Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

Μαραθιώτες ΔΕΗ-θώμεν

Ιδού πώς τιμά το ελληνικό κράτος τους ακρίτες και δη αυτούς που έχουν επιλέξει να ζουν "νομιμοποιώντας" τα ξερονήσια τα λεγόμενα, τους νέους εξόριστους. Μα θα μου πείτε ρεύμα για τρεις ανθρώπους; Για έναν, όταν πρόκειται για τέτοιους τόπους, με όλες τις σημασίες τους(εθνική,ιστορική,ακριτική...):
Ερημίτες με ιστορία 8 αιώνων!
Τρία αδέλφια δεν εγκαταλείπουν το Μαράθι παρά τις αντιξοότητες
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πέτρος Στεφανής petros-stefanis@yahoo.gr
«Στο Μαράθι, εκτός από τα 10 Μπωφόρ που μας κρατούν κλεισμένους επί ημέρες, έχουμε να παλέψουμε και με την αδιαφορία του κράτους. Προεκλογικά, από τον περασμένο Μάιο, μας έβαλαν τις κολόνες της ΔΕΗ, αλλά μετά μας ξέχασαν. Ακόμα να μας συνδέσουν το καλώδιο, που θα μας φέρει ρεύμα από τους Αρκιούς...».
ΔΕΗ, Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου, Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, οκτώ συναρμόδια υπουργεία. Τόσες κρατικές υπηρεσίες, διάσπαρτες σε Αθήνα, Ρόδο και Πάτμο, πρέπει να συνεννοηθούν ώστε οι τρεις Ροβινσώνες- μόνιμοι κάτοικοι στη βραχονησίδα Μαράθι, στα Δωδεκάνησα, να αποκτήσουν ηλεκτρικό ρεύμα. Παρά τις αντιξοότητες, ειδικά όταν η θάλασσα αγριεύει για τα καλά και παρέα τους έχουν μόνο... γλάρους, τα τρία αδέρφια δεν το βάζουν κάτω. Είναι άλλωστε οι τελευταίοι συνεχιστές της παράδοσης που ακολουθεί εδώ και οκτώ αιώνες η οικογένεια Κάβουρα- να μένει στο Μαράθι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα