Σάββατο 12 Απριλίου 2008

Smile 100%

Και αν οι Βρετανοί σερφάρουν για ζήλεια στο διαδίκτυο και οι Αμερικάνοι γυμνάζουν τις μέλλουσες νύμφες για να είναι πιο ευπαρουσίαστες, οι Γιαπωνέζοι ανεκάλυψαν το"Χαμογελόμετρο"!!!
Ο μπέμπης πάντως στη φωτογραφία με βάση αυτά που θα διαβάσετε έχει υψηλό ποσοστό μέτρησης χαμόγελου. Ετσι είναι, όταν είμαστε μικροί το χαμογελόμετρο αμα λάχει το σπάμε, μετά σιγά-σιγά με τα χρόνια μικραίνει το άνοιγμα των χειλιών μας, μέχρις ...στενωπού!
Χαμογελόμετρο» ανέπτυξε η ιαπωνική εταιρεία Omron
Το Okao Catch βαθμολογεί τα χαμόγελα σε πραγματικό χρόνο
Το πλάτος ενός χαμόγελου μπορεί να μετρηθεί αντικειμενικά χάρη στο λογισμικό που ανέπτυξε η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών και ιατρικών μηχανημάτων Omron.
Το σύστημα Okao Catch («οκάο» σημαίνει πρόσωπο) μπορεί να αναγνωρίσει αυτόματα έως και 100 πρόσωπα στην εικόνα που λαμβάνει από μια βιντεοκάμερα. Στη συνέχεια αναλύει τις καμπύλες των χειλιών, τις κινήσεις των ματιών και άλλα χαρακτηριστικά και τις συγκρίνει με δεδομένα που συλλέχθηκαν για ένα εκατομμύριο ανθρώπους και τα χαμόγελά τους.Σε επίδειξη που πραγματοποίησε η εταιρεία στο Τόκιο, το λογισμικό εμφάνισε δίπλα στην εικόνα κάθε δημοσιογράφου ένα ποσοστό που άλλαζε σε πραγματικό χρόνο και έδειχνε πόσο γελούσε ο καθένας. Οι τελείως ασυγκίνητοι βαθμολογήθηκαν με 0, ενώ άλλοι που χαμογελούσαν πλατιά έλαβαν 89%.Η Sony προσφέρει ήδη την παρόμοια τεχνολογία «Kλείστρο Xαμόγελου» (Smile Shutter) σε ορισμένες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές της ώστε το κουμπί της μηχανής να πατιέται μόνο του όταν τα πρόσωπα στο κάδρο χαμογελάσουν.
Ωστόσο η τεχνολογία της Omron φαίνεται πιο εξελιγμένη και προορίζεται για ρομπότ που αναγνωρίζουν τις ανθρώπινες εκφράσεις και για ιατρικά μηχανήματα που αξιολογούν τη συναισθηματική κατάσταση του εξεταζόμενου. Εναλλακτικά, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους που θέλουν να τελειοποιήσουν το χαμόγελό τους, σχολίασε ο Γιασούσι Καβαμότο της εταιρείας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press




1 σχόλια:

Τη 4/12/2008 , Ο χρήστης Blogger Giorgos Varvakis είπε...

Γέλα, γέλα, γέλα πουλί μου γέλα
Γέλα , είν η ζωή μια τρέλα ...

Γεια σου Γιώργη, εμένα πάντως και μόνο με τη φωτό του πιτσιρικά με έκανες να χαμογελάσω

Καλό Σ/Κ

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα