Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

Εθνικό προϊόν τώρα και σε σακούλα


Επειδή έχουμε σαν μπλόγκ ξανα ασχοληθεί με τέτοια θέματα και ειδικά με τις πλαστικές σακούλες και τις επιπτώσεις τους, να ένα καλό ξεκίνημα από το λεκανοπέδιο των 8 εκατομμυρίων σακουλών ημερησίως με την ευχή να επεκταθεί γρήγορα η πρωτοβουλία και στα, κάποιες δεκάδες κιλά, των δικών μας καταναλώσεων. Αργήσαμε αλλά...ξυπνήσαμε!
Ψώνια σε σακούλα από πατάτα!
Σε 90 ημέρες γίνεται ένα με το χώμα και δεν ρυπαίνει για 400 χρόνια το περιβάλλον
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μάνος Χαραλαμπάκης manosh@dolnet.gr
«Είναι σαν την πλαστική σακούλα, κατασκευάζεται ή από καλαμπόκι ή από πατάτα και μέσα σε περίπου 90 ημέρες γίνεται ένα με το χώμα και έτσι δεν ρυπαίνει όπως οι συνηθισμένες πλαστικές σακούλες που μένουν στο περιβάλλον για 400 χρόνια» λέει ο κ. Νίκος Σουλιώτης που εργάζεται στο κατάστημα με οικολογικά είδη, στην οδό Νίκης, στο κέντρο της Αθήνας.
Εδώ και ένα δεκαήμερο οι σακούλες που δίνουν στους πελάτες είναι από καλαμπόκι. «Από το ίδιο υλικό είναι κι αυτές που πουλάμε τόσο σε καταστήματα όσο και σε ιδιώτες. Από εδώ όμως μπορεί να αγοράσει κανείς και σακούλες απορριμμάτων σε πακέτο για το καλαθάκι του μπάνιου, για τα ψώνια μικρές ή μεγαλύτερες» προσθέτει ο κ. Σουλιώτης. Όσο για την αντοχή τους, «η υφή της σακούλας από καλαμπόκι είναι λίγο πιο λεπτή σε σύγκριση με την πλαστική αλλά είναι περίπου το ίδιο ανθεκτική με την πλαστική. Θέλουμε βέβαια να τις δοκιμάσουμε λίγο καιρό ακόμη για να είμαστε σίγουροι».

1 σχόλια:

Τη 2/16/2008 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

edo kai arketo kairo sakoules kalampokiou dinei to PEIRAN to gnosto magazi me biologika stin plateia Agiou Nikolaou sto Bathi.
koula

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα