Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

Ανθρωποι δολοφόνοι της φύσης

Τελικά είμαστε καταστροφή των πάντων. Κοιτάξτε τώρα τι ζημιά γίνεται με τα πλαστικά και πώς μέσω της τροφικής αλυσίδας φτάνουν στο πιάτο μας από κιε που τα πετάμε. Δηλητηριαστές όχι μόνο της φύσης αλλά και των ίδιων μας των εαυτών γινόμαστε και μυαλό δεν λέμε να βάλουμε αφού τώρα αρχίσαμε(;)δειλά βήματα για την προστασία του περιβάλλοντος. Τρελλοί κι ονειροπόλοι αυτοί οι οικολόγοι τσαμπουνάνε χρόνια τώρα οι βλακορθολογιστές που υπερασπίζονται την περίφημη "ανάπτυξη"(τρομάρα τους!). Φάτε τώρα πλαστικό κοθώνια(αλλά δεν το τρώνε μόνο αυτοί):
Θανάσιμη παγίδα για θαλάσσιες χελώνες, θαλασσοπούλια, θηλαστικά αλλά και ψάρια αποτελούν τα πλαστικά απορρίμματα, των οποίων οι συγκεντρώσεις στα ελληνικά πελάγη εμφανίζονται μεγαλύτερες από κάθε άλλη περιοχή της Μεσογείου.
Περνούν και στην τροφική αλυσίδα
ΣΥΜΦΩΝΑ με έρευνες της Greenpeace, η ρύπανση της θάλασσας είναι πολύ μεγαλύτερη απ΄ όσο φαίνεται, αφού το 70% των πλαστικών απορριμμάτων κατακαθίζει στον πυθμένα. Εκτιμάται ότι περίπου το 15% επιπλέει, ενώ το υπόλοιπο 15% ξεβράζεται στις παραλίες. Εκτός από τα μετρίου μεγέθους σκουπίδια ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν στους ειδικούς τα πλαστικά μικροαπορρίμματα, που έχουν μπει για τα καλά στον κύκλο διατροφής των θαλάσσιων ειδών: μικρές γαρίδες, πεταλίδες και άλλοι οργανισμοί τρέφονται με υπολείμματα πλαστικού, με αποτέλεσμα επικίνδυνες ουσίες να περνούν στην τροφική αλυσίδα των μεγαλύτερων ψαριών, των πτηνών, ακόμα και του ανθρώπου. Πάντως, παρά το γεγονός ότι στους ελληνικούς πυθμένες έχουν εντοπιστεί οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις απορριμμάτων στη Μεσόγειο, δεν έχει ληφθεί κανένα επιπλέον μέτρο για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης ρύπανσης. «Επειδή το μεγαλύτερο μέρος των θαλάσσιων απορριμμάτων προέρχεται από χερσαίες πηγές, όπως οι χωματερές, όταν υπάρξει βελτίωση στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων τότε θα υπάρξει αποτέλεσμα και στη θάλασσα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα