α.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Οργασμός κατά παραγγελία

Ερευνητές του βρετανικού πανεπιστημίου της Οξφόρδης εργάζονται για τη δημιουργία μικροσκοπικών ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών κυκλωμάτων ("τσιπάκια"), που θα είναι εμφυτευμένα στον εγκέφαλο και τα οποία, κάποια μέρα, θα διεγείρουν τα κέντρα ηδονής των ατόμων που δυσκολεύονται να απολαύσουν το σεξ.

Το «τσιπ του σεξ», όπως έχει ονομαστεί, θα διεγείρει μια περιοχή του εγκεφαλικού φλοιού, ακριβώς πίσω από τα μάτια, η οποία συνδέεται με τα αισθήματα απόλαυσης από το σεξ και το φαγητό και, αντίστροφα, με την ανηδονική κατάσταση, δηλαδή με την αδυναμία απόλαυσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην ηλεκτρονική υπηρεσία Live Science και τις βρετανικές εφημερίδες Daily Mail και Τelegraph. Σχετική εργασία έχει επίσης δημοσιευτεί στο περιοδικό «Nature Reviews Neuroscience» από τον Μόρτεν Κρίνγκελμπαχ, του τμήματος Ψυχιατρικής της Οξφόρδης.

Το τσιπ δουλεύει προκαλώντας μικρά σοκ με ηλεκτρικό ρεύμα που δημιουργείται από τα εμφυτευμένα ηλεκτρόδια. Ένα σχετικό τσιπ έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στις ΗΠΑ για τη θεραπεία ατόμων που πάσχουν από Πάρκινσον. Όμως θα χρειαστεί να περάσει περίπου μια δεκαετία, σύμφωνα με τον καθηγητή νευροχειρουργικής της Οξφόρδης Τίπου Αζίζ, προτού τοποθετηθεί με ασφάλεια ένα εμφύτευμα για την καταπολέμηση της ανηδονίας, καθώς προς το παρόν η αναγκαία χειρουργική επέμβαση δεν έχει την απαιτούμενη ακρίβεια και μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία.

Μια ηλεκτρονική συσκευή με την ονομασία «Οργάσματρον» (από την ταινία «Υπναράς» του Γούντι Άλεν, το 1972) ήδη βρίσκεται υπό ανάπτυξη από έναν Αμερικανό γιατρό, ο οποίος τροποποιεί μια προϋπάρχουσα συσκευή διέγερσης του νωτιαίου μυελού, προκειμένου να προκαλέσει αισθήματα απόλαυσης σε γυναίκες.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ


Το σεξ πίσω από το φτάρνισμα

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ να κρύβει ένα φτάρνισμα; Σύμφωνα με έναν Βρετανό ερευνητή, μια σεξουαλική σκέψη ή φαντασίωση! Ο δρ Μαχμούντ Μπούτα, ωτορινολαρυγγολόγος στο Νοσοκομείο John Radcliffe της Οξφόρδης, αποφάσισε να ψάξει περισσότερο το θέμα έπειτα από την επαφή του με έναν ασθενή ο οποίος πάθαινε «ανεξέλεγκτες» κρίσεις φταρνίσματος κάθε φορά που έκανε μια σκέψη σεξουαλικού περιεχομένου. Διαπίστωσε λοιπόν, αναφέρει η «Ιndependent», πως όταν πληκτρολογεί κανείς τις λέξεις «σεξ» και «φτάρνισμα» ή «φταρνίζομαι» στο Google, «πέφτει πάνω σε έναν εντυπωσιακό αριθμό» ιστοσελίδων. Ο δρ Μπούτα, μάλιστα, πιστεύει ότι το να φταρνίζεται κανείς όταν σκέφτεται το σεξ είναι κληρονομικό και υποδηλώνει κάποιο μπέρδεμα των σημάτων στο αυτόνομο νευρικό σύστημα.


"Πέντε στα πέντε"

19/12/2008

Θαύματα υπόσχεται η επιστήμη μέσα στην επόμενη πενταετία

Πέντε καινοτομίες που υπόσχονται να αλλάξουν τη ζωή μας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια περιλαμβάνονται στη λίστα της IBM, της μεγαλύτερης εταιρίας διεθνώς στο χώρο της πληροφορικής. Η λίστα με τον τίτλο «Πέντε στα Πέντε» βασίζεται σε ανάλυση των τάσεων της αγοράς και της κοινωνίας καθώς και των αναδυόμενων νέων τεχνολογιών και περιλαμβάνει καινοτομίες για την εξοικονόμηση ενέργειας, την υγεία, την πλοήγηση στο διαδίκτυο, τα ψώνια κα.

Ειδικότερα:

1. "Κρυστάλλινη μπάλα υγείας". Μέσα στην επόμενη πενταετία, ετκτιμάται ότι οι γιατροί θα είναι σε θέση να σχεδιάσουν έναν " προσωπικό γενετικό χάρτη" που θα περιγράφει τους ιδιαίτερους κινδύνους στους οποίους είναι εκτεθειμένη η υγεία του κάθε ανθρώπου και τα πιθανά μελλοντικά προβλήματα ασθενειών, καθώς και τι μπορεί και πρέπει να γίνει προληπτικά γι' αυτά. Ο "χάρτης" θα βασίζεται σε ανάλυση του DNA και δεν θα κοστίζει πάνω από 200 δολάρια.

2. Νέα εμπειρία αγορών. Μέσα στην επόμενη πενταετία αναμένεται να μεταβληθεί ριζικά η διαδικασία και η όλη εμπειρία των αγορών - ειδικά στα πολυκαταστήματα και τα άλλα μεγάλα καταστήματα. Τα δοκιμαστήρια και άλλοι χώροι θα είναι εφοδιασμένα με "ψηφιακούς βοηθούς", ενώ ο καταναλωτής θα αγγίζει μια οθόνη και ένας φωνητικός ηλεκτρονικός "υπάλληλος" θα βοηθά τον υποψήφιο αγοραστή να διαλέξει ρούχα ή άλλα προϊόντα, ή να αλλάξει αυτό που μόλις διάλεξε. 3. Ενέργεια παντού. Την επόμενη πενταετία η ηλιακή ενέργεια θα αποτελεί μια σχετικά φθηνή επιλογή που ο καθένας θα μπορεί να αξιοποιήσει στο σπίτι του ή το γραφείο του, καθώς και στους δημόσιους χώρους. Έτσι, ηλιακές τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας θα ενσωματωθούν παντού, ενώ εύκαμπτα "ηλιακά φιλμ" θα προστεθούν σε ποικίλα μέρη, όπως στέγες, παράθυρα, κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, αυτοκίνητα, ακόμα και σε ρούχα, φέρνοντας την επανάσταση της "φορητής ηλιακής ενέργειας".

4. Φωνητική πλοήγηση. Η πλοήγηση στο Ίντερνετ αναμένεται να μεταβληθεί δραματικά στα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς στόχος είναι να καταφέρουμε να σερφάρουμε χωρίς χέρια, αλλά απλώς χρησιμοποιώντας τη φωνή μας, εξαφανίζοντας σταδιακά την ανάγκη για πληκτρολόγια, "ποντίκια" κ.α. Έτσι, στο μέλλον οι άνθρωποι που δεν έχουν πρόσβαση σε προσωπικό υπολογιστή ή στο Ίντερνετ ή που δεν μπορούν να διαβάσουν ή να γράψουν, θα έχουν πλέον τα οφέλη και τις ανέσεις του παγκόσμιου ιστού (Web). Όσο η φωνή αντικαθιστά σταδιακά το κείμενο, το Ίντερνετ θα γίνεται ακόμα ευκολότερο στη χρήση του.

5. Τέλος στην αφηρημάδα. Μέσα στην επόμενη πενταετία, θα γίνει πολύ ευκολότερο να μην ξεχνάμε τί πρέπει να αγοράσουμε, ποιος μας μίλησε χθες στο συνέδριο, πότε και που συμφωνήσαμε να δούμε ένα φίλο.Και αυτό γιατί οι λεπτομέρειες της καθημερινής ζωής θα μπορούν να καταγράφονται από μικρόφωνα και κάμερες, να αποθηκεύονται,να αναλύονται και να μας επιστρέφονται όταν και όπου τις χρειαζόμαστε, τόσο από φορητές όσο και από επιτραπέζιες "έξυπνες" συσκευές, οι οποίες θα συλλέγουν τις πληροφορίες, θα τις αποθηκεύουν, θα τις επεξεργάζονται και στη συνέχεια θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον κάτοχο της συσκε

Λος Αντζελες

Ένα μεταχειρισμένο χαρτομάντηλο της νέας μούσας του Γούντι Αλεν, Σκάρλετ Γιόχανσον, βγαίνει σε δημοπρασία στο Ίντερνετ. Το χαρτομάντηλο που χρησιμοποίησε η ηθοποιός σε εκπομπή του Τζέι Λένο θα δημοπρατηθεί και τα έσοδα από την πώλησή του θα δοθούν σε φιλανθρωπική οργάνωση. Η Σκάρλετ Γιόχανσον είχε εμφανιστεί στην τηλεοπτική εκπομπή Tonight του Τζέι Λίνο για να προωθήσει τη νέα της ταινία με τίτλο The Spirit όταν κάποια στιγμή είπε στον οικοδεσπότη της ότι είχε κολλήσει κρυολόγημα από τον συμπρωταγωνιστή της, Σάμιουελ Τζάκσον.

Ο Τζέι Λένο της πρόσφερε ένα χαρτομάντηλο κι εκείνη το χρησιμοποίησε δύο φορές λερώνοντάς το με το κραγιόν της. Στη συνέχεια είπε ότι θα το βγάλει στο σφυρί στον διαδικτυακό τόπο eBay με σκοπό τα έσοδα από την πώλησή του να διατεθούν στη φιλανθρωπική οργάνωση USA Harvest. Μέχρι στιγμής, η μεγαλύτερη προσφορά είναι 2.205 δολάρια και η δημοπρασία ολοκληρώνεται τη Δευτέρα. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Γιόχανσον χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Τον περασμένο Μάρτιο ένας θαυμαστής της πλήρωσε 20.000 λίρες, που πήγαν στα ταμεία της φιλανθρωπικής οργάνωσης Oxfam, για ένα 20λεπτο ραντεβού μαζί της.

Newsroom ΔΟΛ

Ο ΕΠΙΠΛΕΩΝ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα