Σάββατο 12 Απριλίου 2008

Ο γάμος θέλει...εκγύμναση

Στρατόπεδα εκγύμνασης μελλουσών νυμφών δημιουργήθηκαν στις ΗΠΑ(πού αλλού;), προκειμένου οι προοριζόμενες να χορέψουν τον χορό του Ησαία να εμφανιστούν αξιοπρεπώς και να τις χωρέσει και το νυφικό φόρεμα. Μην φανταστείτε βέβαια κάτι σαν κι αυτό της άνω φωτογραφίας, αλλά ούτε και της κάτω.Για διαβάστε:

«Στρατόπεδα» για... νύφες
Νέα μανία στις ΗΠΑ για ευτραφείς μελλόνυμφες που θέλουν να ευπρεπισθούν
ΕΒΕΡΕΤ (ΗΠΑ).
Ο ιδρώτας τρέχει στο πρόσωπο της Κέιτι Μόνκιεβιτς. Πέρασαν τρεις εβδομάδες από την εγγραφή της στο «Στρατόπεδο Κομψότητας Μελλουσών Νυφών» που στοχεύει να «κομψύνει» τις μέλλουσες νύφες έτσι ώστε να είναι κατά το δυνατόν πιο εντυπωσιακές στην υποτιθέμενη ωραιότερη ημέρα της ζωής τους.Η Λίνφιλντ, για να είναι πανέτοιμη την ημέρα του γάμου της, στις 6 Σεπτεμβρίου, αναγκάζεται να περνάει τα βράδια Δευτέρας και Τετάρτης κάνοντας ατελείωτες ώρες με την άρση βαρών (πέντε κιλών), βαθιά καθίσματα και ποδήλατο, υπό την συχνά καταπιεστική καθοδήγηση των εκπαιδευτών.
Η τελευταία τρέλα
Τέτοια «στρατόπεδα γυμναστικής για νύφες» είναι η τελευταία τρέλα και μόδα στις ΗΠΑ. Οι ειδικοί, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η νέα τάση που κερδίζει διαρκώς φανατικούς οπαδούς πυροδοτείται εν μέρει από τα διάφορα τηλεοπτικά ριάλιτι που δείχνουν τους υπέρβαρους παίκτες να χάνουν κιλά (και να κερδίζουν χρήματα).Σήμερα, άλλωστε, που όλο και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να παντρευτούν σε μεγαλύτερη ηλικία, στα τριάντα ή τα σαράντα, κάποιες μέλλουσες σύζυγοι έχουν ανάγκη να απολέσουν κιλά και να ανακτήσουν τη σφριγηλότητα του κορμιού. Και βέβαια, βιάζονται να πετύχουν το στόχο τους. Οπως αναφέρει η Τζένι Εβερετ, συντάκτρια που ασχολείται με θέματα άσκησης στο περιοδικό «Women’s Health» η ομαδική γυμναστική είναι πολύ ευκολότερη. Οι συμμετέχοντες σε τέτοια «στρατόπεδα» κουβεντιάζουν με άλλους που έχουν τις ίδιες ανησυχίες, διασκεδάζουν πραγματικά. Οι «συναθλούμενοι» τις συγχαίρουν για τις προσπάθειές τους και τους δίνουν κουράγιο να συνεχίσουν, ενώ αν παραμελήσουν τις ασκήσεις τους τις επιπλήττουν.Είναι πολύ εύκολο να στηθεί ένα τέτοιο «στρατόπεδο», καθώς δεν απαιτούνται ακριβά μηχανήματα, ούτε καν γυμναστήριο. Συχνά οι γυναίκες ασκούνται στα πάρκα).
Για όλες τις ανάγκες
Ενα τέτοιο «στρατόπεδο» είναι αυτό της Σίνθια Κοντ που απευθύνεται αποκλειστικά σε μέλλουσες νύφες. Οι γυναίκες τρέχουν δρόμους μετ’ εμποδίων και τραβούν έλκηθρα σε πάρκο στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Οι νύφες φορούν φόρμες παραλλαγής και συναντιούνται τέσσερις φορές την εβδομάδα με τον εκπαιδευτή. Η Κοντ ομολογεί ότι η ιδέα δημιουργίας ενός στρατοπέδου της ήλθε όταν είδε τον αδελφό της να πηγαίνει σε εκπαίδευση πεζοναυτών και να γυρνάει 15 κιλά πιο αδύνατος.Ωστόσο, τα στρατόπεδα γυμναστικής για νύφες δεν αντιπροσωπεύουν παρά ένα μικρό τμήμα της αμερικανικής μανίας για σωματική ευρωστία. Ερευνα που πραγματοποιήθηκε από την αμερικανική επιτροπή γυμναστικής αποδεικνύει ότι τα «στρατόπεδα γυμναστικής είναι από τις επικρατούσες τάσεις για το 2008». Ηδη έχουν δημιουργηθεί ανάλογες δομές που προετοιμάζουν τα κορίτσια για το χορό των τελειοφοίτων, το ριούνιον των παλιών συμμαθητών και για τις νέες μαμάδες που θέλουν να χάσουν τα κιλά της εγκυμοσύνης.
Τα πάντα με μέτρο
Χρειάζεται προσοχή όμως, όλα έχουν ένα μέτρο. Μπορεί η γυμναστική να είναι κάτι ωφέλιμο για τον ανθρώπινο οργανισμό, οι στόχοι που υπερβαίνουν την πραγματικότητα όμως μπορεί να έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα