Κυριακή 6 Απριλίου 2008

Ου να μου χαθείτε τρομοκράτες

Λοιπόν, δεν ξέρω τι θα γίνει με τα πεύκα της Δερβενακίων, αλλά προσέξτε εσείς οι οικολόγοι που έχετε πιάσει τα "δερβενάκια", γιατί έτσι και ήσασταν στο Αμέρικα, σας έβλεπα μέχρι και Γκουαντάναμο να παρηγοράτε τους Αφγανούς τρομοκράτες. Για διαβάστε κατωτέρω, τι ισχύει στο Αμέρικα και προσέξτε ιδιαιτέρως στο τέλος τα ονόματα των νόμων:
Τρομοκράτες τώρα και οι... οικολόγοι!
«EΘΝΟΣ» 4/4
Κατά του οικολογικού κινήματος στρέφει τα πυρά της η αμερικανική κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τον αγώνα κατά της «οικο-τρομοκρατίας». Με το FBI να χαρακτηρίζει ως υπ αριθμόν ένα απειλή εγχώριας τρομοκρατίας το «οικο-σαμποτάζ», απειλή μεγαλύτερη ακόμα και από αυτήν της δράσης των ακροδεξιών οργανώσεων ή των οργανώσεων κατά των αμβλώσεων, και εκμεταλλευόμενη περιστατικά εμπρησμών με αντι-οικολογικούς στόχους, η κυβέρνηση Μπους με νομικές πράξεις ποινικοποιεί στην ουσία τον ακτιβισμό.Δύο είναι τα πιο γνωστά παραδείγματα του νέου «κυνηγιού μαγισσών» που έχει εξαπολύσει η ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών για να εξαλείψει την «Πράσινη Απειλή»: η φυλάκιση της Μπριάνα Γουότερς για τον εμπρησμό ενός εργαστηρίου παραγωγής γενετικά τροποποιημένων δέντρων του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον (σ.σ.: της Πολιτείας) το 1999 και το ανθρωποκυνηγητό που έχει ξεκινήσει για την αποκάλυψη των δραστών της προ μηνός εμπρηστικής επίθεσης σε πέντε πολυτελείς «πράσινες» βίλες της «Οδού των Ονείρων» στο προάστιο Γούντινβιλ του Σιάτλ. Στην περίπτωση της Γουότερς, που εκτίει ποινή φυλάκισης σε φυλακή του Ορεγκον, η κατηγορία για τη συμμετοχή της στην επίθεση κατά του εργαστηρίου βασίστηκε σε καταθέσεις δύο γυναικών, οι οποίες κατέθεσαν με αντάλλαγμα μειωμένη ποινή για τις ίδιες.
«Οδός Ονείρων»
Στην περίπτωση της «Οδού των Ονείρων», οι άγνωστοι δράστες άφησαν ένα στοιχείο πίσω τους, το οποίο πείθει το FBI και όλες τις φιλελεύθερες και δεξιές οργανώσεις ότι πρόκειται για «οικο-τρομοκρατία». Πρόκειται για ένα σύνθημα γραμμένο με σπρέι πάνω σε τοίχο δίπλα στον τόπο του εγκλήματος, το οποίο έγραφε: «Πράσινα κτίρια; Μπα, μάλλον μαύρα. Οι βίλες σε περιοχές οικολογικού αστικού σχεδιασμού δεν είναι πράσινες».Το σύνθημα έφερε την υπογραφή της οργάνωσης «Μέτωπο για τη Σωτηρία της Γης» (ELF). Σύμφωνα με τις Αρχές, η οργάνωση αυτή, που δεν έχει καμία ιεραρχία, εκπροσώπους, αρχηγό ή αναγνωρισμένα μέλη, είναι αυτή που κρύβεται πίσω από την επίθεση στην «Οδό των Ονείρων». Μάλιστα οι Αρχές θεωρούν ότι η ELF συνεργάζεται με τη διεθνή οργάνωση ακτιβιστών, «Μέτωπο για την Απελευθέρωση των Ζώων» (ALF), που ανά διαστήματα έχει σαμποτάρει φάρμες, ελευθερώνοντας τα ζώα. Οπως τονίζουν εκπρόσωποι αμερικανικών οργανώσεων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη, η κυβέρνηση μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 έχει εξαπολύσει επίθεση κατά των οικολογικών οργανώσεων που χρησιμοποιούν τον ακτιβισμό ως μέσο για να επιδιώξουν την εκπλήρωση των σκοπών τους. Αιχμή του δόρατος της κυβέρνησης Μπους είναι ο Αντιτρομοκρατικός Νόμος για τις Κτηνοτροφικές Επιχειρήσεις και ο Νόμος για την Πρόληψη της Βίαιης Ριζοσπαστικότητας και της Εγχώριας Τρομοκρατίας, ο οποίος υπερψηφίστηκε (με 400 υπέρ έναντι 6 κατά) από τη Βουλή των Αντιπροσώπων τον περασμένο μήνα.
ΧΡ. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα