Σάββατο 12 Απριλίου 2008

Διαδικτυακή ζήλεια

Η ζήλεια είναι παντοτινή και αν έχετε τέτοιο πρόβλημα, να ξέρετε ότι δεν απαλλάσεστε από τις ενοχλήσεις ακόμη και αν βρίσκετε διέξοδο(την όποια διέξοδο)μέσω διαδικτύου. Οι Βρετανοί που κάνουν μια έρευνα για το κάθε τι(είναι ψαχτήρια γενικώς)έκαναν και γιαυτό το θέμα και ιδού τα ευρήματα κατωτέρω:
Η ζήλεια στα χρόνια του Ίντερνετ
Βρετανία: σε «ηλεκτρονική κατασκοπεία» email και κινητών επιδίδονται τα ζευγάρια
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Περικλής Δημητρολόπουλος
Η ζήλεια στα χρόνια του Διαδικτύου και των κινητών περνάει πλέον μέσα από την ηλεκτρονική κατασκοπεία. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, πολλοί παντρεμένοι και παντρεμένες ασκούν τακτικό έλεγχο στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τα sms του συντρόφου τους σε αναζήτηση πειστηρίων απιστίας.
Άλλοι καιροί, άλλοι τρόποι θα μπορούσε να πει κανείς. Κάποτε οι υποψιασμένοι σύντροφοι έψαχναν σημειώματα στις τσέπες ή ξανθιές τρίχες στα ρούχα, μύριζαν τον αέρα για να ανακαλύψουν το «ένοχο» άρωμα, έστηναν αυτί στο τηλέφωνο. Σήμερα παίρνουν κρυφά το κινητό του συντρόφου τους για να ελέγξουν τα εισερχόμενα και εξερχόμενα μηνύματα ή ανοίγουν το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο αναζητώντας ύποπτα email. Και δεν είναι λίγοι. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης σε δείγμα 6.012 ζευγαριών που έχουν ενωθεί με τα δεσμά του γάμου, ένας στους πέντε πέφτει θύμα ηλεκτρονικής κατασκοπείας από τον ή την σύζυγό του στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο και το κινητό του. Ο στόχος για τον «κατάσκοπο» είναι φυσικά ένας: να βρει ηλεκτρονικά τα πειστήρια της απιστίας. Ένας στους δέκα, κατά πάσα πιθανότητα οι πιο εξοικειωμένοι με το Διαδίκτυο, δεν αρκείται στα μηνύματα αλλά αναζητά με ένα κλικ ποιες ιστοσελίδες επισκέφθηκε πρόσφατα ο σύντροφός του.
Αντιφατικά στοιχεία
Η έρευνα του βρετανικού πανεπιστημίου ονομάστηκε «Εγώ, ο σύζυγος και το Διαδίκτυο» και από τα αποτελέσματά της προκύπτουν ορισμένα αντιφατικά στοιχεία για τη σχέση των ζευγαριών με τις νέες τεχνολογίες. Ενώ τα περισσότερα από τα 6.000 ζευγάρια δέχονται το γεγονός ότι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τα sms είναι ουσιαστικής σημασίας για την επαφή και το καλό κλίμα στις συζυγικές σχέσεις, περισσότεροι από εννέα στους δέκα απορρίπτουν τις ερωτικές σχέσεις που γεννιούνται στο Διαδίκτυο. Παράλληλα, το 6% δηλώνει ότι γνώρισε τον ή την σύντροφό του μέσω του Διαδικτύου. Το 85% απορρίπτει ακόμη και το πλατωνικό φλερτ που αναπτύσσεται εξ αποστάσεως με ανταλλαγή μηνυμάτων. Πολλοί επίσης αποφεύγουν να λύνουν τις διαφορές τους διά ζώσης: Το 51% συζητά τα ενδοσυζυγικά του προβλήματα στο τηλέφωνο, το 27% αρκείται στα sms, ενώ ένα 14% καταφεύγει στην αργή διαδικασία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα