Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 12-11-2008

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑ 12-11-2008
Ο προβληματισμός μου αυτό τον καιρό με την κρίση και όλα αυτά, που θέλω να τον μοιραστώ μαζί σας, συνίσταται στο ερώτημα: Τι παράγει η Ελλάδα τελικά σήμερα; Κάποτε υπήρχαν τομείς δραστηριότητας που παρήγαγαν διάφορα προϊόντα(κλωστοϋφαντουργία, μεταποίηση, τυποποίηση αγροτικών προϊόντων, μικροβιοτεχνίες κλπ.). Σήμερα δεν παράγουμε στην ουσία τίποτα και έχουμε εγκαταλείψει και τη γη που μας κράτησε ζωντανούς επί αιώνες. ΄Εχουμε στραφεί-λέει-στις υπηρεσίες, στον τομέα των υπηρεσιών(;). Δηλαδή τι είναι αυτό, κάτι σαν το πλαστικό χρήμα, σαν τα δάνεια, σαν τα άϋλα χρηματοπιστωτικά προϊόντα; Και ποιός λαός, ποιά χώρα στηρίχτηκε σε άϋλη παραγωγή μόνο και επιβίωσε; Πάρτε παράδειγμα τον τουρισμό και δείτε την πορεία του και πού θα πάει ακόμα. Μάλιστα τώρα με την "παγκόσμια οικονομική κρίση" μην κοιτάξετε εκεί που θα φτάσει, γιατί θα...ζαλιστείτε.(΄Οχι, τα σκόρδα δεν νομίζω ότι μπορούν να κάνουν κάτι, δεν έχουμε"μάτι", μυαλό δεν έχουμε)
Και πάνω που αναρωτιόμουν χτές(Γιώργη) για τον τζίρο όλων αυτών των 5ψήφιων πληροφοριοδοτών και τι τζίρο κάνουν που να δικαιολογεί τέτοιο διαφημιστικό καταιγισμό, σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1, είχε την περίπτωση κάποιου που πήρε το ΕΚΑΒ(τριψήφιο αυτό 166, αλλά καθ΄ οδόν γίνεται πενταψήφιο και... βάλε)να ρωτήσει ποιό νοσοκομείο εφημερεύει και τον πήγανε "καρότσι" τον άνθρωπο...για εφημερεύοντα πατήστε 1...η χρέωση από σταθερό είναι 0,30, από κινητό 0,50 και ξαναπατήστε 1 ...και τελικά του βγήκαν τα αποτελέσματα των παιγνίων του ΟΠΑΠ. Ναί, μαζί με τα εφημερεύοντα είναι και τα αποτελέσματα του ΛΟΤΤΟ και των άλλων τζόγων. ΄Οχι λοιπόν μόνο τζίρος να γίνεται αλλά και τζόγος να γίνεται.
Λέτε αυτός ο Τατούλης(η κατάληξη του επωνύμου παραπέμπει σε ...χαϊδευτικό, όπως γλυκούλης, ατιμούλης, ατακτούλης, σκατούλης...)να είναι ο Συμπιλίδης του 2008-9(σαν σχολικό έτος ακούγεται)και να ζήσουμε ξανά μέρες του ΄93; Διότι αν έχουμε επανάληψη της ίδιας φάρσας(ε όχι και ιστορία τα εσωκομματικά των ΝΔκρατών) θα πρέπει να θεσπιστεί και δεύτερη θέση επιτίμου προέδρου, για τον κ. Καραμανλή, για να μην μονπωλεί την ιδιότητα ο Μητσοτάκης. Φαντάζεστε τον Μητσοτάκη να αλληλοπαρηγοριούνται με τον Καραμανλή; Πολιτικό θρίλλερ!

Αυτό κι αν είναι εκρηκτικό κοκτέϊλ, αυτό κι αν είναι-όχι πια βραδυφλεγής-βόμβα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η σχέση εργαζόμενων-συνταξιούχων στο ΙΚΑ για παράδειγμα είναι 1:2(για την ακρίβεια 1:1,73 και σε κάποια ταμεία κυρίως των ΔΕΚΟ και τραπεζών 1:1. Μια σχέση που δείχνει το αδιέξοδο όχι για να το δούμε, αλλά ότι έχουμε πέσει πάνω του ήδη. Αυτό μαζί με το δημογραφικό είναι το εκρηκτικό κοκτέϊλ παιδιά της ενημέρωσης κι όχι πόσοι βουλευτές μείνανε του Καραμανλή, ούτε και ποιά η σχέση μεταξύ "νομιμοφρόνων" και "ανταρτών". Και φυσικά αυτό που έχουμε σίγουρα πετύχει είναι η τροποποίηση του γνωστού ρητού: "Γηράσκουμε μηδέ διδασκόμενοι".

Κατά 10 εκατομμύρια ευρώ εμφανίζεται αυξημένος για το 2009 ο προϋπολογισμός της Βουλής και σήμερα το πρωί σε εκπομπή όρθρου αναρωτήθηκαν μερικοί υποψιασμένοι(κακεντρεχείς δεν νομίζω) γιατί. Φυσικά το μυαλό τους πήγε σε τίποτα αυξήσεις βουλευτών εντός του προσεχούς έτους και εν μέσω "παγκόσμιας οικονομικής κρίσης"(να μου το θυμάστε, αυτό το σλόγκαν θα κρατήσει πολύ και θα βουλώνει κάθε τρύπα που θα ανοίγεται στο μέλλον). ΄Ομως δηλώθηκε αρμοδίως ότι πρόκειται για τον κωδικό των δημοσίων σχέσεων λέει της Βουλής. Δηλαδή; Περιμένουν κόσμο το 2009;
Ο ΕΠΙΠΛΕΩΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα