Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

O επιμένων νικά!

Τελικά, αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά περίτρανα, πως ο επιμένων(στην περίπτωση ήταν πολλοί)νικά, η ισχύς εν τη ενώσει και η λογικήπρυτανεύει, έστω και κάτω από συνθήκες που συνοψίζονται στο γνωστό ρητό"ανάγκα και θεοί πείθονται". Τα πεύκα της οδού Δερβενακίων παραμένου στη θέση τους και θα εκπονηθεί κυκλοφοριακή μελέτη για την κατασκευή δρόμου ήπιας κυκλοφορίας ή πεζόδρομο.
Αν ρωτάτε την άποψή μου, επειδή ασχολήθηκα όπως και τόσοι άλλοι με το θέμα αυτό, όχι μόνο από ευαισθησία και για λόγους μνήμης, αλλά και από αισθητική άποψη γιαυτή την γενέθλια πόλη, που πρέπει πάση θυσία να διασωθεί και να αλλάξει προσανατολισμό, να πάψει να είναι "οχηματούπολη"(κατά το Λιλιπούπολη), να σας τη πω. Δεν υπάρχουν πια πεζοδρόμια, πεζόδρομοι, πλατείες...όλα τα καταπατούν τα αυτοκίνητα και όχι μόνο τώρα λόγω έργων. Η πόλη έχει γεμίσει αυτοκίνητα, οι δρόμοι της έχουν καταληφθεί από οχήματα εκτός δρόμου(τα γνωστά off road), την έχουν κατακλύσει τα όλο και μεγαλύτερα τζιπ, σε μια αφειδώλευτη επίδειξη χλιδής και νεοπλουτισμού. ΄Ενας ακόμη δρόμος δεν θα πρόσθετε τίποτε, ενώ θα αφαιρούσε πολλά. Τώρα όσον αφορά την παραγγελία εκπόνησης κυκλοφοριακής μελέτης, δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει κιόλας, γιατί πιστεύω ότι θα μπορούσε το έργο να τελειώσει νωρίτερα με τις απαραίτητες και απλές τροποποιήσεις στην εκτέλεσή του. ΄Οσο για το δίλημμα πεζόδρομος ή δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, ας μην ξεχνάμε ότι σε αυτόν υπάρχει το διοικητήριο των υπηρεσιών του νομού και η ανάγκη κυκλοφορίας οχημάτων είναι καθημερινή. Προκειμένου να κατασκευαστεί πεζόδρομος που θα μετατραπεί σε δρόμο ή πάρκινγκ, καλύτερα να λείπει. Η ουσία δεν αλλάζει με όλα αυτά τα επιμέρους.
Η νίκη των ενεργών πολιτών(όχι μόνο με κεφαλαία, όλων)είναι περιφανής και οι υποθήκες για το μέλλον γράφτηκαν στο βιβλίο της τοπικής ιστορίας.

1 σχόλια:

Τη 4/10/2008 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ!

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΣΚΑΒΟΥΝ, ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ, ΤΣΙΜΕΝΤΩΝΟΥΝ, ΧΤΙΖΟΥΝ, ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΝ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ - ΔΕΝΤΡΑ, ΤΟΠΙΑ, ΜΝΗΜΕΙΑ - ΜΕΤΑ...ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ!

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα