Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Ξανθό, το χρώμα του άντρα

Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο αγαπητοί μου, όπως π.χ. γιατί στους άνδρες αρέσουν οι ξανθές. Από τη μια εξ απαλών ονύχων μαθαίνουμε ότι οι άγγελοι είναι ξανθοί, μετά βλέπουμε την προτίμηση των μεγαλύτερων στο χρώμα, βλέπουμε μελαχροινές και μαυρομαλλούσες να τα βάφουν ξανθά και εσχάτως ήρθε στη ζωή μας και η τηλεόραση, που λανσάρει το χρώμα θα έλεγα σχεδόν κατ΄αποκλειστικότητα. Ε, από κει και πέρα έρχεται και η επιστήμη και σου λέει οι ξανθές αντιπροσωπεύουν την αθωώτητα, την αγνότητα κτλπ.(όχι αυτό που υπαινίσεστε δεν είναι στα κριτήρια τα επιστημονικά), έχει αναπτυχθεί και ένα ολόκληρο επιστημονικό σχεδόν πεδίο με τα ανέκδοτα για ξανθές και δένει το πράμα. ΄Ομως τι λένε οι επιστήμονες; Ορίστε:
Οι άντρες ψηφίζουν ξανθές
Σεξ, μυστήριο και αρρενωπότητα συνδέονται με μελαχρινούς άνδρες
Μόνικα Μπελούτσι. Οι άντρες που προτιμούν τις σκουρόχρωμες γυναίκες, όπως την Ιταλίδα καλλονή, φαίνεται πως υποσυνείδητα έχουν μια τάση να ριψοκινδυνεύουν
Οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές και μάλιστα τις φυσικές ξανθιές. Εκείνες δηλαδή που έχουν ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα σαν της Νικόλ Κίντμαν. Το ζήτημα είναι απολύτως ηθικό και όχι... σεξουαλικό.
Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Τορόντο στον Καναδά, οι ανοιχτόχρωμες γυναίκες αντιπροσωπεύουν στα μάτια των αντρών την αθωότητα, την αγνότητα και τη μετριοφροσύνη και για τον λόγο αυτό τους σαγηνεύουν περισσότερο από τις μελαχρινές, οι οποίες είναι... συνώνυμες του κινδύνου.
Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα «Τhe Ιndependent», οι Καναδοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πλειονότητα των ανδρών, ανεξάρτητα από τη φυλή στην οποία ανήκουν, ελκύεται από τις γυναίκες που έχουν ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα. Αντιθέτως, οι γυναίκες φαίνεται ότι ελκύονται περισσότερο από άντρες με σκουρόχρωμο δέρμα.
Η εκλεκτικότητα που δείχνουν λοιπόν οι άντρες, εδράζεται- σύμφωνα με την έρευνασε ηθικές προϋποθέσεις. Για τους άντρες, η έλξη προς το αντίθετο φύλο συνδέεται με έννοιες όπως η παρθενικότητα και η καλοσύνη. Για τις γυναίκες, οι σκουρόχρωμοι άντρες κερδίζουν περισσότερους πόντους από τους ανοιχτόχρωμους, επειδή είναι «συνδεδεμένοι» με έννοιες όπως το σεξ, το μυστήριο, την αρρενωπότητα και ο κίνδυνος.
Μια αναδρομή στην ιστορία πείθει τον καθένα για του λόγου το αληθές. Οι ανοιχτόχρωμες γυναίκες έχουν υμνηθεί στο πέρασμα των αιώνων από καλλιτέχνες και ποιητές, ενώ από την άλλη πλευρά, εκατομμύρια γυναίκες δεν έκρυψαν την προτίμησή τους στους μελαχρινούς άντρες. Το πώς λειτουργεί ο μηχανισμός της έλξης ανάμεσα στα δύο φύλλα, φαίνεται πως έχει γίνει κατανοητός σε κάποιον βαθμό και από τους ειδικούς που ασχολούνται με τη διαφήμιση. Ο κοινός παρονομαστής για την επιλογή αντρών και γυναικών που φωτογραφίζονται στο πλαίσιο προώθησης καταναλωτικών αγαθών, είναι το χρώμα της επιδερμίδας.
Οι πιο ελκυστικοί. Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Καναδά ανέλυσαν περισσότερες από 2.000 διαφημιστικές φωτογραφίες ανδρών και γυναικών. Διαπίστωσαν ότι το δέρ μα των λευκών γυναικών ήταν κατά 15,2% πιο ανοιχτόχρωμο από το δέρμα των λευκών αντρών και πως το δέρμα των έγχρωμων γυναικών ήταν κατά 11,1% πιο ανοικτό από το δέρμα των αντίστοιχων έγχρωμων αντρών. Οι ειδικοί επέλεξαν διαφημιστικές φωτογραφίες επειδή τα μοντέλα που χρησιμοποιήθηκαν θεωρούνται οι πιο ελκυστικοί άνθρωποι, ανεξαιρέτως φυλής και φύλου.
Αντανάκλαση. «Αυτό που δείχνει η έρευνά μας είναι ότι οι προτιμήσεις μας στον αισθητικό τομέα λειτουργούν σαν αντανάκλαση των ηθικών μας προτιμήσεων. Ο καθένας μας, ανάλογα με το πολιτισμικό σύστημα αξιών που βιώνει, έχει ορίσει κάποιες “συντεταγμένες” για το πώς μια γυναίκα θα πρέπει να δείχνει και πώς να συμπεριφέρεται. Η ανοιχτόχρωμη και η σκουρόχρωμη επιδερμίδα είναι συνυφασμένες με συγκεκριμένες έννοιες, και οι άντρες υποσυνείδητα συνδέουν τις ηθικές τους προτιμήσεις με τις γυναίκες» λέει ο Σάιον Μπάουμαν, που είναι κοινωνιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ορισμένες από τις αντιλήψεις των ανθρώπων σχετικά με την ομορφιά διαπλάθονται σε συνειδητό επίπεδο. Τέτοιες αντιλήψεις σχετίζονται με το ύψος ενός ανθρώπου, το βάρος, το μήκος των ποδιών και το σχήμα της μύτης και του σώματος. Αντιθέτως, άλλα ιδεώδη, όπως αυτό που σχετίζεται με το χρώμα της επιδερμίδας, διαμορφώνονται σε υποσυνείδητο επίπεδο.

1 σχόλια:

Τη 4/13/2008 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

ο αληθινος αντρας θελει δυο πραματα.τον κινδυνο και το παιχνιδι.γι'αυτο θελει την γυναικα σαν το πιο επικινδυνο παιχνιδι.

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα